Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

FIFA 12

• Please log in to reply
109 replies to this topic

#26 dogiela

dogiela
  • 70 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 29 September 2011 - 15:43

dzięki za info a co do meczy to zawsze tak było

#27 iUsername

iUsername
  • 113 posts
  • SkądPL

Posted 29 September 2011 - 15:59

UDATE:FIFA 12 jest dostępna w polskim App Store. Jest również wersja na iPad'a-ceny 5 i 7 euro. Trochę dużo :/

---------- Wpis dodano o 16:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:55 ----------

BTW. Normalnie bym nie kupił ale tryb kariery (!) nareszcie jest.! biorę.!

#28 Zwickau

Zwickau
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 September 2011 - 16:33

Tak troszke za drogo, a wole grac przy PS3 niz iPada.

#29 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 29 September 2011 - 16:39

Nie ten temat...

#30 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 September 2011 - 16:41

Tak są polskie drużyny. Zastanawiam się dlaczego można rozgrywać tylko mecze ligowe? Nie ma mistrzostw świata, euro czy ligi mistrzów?

Bo EA nie ma licencji. PES ma licencje na ligę mistrzów.

#31 kuro

kuro
  • 103 posts

Posted 29 September 2011 - 16:46

Zastanawiam się dlaczego można rozgrywać tylko mecze ligowe? Nie ma mistrzostw świata, euro czy ligi mistrzów?

na MŚ będzie osobna aplikacja a za euro i ligę mistrzów odpowiada Uefa.

A co do gry to sterowanie jest dość ciekawe, przycisk do sprintu, możliwość podania klikając na innego zawodnika, i w końcu rzuty wolne/karne skopiowane z gier typu FlickFootball.

ps. polska liga jest bez licencji

#32 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 29 September 2011 - 16:49

Bo EA nie ma licencji. PES ma licencje na ligę mistrzów.

Dzięki też mnie to ciekawiło dlaczego nie ma ligi mistrzów...

#33 dogiela

dogiela
  • 70 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 30 September 2011 - 02:34

polska liga bez licencji...padaka...czyli zero emblematów, oryginalnych koszulek itp. ale to wina ekstraklasy, nie EA...

#34 loskamillos20

loskamillos20
  • 51 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 September 2011 - 22:01

Jaki kraj taka liga

#35 TomuSS

TomuSS
  • 819 posts

Posted 02 October 2011 - 21:28

No już ściągam oczywiście :P 1GB mnie trochę przeraża ;/ Bardzo zachęcił mnie tryb menedżerski. Szkoda, że nie ma Ligi Mistrzów... Pogram i się wypowiem.

#36 liba

liba
  • 48 posts

Posted 04 October 2011 - 16:24

Ja pograłem wczoraj kilka godzin wiec się wypowiem. Graficznie jest mala zmiana na + co do do FIFA 11 . Sterowanie przy rzutach wolnych, rożnych lub wykop bramkarza moim zdaniem porażka przeciągnie palcem jest mniej precyzyjne od tradycyjne dżojstika . Sterowanie całkiem inne niż w FIFA 11 da się przyzwyczaić. Na dobre zmieniła się oprawa graficzna menu. Pojawił się konkurs rzutów karnych jako osobna rozgrywka. Gra się już nie zacina w niektórych monetach Na duży + zasługuje tryb menedżerski podobny do wersji konsolowych tzn transfery zarządzanie pieniędzmi klubem treningi. Jeżeli nie szkoda ci 5 Ojro to polecam przesiadkę na FIFE 12

#37 yUlekk

yUlekk
  • 119 posts

Posted 04 October 2011 - 22:27

Brak trybu multiplayer :( Poza tym brak zmian graficznych, animacje sa jak w fifie 11, nawet tabelka wyskakujaca podczas zmiany zawodnika jest taka sama. Zawiodlem sie troche, myslalem ze bedzie lepiej. A i ktos tam mowil juz wczesniej - gdy przyjmujemy pilke z wcisnietum sprintem odskakuje ona strasznie daleko i obroncy przejmuja pilke. Jeszcze jedno mnie strasznie denerwuje, mianowicie: podczas obrony, jeden przycisk odpowiada za pressing i za sprint. Przez to nie da sie, albo trzeba sie zdrowo nameczyc, zeby obronca przecial droge napastnikowi(obronca leci na pilke, przez co napastnik go wyprzedza i dupa). Rozwiazanie z wyjsciem bramkarza tez jest okropne, bramkarz czesto nie reaguje, badz zatrzymuje sie w polowie drogi. No i jeszcze jedno: w opcji "wygasajace kontrakty"(czy jakos tak) w trybie menedzarskim, po przedluzeniu wszystkich kontraktow bez przerwy wyswietla komunikat "brak kontraktow", prez co nie da sie nic zrobic, ale to pewnie przyszle updaty poprawia.

