FIFA 12
Napisano 29 września 2011 - 15:43
Napisano 29 września 2011 - 15:59
---------- Wpis dodano o 16:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:55 ----------
BTW. Normalnie bym nie kupił ale tryb kariery (!) nareszcie jest.! biorę.!
Napisano 29 września 2011 - 16:33
Napisano 29 września 2011 - 16:39
Napisano 29 września 2011 - 16:41
Tak są polskie drużyny. Zastanawiam się dlaczego można rozgrywać tylko mecze ligowe? Nie ma mistrzostw świata, euro czy ligi mistrzów?
Bo EA nie ma licencji. PES ma licencje na ligę mistrzów.
Napisano 29 września 2011 - 16:46
na MŚ będzie osobna aplikacja a za euro i ligę mistrzów odpowiada Uefa.Zastanawiam się dlaczego można rozgrywać tylko mecze ligowe? Nie ma mistrzostw świata, euro czy ligi mistrzów?
A co do gry to sterowanie jest dość ciekawe, przycisk do sprintu, możliwość podania klikając na innego zawodnika, i w końcu rzuty wolne/karne skopiowane z gier typu FlickFootball.
ps. polska liga jest bez licencji
Napisano 29 września 2011 - 16:49
Bo EA nie ma licencji. PES ma licencje na ligę mistrzów.
Dzięki też mnie to ciekawiło dlaczego nie ma ligi mistrzów...
Napisano 30 września 2011 - 02:34
Napisano 30 września 2011 - 22:01
Napisano 02 października 2011 - 21:28

Napisano 04 października 2011 - 16:24
Napisano 04 października 2011 - 22:27

Napisano 05 października 2011 - 17:01
Brak trybu multiplayer
Poza tym brak zmian graficznych, animacje sa jak w fifie 11, nawet tabelka wyskakujaca podczas zmiany zawodnika jest taka sama. Zawiodlem sie troche, myslalem ze bedzie lepiej. A i ktos tam mowil juz wczesniej - gdy przyjmujemy pilke z wcisnietum sprintem odskakuje ona strasznie daleko i obroncy przejmuja pilke. Jeszcze jedno mnie strasznie denerwuje, mianowicie: podczas obrony, jeden przycisk odpowiada za pressing i za sprint. Przez to nie da sie, albo trzeba sie zdrowo nameczyc, zeby obronca przecial droge napastnikowi(obronca leci na pilke, przez co napastnik go wyprzedza i dupa). Rozwiazanie z wyjsciem bramkarza tez jest okropne, bramkarz czesto nie reaguje, badz zatrzymuje sie w polowie drogi. No i jeszcze jedno: w opcji "wygasajace kontrakty"(czy jakos tak) w trybie menedzarskim, po przedluzeniu wszystkich kontraktow bez przerwy wyswietla komunikat "brak kontraktow", prez co nie da sie nic zrobic, ale to pewnie przyszle updaty poprawia.
1. Trybu multi nie było nigdy. Nie ma nad czym płakać.
2. Jest ogromna zmiana graficzna, w porównaniu do Fify 11. Jeżeli opierasz to na animacjach i wyskakujących tabelkach, to nie widzisz różnicy.
3. No ale to jest chyba logiczne, że się tak dzieje? Jeżeli przyjmujesz piłkę w sprincie to musisz mieć dużo miejsca przed sobą, dlatego piłkę wyrzuca się bardziej do przodu. Jeżeli miejsca nie masz to nie ma sensu przyciskać przycisku "sprint".
4. Co do kolejnego zdania o obronie to nawet nie wiem, kiedy zacząłeś ten nawias, że nagle on się kończy. A to, że wyprzedza cię napastnik to wynika z twojego błędu, a nie tego, że się nie da.
5. Bramkarz reaguje kiedy zrobisz to poprawnie. Czasami rzeczywiście jest z tym problem, ale to działa.
6. Jeżeli chodzi o bramkarza to on tutaj ma "mysleć", czyli sam podejmuje niektóre decyzje. Czasem błędne. W każdej Fife tak jest.
Jak dla mnie ogromna zmiana, świetna grafika, genialny tryb menedżerski... Naprawdę znakomita gra sportowa.
Napisano 05 października 2011 - 17:30
Napisano 05 października 2011 - 17:53
Napisano 05 października 2011 - 18:13

