iPhone 3GS jako modem wifi usb
Started by
LordRaven
, 22 Jul 2011 14:00
5 replies to this topic
Posted 22 July 2011 - 14:00
Witam wszystkich,
Mojemu koledze popsuł się modem USB z Playa Online, i nie ma obecnie żadnego innego.
Ale posiada iPhona 3GS soft chyba 4.2 Jailbreak, po włożeniu karty z Playa do iPhone internet w nim działa
Moje pytanie czy idzie teraz udostępnić go żeby w laptopie też był net ?
W moim HTC da się bo jest hotspot, ale w tym iPhonie nie widać go i z tego co czytałem hotspot jest dopiero w 4-rce.
Czytałem tutaj podobno poprzez zainstalowanie MyWi można uruchomić hotspot czy to prawda i skąd można go pobrać, czy wystarczy wpisać MyWi w Cydi i on tam będzie ?
Jak nie to czy się udostępnić poprzez USB i jak to można zrobić, bo pewnie trzeba będzie utworzyć jakieś połączanie w windowsie.
Wielkie dzięki a pomoc
Posted 22 July 2011 - 14:48
,
czy wystarczy wpisać MyWi w Cydi i on tam będzie ?
Czy to tak trudno sprawdzić??? Nie pytam bo jestem złośliwy, ale naprawdę... czy trudno wpisać w Cydii "MyFi"???
Posted 22 July 2011 - 14:50
ustawienia -> ogólne -> sieć -> hotspot osobisty (nie pamiętam od którego softu to jest, chyba od 4.3)
wczesniej było coś takiego jak "modem internetowy"
Posted 22 July 2011 - 18:13
3GS nie ma (oficjalnie) hotspota WiFi. Niezależnie od softu, no chyba, że w piątce dadzą.
Posted 22 July 2011 - 18:24
no trudno jest, jeśli kolega ma iPhonaCzy to tak trudno sprawdzić??? Nie pytam bo jestem złośliwy, ale naprawdę... czy trudno wpisać w Cydii "MyFi"???
też tak czytałem na stronie appla że niby od 4.3, muszę sprawdzić czy jest tam ten "modem internetowy" bo ostatnio nie widziałem.ustawienia -> ogólne -> sieć -> hotspot osobisty (nie pamiętam od którego softu to jest, chyba od 4.3)
wczesniej było coś takiego jak "modem internetowy"
Na ale pewnie nawet jeśli tą opcję załączę i iPhone będzie podpięty prze USB to i tak od za razu nie będzie neta w laptopie tylko trzeba będzie skonfigurować połączenia :/
Posted 22 July 2011 - 22:42
iPhone bez JB da internet przez USB i Bluetooth.
W praktyce wygląda to tak, że podpinasz go pod USB (i jeżeli masz włączoną opcję udostępniania internetu w iPhone) to komputer po chwili będzie miał internet. Bez żadnej konfiguracji (ew. trzeba czasami odpalić iTunes, żeby "zaskoczył")/
Jeżeli chcesz tworzyć sieć wi-fi, to instalujesz MyWi. Działa bardzo sprawnie, sam korzystam.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users