#38 TomuSS

TomuSS
  • 819 posts

Posted 05 October 2011 - 17:01

Brak trybu multiplayer :( Poza tym brak zmian graficznych, animacje sa jak w fifie 11, nawet tabelka wyskakujaca podczas zmiany zawodnika jest taka sama. Zawiodlem sie troche, myslalem ze bedzie lepiej. A i ktos tam mowil juz wczesniej - gdy przyjmujemy pilke z wcisnietum sprintem odskakuje ona strasznie daleko i obroncy przejmuja pilke. Jeszcze jedno mnie strasznie denerwuje, mianowicie: podczas obrony, jeden przycisk odpowiada za pressing i za sprint. Przez to nie da sie, albo trzeba sie zdrowo nameczyc, zeby obronca przecial droge napastnikowi(obronca leci na pilke, przez co napastnik go wyprzedza i dupa). Rozwiazanie z wyjsciem bramkarza tez jest okropne, bramkarz czesto nie reaguje, badz zatrzymuje sie w polowie drogi. No i jeszcze jedno: w opcji "wygasajace kontrakty"(czy jakos tak) w trybie menedzarskim, po przedluzeniu wszystkich kontraktow bez przerwy wyswietla komunikat "brak kontraktow", prez co nie da sie nic zrobic, ale to pewnie przyszle updaty poprawia.

1. Trybu multi nie było nigdy. Nie ma nad czym płakać.
2. Jest ogromna zmiana graficzna, w porównaniu do Fify 11. Jeżeli opierasz to na animacjach i wyskakujących tabelkach, to nie widzisz różnicy.
3. No ale to jest chyba logiczne, że się tak dzieje? Jeżeli przyjmujesz piłkę w sprincie to musisz mieć dużo miejsca przed sobą, dlatego piłkę wyrzuca się bardziej do przodu. Jeżeli miejsca nie masz to nie ma sensu przyciskać przycisku "sprint".
4. Co do kolejnego zdania o obronie to nawet nie wiem, kiedy zacząłeś ten nawias, że nagle on się kończy. A to, że wyprzedza cię napastnik to wynika z twojego błędu, a nie tego, że się nie da.
5. Bramkarz reaguje kiedy zrobisz to poprawnie. Czasami rzeczywiście jest z tym problem, ale to działa.
6. Jeżeli chodzi o bramkarza to on tutaj ma "mysleć", czyli sam podejmuje niektóre decyzje. Czasem błędne. W każdej Fife tak jest.

Jak dla mnie ogromna zmiana, świetna grafika, genialny tryb menedżerski... Naprawdę znakomita gra sportowa.

#39 hejterz

hejterz
  • 92 posts

Posted 05 October 2011 - 17:30

tomuss widze ze nigdy nie grales w pilke na powaznie. Co innego jak ktos dostanie bardzo mocna pilke kiedy jest w sprincie i mu odskoczy, a co innego jezeli podanie jest normalne, po ziemi, slabe, a on po nacisnieciu sprintu odrazu przyjmuje na pare metrow. Gdybys ogarnial pilke to bys wiedzial ze to wlasciwie nie jest zwykle przyjecie pilki, tylko zwod, ktory kiedy masz rywala na plecach pozwala na okiwanie go przyjeciem. Dla mnie to jest minus, bo w fifie ten zwod tez byl, ale osobny, polegal na wypuszczeniu sobie pilki pare metrow przed soba, kiedy sie biegnie. Tutaj musze poczekac az zawodnik dostanie pilke, zeby znowu biegl. Nie ma tez opcji prostopadlego podania domyslnie jako przycisk, ja to czesto wykorzystywalem podajac do di marii i ronaldo w realu. Kolejny minus to strasznie cofajacy sie skrzydlowi, przez co nie moge kontratakowac szybko, a jak wiemu REal opiera swoja gre na kontrach. Ronaldi i Di Maria zawsze sa przy polu karnym przy obroncy, gdzie w rzeczywistosci sa w okolicach polowy boiska. Kolejny minus w zle dobranej taktyce dla realu a multi? i co z tego ze nigdy nie bylo? to co bedzie fifa 20 i tez powiesz, spoko nie ma multi ale nigdy nie bylo wiec nie ma co plakac? bez komentarza. Jestesmy w 2011 roku, nawet glupi pes ma multiplayer i to darmowy z tego co widzialem a fifa nie ma