Napisano 05 października 2011 - 19:26
Napisano 06 października 2011 - 08:53
1. Trybu multi nie było nigdy. Nie ma nad czym płakać.
2. Jest ogromna zmiana graficzna, w porównaniu do Fify 11. Jeżeli opierasz to na animacjach i wyskakujących tabelkach, to nie widzisz różnicy.
3. No ale to jest chyba logiczne, że się tak dzieje? Jeżeli przyjmujesz piłkę w sprincie to musisz mieć dużo miejsca przed sobą, dlatego piłkę wyrzuca się bardziej do przodu. Jeżeli miejsca nie masz to nie ma sensu przyciskać przycisku "sprint".
4. Co do kolejnego zdania o obronie to nawet nie wiem, kiedy zacząłeś ten nawias, że nagle on się kończy. A to, że wyprzedza cię napastnik to wynika z twojego błędu, a nie tego, że się nie da.
5. Bramkarz reaguje kiedy zrobisz to poprawnie. Czasami rzeczywiście jest z tym problem, ale to działa.
6. Jeżeli chodzi o bramkarza to on tutaj ma "mysleć", czyli sam podejmuje niektóre decyzje. Czasem błędne. W każdej Fife tak jest.
Jak dla mnie ogromna zmiana, świetna grafika, genialny tryb menedżerski... Naprawdę znakomita gra sportowa.
Nie wiem, moze ty o innej grze mowisz. W fifie 11 byl multiplayer, wiec nie gadaj glupot, bo chyba w nia nie grales. Nie dziwe sie pzez to ze widzisz kolosalne zmiany graficzne. Co do tego obroncy - znowu jestem przekonany ze grales w inna gre. Trzymajac przycisk sprint/tackle nie da sie wskazac zawodnikowi w ktora strone ma biec, tylko leci on na pilke - jak biegniesz rownolegle z napastnikiem, to po wcisnieviu tego przycisku obronca skreca ostro w strone napastnika przez co znajduje sie za nim.
Co do sprintu - tu znow sie mylisz. Wiadomo ze przy spricncie pilka dalej odskakuje, ale to jest przeciez dopiero rozpoczecie sprintu. Byloby dobrze, jakby po wyrzuceniu pilki przed siebie napastnik lecial odrazu za pilka, a on wyrzuca pilke przed siebie, i na poczatku w ogole do niej nie biegnie, przez co obroncy w 90% przypadkow przejmuja pilke.
Bramkarz - nie mowie o tym ze ma wszystko robic bezblednie i bronic wszystkie pilki, ale mowie tu o STEROWANIU, ktore nie dziala zawsze najlepiej.
Jeszcze pare rzeczy ktore mnie irytuja. Gdy znajdujesz sie z pilka przy bramce przeciwnika, nie da sie zrobic podania prostopadlego - pod ta sama sekwencje podpisany jest precyzyjny strzal.
Biegnac z pilka zawodnik czesto nie reaguje na zmiane kierunku biegu, ale leci dalej prosto.
Podczas podan prostopadlych, nawet zwyklych obroncy podaja do najbardziej wysunietego zawodnika, majac przed soba pomocnikow, prez co zostaje sie samemu na stado obroncow, badz napastnik cofa sie po pilke.
Jeszcze jedna rzecz - wykonywanie rzutow wolnych, cornerow, wykopywanie piatki - beznadzieja swipe'owanie pilki jest beznadziejne, bardzo trudno kopnac mocno pilke, o sila nie jest odpowiednia. Probowalem pociagac mocno, pociagac szybko - raz reaguje, raz nie, czesciej to drugie. Nie wiem czy tylko ja mam taki problem, jak macie na to sposob, to powiedzcie.
Czy warto kupowac fife? Zdecydowanie tak. Mimo bledow jest to niesamowicie fajna gra, wciaga na godziny. Nie ma co porownywac PESa do fify. Pes na iphona jest podobny do gier pilkarskich na javie - nienaturalne ruchy zawodnikow, slaba grafika, fizyka beznadziejna. Fifa na iphona jest juz prawie tak dobra jak ta na komputerze - milion razy barziej realistyczna od pesa - wiecej roznych ruchow, strzalow, ogolnie mozliwosci. W pesie istnieja takie ruchy, ktore caly czas sie powtarzaja, np. Po mocnym uderzeniu bramkarz odbija pilke w prawo lub lewo i zostawia wielka luke pomiedzy nim a bramka. Wtedy jako pierwszzy do pilki dolatuje przeciwnik i strzela gola bez przeszkod.
Przepraszam za bledy, ale oba posty pisze z iphona
Napisano 06 października 2011 - 15:15
Napisano 06 października 2011 - 15:59
no i to jest chyba pierwsza gra która umożliwia robienie tricków
Tyle, że te tricki za dużo nie daja, sa losowo i tylko czasem sie przydaja. Nie wiem czy tak jest zawsze, czy tylko ja jeszcze nie umiem sie poslugiwac trickami, ale racja: mimo ze nie uzywam trickow, to w peesie mi brakowalo tej funkcji. Tricki mozna juz bylo robic w 10, 11 i w First Touch Soccer.
Moim zdaniem w fifie lepiej "dryblowac" zmianą tempa i kierunku biegu
@ przepaszam, za duzo razy napisalem trick

Napisano 07 października 2011 - 20:36
Napisano 08 października 2011 - 19:10
Napisano 09 października 2011 - 10:47

Napisano 09 października 2011 - 11:25
Napisano 09 października 2011 - 12:27

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych