Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Lion - Problemy z połączeniem z internetem

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Pawelr2501

Pawelr2501
  • 7 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 July 2011 - 06:53

...czy ktoś z was miał problem z połączeniem internetowym po zainstalowaniu Liona? Sieć wifi jest widoczna i po diagnostyce nie widzi problemu a jednak nie chce się połączyć. Ktoś może ma podobnie i wie jak to ugryźć???

#2 konole

konole
  • 412 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 July 2011 - 07:35

Być może musisz własnoręcznie ustawić adresy DNS.

#3 Manohi

Manohi
  • 77 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 July 2011 - 08:12

U mnie też problemy z siecią. Najpierw przy ethernecie. Dopiero jak wyłączyłem Wi-Fi to zaskoczył. Ale jak odpaliłem udostępnianie to się kompletnie wysypało połączenie. A cholera, potrzebuję udostępniania... (Pawelr2501: masz GM czy wersję ze sklepu?)

#4 Pawelr2501

Pawelr2501
  • 7 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 July 2011 - 19:45

posiadam wersję z App Store...

#5 woocash78

woocash78
  • 16 posts

Posted 21 July 2011 - 21:40

Mialem ten sam problem. 1,5 godzinna rozmowa z help deskiem Apple nic nie pomogla - na koncu polecono mi wyczyscic dysk i zainstalowac Lion'a od zera... Poszperalem troche w sieci i znalazlem rozwiazanie, ktore u mnie zadzialalo - nalezy odistalowac Avast'a i uruchomic ponownie kompa.

#6 Pawelr2501

Pawelr2501
  • 7 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 July 2011 - 22:28

...wielkie dzięki...pomogło...

#7 boromed

boromed
  • 35 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 July 2011 - 10:04

Witam U mnie podobny problem, WiFi pokazuje, że jest ok, a internet chodzi w takim tempie, że stronę my apple ładuje około 2 minut, nie mogę z tego samego powodu ściągnąć uaktualnień programów. Na iPadzie i na AirMacu w tej samej sieci bezprzewodowej wszystko chodzi bez zarzutu, problem jest tylko tu gdzie zainstalowałem rano Liona. Proszę o pomoc

#8 Manohi

Manohi
  • 77 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 July 2011 - 10:14

Nie wiem jakim sposobem, ale po pewnym czasie wszystko się uspokoiło i teraz działa rewelacyjnie. Nie zrywa udostępniania samoczynnie tak jak to miało często miejsce w przypadku Snowa i uruchamia się ono automatycznie po podpięciu kabla :D.

#9 boromed

boromed
  • 35 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 July 2011 - 15:28

Niestety dalej dramat z internetem, nie mogę nawet ściągnąć poczty. Na innych komputerach, iPadzie a nawet iPhonie internet działa bez zarzutu.

#10 RFX

RFX
  • 196 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 July 2011 - 18:31

Mialem ten sam problem. 1,5 godzinna rozmowa z help deskiem Apple nic nie pomogla - na koncu polecono mi wyczyscic dysk i zainstalowac Lion'a od zera...

Poszperalem troche w sieci i znalazlem rozwiazanie, ktore u mnie zadzialalo - nalezy odistalowac Avast'a i uruchomic ponownie kompa.

Podoba mnie się ta sugestia z help desk apple. Mnie również zaproponowano takie rozwiązanie

#11 boromed

boromed
  • 35 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 July 2011 - 19:52

No właśnie dawno tu nie byłem, ale widzę, że to forum jest już inne niż 2 lata temu, same profesjonalne porady, tutaj dzwoń do apple, a w temacie o prawdopodobnie uszkodzonym dysku propozycja abym pogrzebał w google i tam oferta zakupu i serwisu sprzętu u autoryzowanych przedstawicieli Apple Polska. A to chyba nie o to chodzi. Efekt jest taki, że w jednym iMacu siadł mi chyba dysk i zero porad, w drugim po instalce Liona internet nie funkcjonuje. super.

#12 goscius

goscius
  • 88 posts
  • SkądZielona Góra, Poland

Posted 23 July 2011 - 13:45

No niestety u mnie również problemy nie da się korzystać z neta w normalny sposób.. co jakiś czas gubi net i szuka dopiero jak na jadę na ikonę. jak nie pilnuję to nic większego z neta nie ściągnę bo w między czasie się rozłączy a nie zawsze jest opcja "resume". chyba trzeba poczekać na poprawki Liona..mam nadzieję, że nie oleją tematu

#13 boromed

boromed
  • 35 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 July 2011 - 09:39

niestety milczenie w tym temacie, mam wrażenie, że to problem współpracy Liona z wifi. Podpiąłem się kablem do Airporta i internet zasuwa jak marzenie. Podobnie jest z iPadem i AirMac na wifi. Strasznie coś koledzy skopali z tym wifi na Lionie. Ciekawe kiedy zauważą ten problem w updatach.

#14 wladyslaw.h-cd2f3555e3

wladyslaw.h-cd2f3555e3
  • 105 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 15 August 2011 - 19:27

Ja mam ten sam problem co boromed. Po kablu śmiga aż huczy a po wifi zastanawia się czy ciągnąć dane czy nie. Coś nie tak jest z wifi na Lionie. W SL po aktualizacji 10.6.8 już pojawiły się problemy i musiałem cofnąć się do 10.6.7. A w Lionie do czego mam się cofnąć?

#15 kuba_slonka

kuba_slonka
  • 211 posts
  • SkądOpole, Poland

Posted 27 September 2011 - 12:09

Mi właśnie znowu zawiesiło. BO u mnie niby jestem połączony a Safari zamiera- coś muli a paczki danych z routera brak! Obok na MBP pdo windą wszystko śmiga aż miło a pod Lionem tragedia. Co chwilę się tak dzieje!!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users