#40 TomuSS

TomuSS
  • 819 posts

Posted 05 October 2011 - 17:53

1. Ja mówię o tym jak do tego podchodzi Fifa. Domyślam się skąd bierze się taki błąd. Wszystko to kwestia przyzwyczajenia. Jest kilka głupot, które po chwili gry staną się błahostką. Według mnie to tylko małe uniedogodnienie. Nic wielkiego... Już dobrze wiesz jak to ominąć i stosować. 2. Cóż... Jest możliwość wysyłania różnych zawodników w określone miejsca. Możemy w trakcie ataku zmusić kolegów z drużyny do biegu w określonym kierunku. 3. Bez komentarza? A jednak komentarz jest... Ja mówię o tym, że nie łudziłem się, że będzie multi. Nie można wiecznie gadać, że to minus. Oczywiście, że jest, ale co z tego? Gra jest najlepsza w swoim rodzaju. Będziesz grał w ten beznadziejny PES, żeby pograc na multi?

#41 iUsername

iUsername
  • 113 posts
  • SkądPL

Posted 05 October 2011 - 18:13

FIFA 12 jest naprawdę dobra.! Teraz jednak kilka faktów aby wg. zrozumieć jaka jest realna różnica: 1.Grafika-niezmiennie ta sama,trochę powiało nudą 2.Sterowanie-to jednak rekompensuje grafikę.! Duuużo lepsze sterowanie,nareszcie można grać na iP jak na PSP. Najlepszym i trikiem-graniem na kodach jest lob-ciągniesz pale do góry zamiast przycisnąć "SHOOT". Trochę dnerwujące po kilkunastu minutach bo lob zawsze wpada :D . 3. MANAGER MODE-niby jest,ale tak jakby go nie było. Kupienie zawodnika graniczy z cudem (za np.Neymara wartego 14 mln musisz wybulić około 30 mln.!),ale najważniejsze że jest. Do poprawienia,ale daje sporo frajdy.! Podsumowując-ja bym brał,a nawet już kupiłem :) . Czemu.? Bo nareszcie nie pytam się po co tą grę kupiłem,zainstalowałem i nie myślę ciągle o jej usunięcie co miałem w przypadku 11-stki. KUPOWAĆ.!

#42 maciek1027

maciek1027
  • 100 posts

Posted 05 October 2011 - 19:26

Fifka warta jest tych pieniędzy?? Pograłem właśnie w PES 12 i zabawa jest przednia...

#43 yUlekk

yUlekk
  • 119 posts

Posted 06 October 2011 - 08:53

1. Trybu multi nie było nigdy. Nie ma nad czym płakać.
2. Jest ogromna zmiana graficzna, w porównaniu do Fify 11. Jeżeli opierasz to na animacjach i wyskakujących tabelkach, to nie widzisz różnicy.
3. No ale to jest chyba logiczne, że się tak dzieje? Jeżeli przyjmujesz piłkę w sprincie to musisz mieć dużo miejsca przed sobą, dlatego piłkę wyrzuca się bardziej do przodu. Jeżeli miejsca nie masz to nie ma sensu przyciskać przycisku "sprint".
4. Co do kolejnego zdania o obronie to nawet nie wiem, kiedy zacząłeś ten nawias, że nagle on się kończy. A to, że wyprzedza cię napastnik to wynika z twojego błędu, a nie tego, że się nie da.
5. Bramkarz reaguje kiedy zrobisz to poprawnie. Czasami rzeczywiście jest z tym problem, ale to działa.
6. Jeżeli chodzi o bramkarza to on tutaj ma "mysleć", czyli sam podejmuje niektóre decyzje. Czasem błędne. W każdej Fife tak jest.

Jak dla mnie ogromna zmiana, świetna grafika, genialny tryb menedżerski... Naprawdę znakomita gra sportowa.

Nie wiem, moze ty o innej grze mowisz. W fifie 11 byl multiplayer, wiec nie gadaj glupot, bo chyba w nia nie grales. Nie dziwe sie pzez to ze widzisz kolosalne zmiany graficzne. Co do tego obroncy - znowu jestem przekonany ze grales w inna gre. Trzymajac przycisk sprint/tackle nie da sie wskazac zawodnikowi w ktora strone ma biec, tylko leci on na pilke - jak biegniesz rownolegle z napastnikiem, to po wcisnieviu tego przycisku obronca skreca ostro w strone napastnika przez co znajduje sie za nim.
Co do sprintu - tu znow sie mylisz. Wiadomo ze przy spricncie pilka dalej odskakuje, ale to jest przeciez dopiero rozpoczecie sprintu. Byloby dobrze, jakby po wyrzuceniu pilki przed siebie napastnik lecial odrazu za pilka, a on wyrzuca pilke przed siebie, i na poczatku w ogole do niej nie biegnie, przez co obroncy w 90% przypadkow przejmuja pilke.
Bramkarz - nie mowie o tym ze ma wszystko robic bezblednie i bronic wszystkie pilki, ale mowie tu o STEROWANIU, ktore nie dziala zawsze najlepiej.

Jeszcze pare rzeczy ktore mnie irytuja. Gdy znajdujesz sie z pilka przy bramce przeciwnika, nie da sie zrobic podania prostopadlego - pod ta sama sekwencje podpisany jest precyzyjny strzal.
Biegnac z pilka zawodnik czesto nie reaguje na zmiane kierunku biegu, ale leci dalej prosto.
Podczas podan prostopadlych, nawet zwyklych obroncy podaja do najbardziej wysunietego zawodnika, majac przed soba pomocnikow, prez co zostaje sie samemu na stado obroncow, badz napastnik cofa sie po pilke.
Jeszcze jedna rzecz - wykonywanie rzutow wolnych, cornerow, wykopywanie piatki - beznadzieja swipe'owanie pilki jest beznadziejne, bardzo trudno kopnac mocno pilke, o sila nie jest odpowiednia. Probowalem pociagac mocno, pociagac szybko - raz reaguje, raz nie, czesciej to drugie. Nie wiem czy tylko ja mam taki problem, jak macie na to sposob, to powiedzcie.

Czy warto kupowac fife? Zdecydowanie tak. Mimo bledow jest to niesamowicie fajna gra, wciaga na godziny. Nie ma co porownywac PESa do fify. Pes na iphona jest podobny do gier pilkarskich na javie - nienaturalne ruchy zawodnikow, slaba grafika, fizyka beznadziejna. Fifa na iphona jest juz prawie tak dobra jak ta na komputerze - milion razy barziej realistyczna od pesa - wiecej roznych ruchow, strzalow, ogolnie mozliwosci. W pesie istnieja takie ruchy, ktore caly czas sie powtarzaja, np. Po mocnym uderzeniu bramkarz odbija pilke w prawo lub lewo i zostawia wielka luke pomiedzy nim a bramka. Wtedy jako pierwszzy do pilki dolatuje przeciwnik i strzela gola bez przeszkod.

Przepraszam za bledy, ale oba posty pisze z iphona

#44 kuro

kuro
  • 103 posts

Posted 06 October 2011 - 15:15

no i to jest chyba pierwsza gra która umożliwia robienie tricków

#45 yUlekk

yUlekk
  • 119 posts

Posted 06 October 2011 - 15:59

no i to jest chyba pierwsza gra która umożliwia robienie tricków

Tyle, że te tricki za dużo nie daja, sa losowo i tylko czasem sie przydaja. Nie wiem czy tak jest zawsze, czy tylko ja jeszcze nie umiem sie poslugiwac trickami, ale racja: mimo ze nie uzywam trickow, to w peesie mi brakowalo tej funkcji. Tricki mozna juz bylo robic w 10, 11 i w First Touch Soccer.
Moim zdaniem w fifie lepiej "dryblowac" zmianą tempa i kierunku biegu

@ przepaszam, za duzo razy napisalem trick :)

#46 TomuSS

TomuSS
  • 819 posts

Posted 07 October 2011 - 20:36

Problem z trickami jest taki, że tak naprawdę to trzeba mieć przed sobą tylko jednego przeciwnika. Inaczej ten drugi przejmuje piłkę i nic nie wychodzi. To czy trick się uda głównie zależy od odległości w jakiej zaczynamy robić trick. Mam na myśli odległość między naszym zawodnikiem, a przeciwnikiem. Jeżeli jest ona za mała to nie ma szans. Mimo to miałem kilka takich prób, kiedy odleglość wydawała się być dobra, ale trick i tak się nie udał. @yUlekk Dopiero teraz mam okazję przeczytać twój post z wczoraj. Po pierwsze to odwołujesz się do posta, który pisałem kilka dni temu, został on skomentowany przez hejterza i jeszcze nawet sprostowany przeze mnie. Nie widzę sensu komentowania rzeczy, które dwa posty dalej są sprostowane i powiedziane tak, jak chciałem to powiedzieć rzeczywiście. Po drugie - nie gadam "głupot". Dla mnie local multiplayer to nie jest multi. Jeśli jara cie granie przez lokalne WiFi to przepraszam... W Fife 11 rzeczywiście był multi. Po trzecie - grałem w Fife 11. Nie powiesz mi, że grafika się nie zmieniła. Prezentuje się to dużo lepiej. Po czwarte - co do bramkarza, wszystko jest jasne. Sterowanie bramkarzem jest niestety kiepskie ;/ Zgadzam się również co do podania prostopadłego z pola karnego. Na PS3 rzeczywiście jest to bardzo użyteczne, bo w trybie superofensywnym często dochodzi się do pola karnego dwoma czy nawet trzema piłkarzami.

#47 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 08 October 2011 - 19:10

Mam ta gre i powiem kilka slow o niej. Co do kupna to mysle, ze naprawde warto kupic fife 12. Jedynie brak ekstraklasy doskwiera... Bardzo fajne sterowanie, do ktorego trzeba sie przyzwyczaic, tryb menadzera tez ok, choc jeszcze zadnego zawodnika nie kupilem, bo odrzucaja moje propozycje, ktore i tak sa mocno wygorowane xd Roznicy w grafice nie zauwazylem. Jedyne co mnie irytuje to poziom trudnosci, a raczej "inteligencja" obroncow przeciwnika, nawet na najwyzszym bez problemu z polowy boiska robie rajd na bramke...

#48 ChemikDBC

ChemikDBC
  • 45 posts
  • SkądDeszczno, Poland

Posted 09 October 2011 - 10:47

Fakt, inteligencją zawodnicy nie porażają. Jak już ktoś pisał, lob nad bramkarzem jest banalnie prosty, i żeby się nie udał trzeba się natrudzić. Gra na 3GS prezentuje się bardzo ładnie, i co najważniejsze płynnie. Czasami zdarza się jej pomyśleć, ale wtedy ilość klatek spada o około połowę na 1-2 sekundy. Nowy system sterowania, tj. Ciągnięcie palcem. Ciekawe użycie ekranu dotykowego. Jednak miło by było gdyby była możliwość wyboru. Tryb menadżerski? Gram już 3ci sezon. Przez pierwszy za każdy mecz płaciłem 600tyś. Dopiero w drugim sezonie zacząłem zarabiać. Transfery? Nawet gdy zaproponujemy jakiemuś zawodnikowi kosmiczną cenę, i tak ją odrzuci. Chyba że nazywa się on "Czesiek Amator" i jego wartość rynkowa to 10 zł. Co zauważyłem, bardzo łatwo strzelić bramkę z trochę za połowy boiska. Bramkarz zastanawia się długo, i jeżeli dobrze wymierzymy mamy przewagę 1:0 :)

#49 hejterz

hejterz
  • 92 posts

Posted 09 October 2011 - 11:25

chyba na amatorze strzelasz z polowy

#50 TomuSS

TomuSS
  • 819 posts

Posted 09 October 2011 - 12:27

Zgadzam się z hejterzem. Na początku grałem na drugim poziomie trudności, pociągnąłem palcem z wolnego z połowy i była bramka :D To nie problem. Jednak żeby strzelic na innych poziomach trudności nie jest to proste nawet z 30 metrów. Co do trybu menadżerskiego. Ja ogólnie ostatnio jak gram byle którą karierę to gra wyłącza mi się do SB ;/

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users