iPad i wideo/muzyka/zdjecia na dysku NAS
Posted 21 July 2011 - 20:11
Posted 21 July 2011 - 20:38
Witam,
dziś dostałem iPada 1. Mam w domu do routera podpiety dysk My Book World Edition.
Na dysku tym mam zapisane fimy, zdjecia, muzyke, itp.
Do tej pory korzystalem z PC wiec z dostepem w domu do mediow nie bylo klopoty.
Czy iPad jest wstanie z tego takze skorzystac?
AirPlayer for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store
Posted 21 July 2011 - 20:58
Posted 21 July 2011 - 21:20
Posted 22 July 2011 - 10:33
Posted 22 July 2011 - 10:41
AirPlayer to aplikacja do streamingu video * * muzyki, * zdjęć z UPnP / DLNA media serwery do Apple iPhone / iPod / iPad.
AirPlayer dostęp do plików multimedialnych na Windows 7 bezpośrednio. zobacz www.edavs.com • Index page więcej szczegółów.
Filmy wideo na Youtube: AirPlayer.mov - YouTube
Funkcje
- Automatyczne wykrywanie serwera mediów w sieci lokalnej, również z funkcją odświeżania.
- Możesz dodać serwer ręcznie, a następnie można oglądać swoje filmy poza domem.
- Z iPhone 3G, iPhone4, iPod generacji 3 32G/64G, iPod 4G i iPad, można strumień prawie wszystkich formatach wideo z serwera mediów, XVID, AVI, RMVB, MKV, MOV, MP4, M4V itp.
- Z iPhone 3G, iPhone4, iPod generacji 3 32G/64G, iPod 4G i iPad, można strumień prawie wszystkich formatach muzyki z serwera mediów, MP3, WMA, OGG, AAC itp.
- Dzięki iPhone eailer / iPod, można skorzystać z wtyczki QuickTime, aby obejrzeć ograniczona formatów multimedialnych, MOV, MP4, M4V, MP3, WMA, MP3, AAC.
- Przeglądarki zdjęć Support.
- Obsługa miniatur zdjęć.
- Wsparcie pokazując migawki z pliku multimedialnego. [Potrzeba serwerów zapewniają]
- Obsługa funkcji wyszukiwania.
- Funkcja Airplay Support.
Posted 22 July 2011 - 13:07
Mam nadzieje, ze bedzie OK... 16 zl nie majatek.
A co do Let me Google that for you - THX :oops: :oops: wybaczcie
Posted 22 July 2011 - 15:39
Posted 23 July 2011 - 07:12
Posted 23 July 2011 - 07:21
Ok, airplayer zakupiony - dziala.
Dysk dziala (na pc po prostu zmapowalem jego foldery jako osobne dyski sieciowe) bo w kompach go widze i zawartosc.
Wlaczam Airpalyer. Pojawia sie dysk oraz moje komputery w sieci.
Klikam w dysk - i dupa, otwiera sie kolejny screen ale calkiem pusty, bez plikow, bez folderow.
Co dalej? :-(
Dysk ma tez na wyposazeniu cos o nazwie TwonkyMedia serwer ale nie wiem jak to obslugiwac :-(
HELP!
1. mam wd mybook i program działa bez problemu, bez żadnego kombinowania.
2. Co do Twonky i generalnie zarządzania usługami sieciowymi -logujesz się via przeglądarka na wd mybook i tam zarządzasz usługami.
3. do zdjęć masz jeszcze w appstore dedykowane aplikacje przez western, m.in. My Book World Edition
mam i działa
Posted 23 July 2011 - 07:37
Posted 09 August 2011 - 14:23
Posted 09 August 2011 - 17:43
Zakupilem Buzz player'a i dziala swietnie (kupiony Filebrowser nie odtwarza niestety avi).
Czy iPad 2 odtwarza mkv 720p ? (bo ipad 1 nie...)
Na ipad 1 trzeba przerobić mkv do mp4 na windowsie polecam gotsent profil xbox 360 (konwertuje tylko audio do aac a wideo kopiuje) i z nas Filebrowser odtwarza taki plik bez zająknięcia.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users