Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3GS jako modem wifi usb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 LordRaven

LordRaven
  • 2 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 14:00

Witam wszystkich, Mojemu koledze popsuł się modem USB z Playa Online, i nie ma obecnie żadnego innego. Ale posiada iPhona 3GS soft chyba 4.2 Jailbreak, po włożeniu karty z Playa do iPhone internet w nim działa :) Moje pytanie czy idzie teraz udostępnić go żeby w laptopie też był net ? W moim HTC da się bo jest hotspot, ale w tym iPhonie nie widać go i z tego co czytałem hotspot jest dopiero w 4-rce. Czytałem tutaj podobno poprzez zainstalowanie MyWi można uruchomić hotspot czy to prawda i skąd można go pobrać, czy wystarczy wpisać MyWi w Cydi i on tam będzie ? Jak nie to czy się udostępnić poprzez USB i jak to można zrobić, bo pewnie trzeba będzie utworzyć jakieś połączanie w windowsie. Wielkie dzięki a pomoc

#2 komar1029

komar1029
  • 357 postów
  • SkądBytom, PL

Napisano 22 lipca 2011 - 14:48

,
czy wystarczy wpisać MyWi w Cydi i on tam będzie ?

Czy to tak trudno sprawdzić??? Nie pytam bo jestem złośliwy, ale naprawdę... czy trudno wpisać w Cydii "MyFi"???

#3 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 lipca 2011 - 14:50

ustawienia -> ogólne -> sieć -> hotspot osobisty (nie pamiętam od którego softu to jest, chyba od 4.3) wczesniej było coś takiego jak "modem internetowy"

#4 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 22 lipca 2011 - 18:13

3GS nie ma (oficjalnie) hotspota WiFi. Niezależnie od softu, no chyba, że w piątce dadzą.

#5 LordRaven

LordRaven
  • 2 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 18:24

Czy to tak trudno sprawdzić??? Nie pytam bo jestem złośliwy, ale naprawdę... czy trudno wpisać w Cydii "MyFi"???

no trudno jest, jeśli kolega ma iPhona :P sprawdzę jak będę go miał dopiero, ale chciałem widzieć wcześniej by potem nie szukać :P

ustawienia -> ogólne -> sieć -> hotspot osobisty (nie pamiętam od którego softu to jest, chyba od 4.3)

wczesniej było coś takiego jak "modem internetowy"

też tak czytałem na stronie appla że niby od 4.3, muszę sprawdzić czy jest tam ten "modem internetowy" bo ostatnio nie widziałem.

Na ale pewnie nawet jeśli tą opcję załączę i iPhone będzie podpięty prze USB to i tak od za razu nie będzie neta w laptopie tylko trzeba będzie skonfigurować połączenia :/

#6 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 22:42

iPhone bez JB da internet przez USB i Bluetooth. W praktyce wygląda to tak, że podpinasz go pod USB (i jeżeli masz włączoną opcję udostępniania internetu w iPhone) to komputer po chwili będzie miał internet. Bez żadnej konfiguracji (ew. trzeba czasami odpalić iTunes, żeby "zaskoczył")/ Jeżeli chcesz tworzyć sieć wi-fi, to instalujesz MyWi. Działa bardzo sprawnie, sam korzystam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych