Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

telefon czy ipad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 pstanek

pstanek
  • 274 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 22:28

Panie i Panowie. Obecnie mam nokie e71. troszkę się psuję. Wiec dostane nowy telefon od operatora dokładniej lg swift black zastanawiam się czy: 1) odrazu go sprzedać i kupić sobie iphona 4g 16giga 2) odrazu go sprzedać i kupic ipada 1 generacji 16 giga 3) odrazu go sprzedać i kupić inny telefon do 1000 zł (jaki polecacie) 4) zostawić tego LG

#2 Dixon

Dixon
  • 131 postów
  • SkądBydgoszcz, PL

Napisano 21 lipca 2011 - 22:33

Zdecydowanie pierwsze wyjscie. Kupno iPada + byle jaki telefon tez jest dobrym wyjsciem, ale ja na twoim miejscu wybralbym iPhone'a. Ostateczny wybor i tak nalezy do Ciebie. Pozdro :)

#3 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 22:40

Rozumiem, że potrzebujesz telefonu. Ale przydałby ci się też tablet. Miałem podobny dylemat. W końcu kupiłem Samsunga Galaxy SII. Mam fajny telefon, służący mi zamiast tabletu (ekran 4,3") i jeszcze dobry aparat. A wszystko lżejsze od twojej Nokii lub iPhona.

#4 Jotek

Jotek
  • 557 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 23:03

opcja pierwsza wydaje się najbardziej sensowna. Jeżeli później będziesz potrzebował czegoś zdecydowanie większego to iPad2 będzie rozsądnym następstwem. Możesz rozważyć jakieś półśrodki w rodzaju produktów LG, Samsunga czy też Nokii ale najpierw pomacaj z czym to się je i czy ktoś nie ucierpi jak zaczniesz rzucać...

#5 netruner

netruner
  • 564 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 lipca 2011 - 09:43

Jeżeli wymieniasz telefon to raczej tablet chyba nie wchodzi w grę. Więc opcja telefonu jest ważna. Jeżeli myślisz o iPhonie ( i myślałeś o tablecie) rozumiem że chcesz mieć iOS i jego aplikację. Więc opcja 1 chyba najlepsza z powodu tego że jeżeli dokupisz sobie później iPada będziesz miał już aplikacje z iPhona, synchronizację wszystkiego. Rozbicie swojego mobilnego świata :) na dwa różne systemy w przypadku iOS jest nie opłacalne bo jak raz coś kupisz to będziesz mógł z tego na 2 urządzeniach korzystać. Jeżeli chcesz mieć tylko telefon nie musisz mieć iPhona.

#6 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 09:44

Ja także Ci polecam opcję 1.

#7 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lipca 2011 - 11:52

Jesli miałeś do tej pory nokie (jako narzędzie pracy) to przesiadka na SGS2 skończy sie płaczem i zgrzytaniem zębami ze względu na baterie. Stając na rzęsach wytrzyma 2 dni, ale do pracy musialbys nosić ze sobą kieszonkowy agregat pradotworczy i ladowarke. Zostaw sobie ta nokie i kup iPad'a (za kasę z LG) - może i jest to trochę sprzętu do tachania, ale jesli pracujesz to jest to najbardziej niezawodne rozwiazanie.

#8 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 lipca 2011 - 11:54

Zdecydowanie opcja nr 1.
Oraz dodatkowo w pełni potwierdzam słowa @Homer, a nawet dodam, że nie dwa dni, a jeden.

#9 Mikey124

Mikey124
  • 550 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 10:51

Jeśli Twoja Nokia się "troszkę" psuje to nie wiadomo czy to zepsucie się nie pogłębi. Ja bym się skłaniał ku opcji nr 1.

#10 sneyk

sneyk
  • 144 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 15:29

Tablet i komórka w jednym = Samsung Galaxy Tab :D Ale to oczywiście żarcik. Ja również stawiam na ajfona, bo wymieniasz komórkę. A jeśli iOS Ci się spodoba, to możesz później wyhaczyć gdziś iPada.. Albo ew. kup jakąś komórkę z dobrą baterią + iPada, jeśli bardzo Ci na nim zależy. Ale jak już ktoś pisał, to Twoja decyzja ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych