Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MobileMe i iDisk na OS X 10.7 Lion

• Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 vjbeng

vjbeng
  • 768 posts
  • SkądBobry Podchalańskie

Posted 20 July 2011 - 17:46

Czy ktoś wie jak MobileMe a w szczególności iDisk zachowują się na Lion?

#2 yahuto

yahuto
  • 323 posts
  • SkądŁódź

Posted 20 July 2011 - 18:13

tak ja wiem

#3 niula

niula
  • 662 posts
  • SkądPoznań / Dublin

Posted 20 July 2011 - 18:13

Bez problemu, śmiga.

#4 vjbeng

vjbeng
  • 768 posts

Posted 20 July 2011 - 18:49

@yahuto, dzięki za Twoją błyskotliwą i jakże zabawną odpowiedź @niula dzięki, rozumiem, że idisk nadal jest widoczny i synchronizacja plików działa jak przed update?

#5 niula

niula
  • 662 posts
  • SkądPoznań / Dublin

Posted 20 July 2011 - 18:51

Ja mam Liona od pierwszego dnia GM i "namiętnie" używam iDisk żadnych problemów nie miałem.

#6 vjbeng

vjbeng
  • 768 posts

Posted 20 July 2011 - 18:52

Super, dzięki!

#7 kohena

kohena
  • 31 posts

Posted 31 July 2011 - 09:58

nie dziala Jeżeli piszecie o Apple iDisk Utility, to NIE DZIAŁA. Chyba, ze Wam po upgrade. U mnie, po postawieniu świeżego systemu Lion, chcąc zainstalować otrzymuję info, że "stary obraz wymaga skonwertowania". I koniec. Wersja programu bodajże 1.01 - wielkość 298KB... Jakieś pomysły czym można to zastąpić?

#8 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 31 July 2011 - 09:58

Osobnym wątkiem na temat.

#9 Jurex

Jurex
  • 79 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 04 August 2011 - 07:45

A ja mam problemik: Co się stało z kontem Mobileme? Dzisiaj wchodzę sobie przez "Safari" do mojego iDiska, by wysłać pliki a tu zamiast mojego iDiska widzę okno https://me.com/find/pl-pl/ czyli find my phone. Czy ktoś ma/odczuł podobne problemy? Nie wierzę, że to Lion X coś napsuł, bo mam go od samej premiery i do dziś wszystko działało.

#10 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 04 August 2011 - 07:59

MobileMe działa tak jak działał - wszystko jest tam gdzie potrzeba.

#11 Jurex

Jurex
  • 79 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 04 August 2011 - 08:24

Hymmm.... No rozumiem, to znaczy coś u mnie tu wewnętrznie się sypnęło chyba? znaczy się, żebyśmy się zrozumieli: Maile przychodzą na konto mailowe, program mail.app działa, ikonka iDisk na biurku jest. Ale, Możesz przeglądać pliki na dysku iDisk za pomocą przeglądarki internetowej na komputerze (nie mówię tu o używaniu wirtualnego iDiska na biurku) Aby uzyskać dostęp do iDisk za pomocą przeglądarki internetowej: Idź do iDisk w witrynie me.com / idisk i zaloguj się za pomocą identyfikatora Apple ID adres e-mail i hasło. Właśnie po tym kroku następuje zdziwienie — find my phone zamiast mojego okna startowego mobile me. Zależy mi na wysłaniu linków do plików które mam upublicznione.

#12 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 04 August 2011 - 08:35

Przecież w FMP masz w lewym górnym rogu ikonę chmurki, a tam wybór iCal itp.

#13 Jurex

Jurex
  • 79 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 04 August 2011 - 08:52

Mam, klikam, wprowadzam ponownie hasło, okno pojawia się i znika (zmienia się w mapę z lokalizacją telefonu)

#14 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 04 August 2011 - 08:56

Wszystko działa poprawnie z poziomu Safari.

#15 Jurex

Jurex
  • 79 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 04 August 2011 - 09:04

No a u mnie nie działa... nawet po restarcie... Any hints? Może powinienem "odłączyć" całą usługę MobileMe i zalogować się jeszcze raz (Z nowym hasłem?)

#16 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 04 August 2011 - 09:17

Masz to samo z obu komputerow?

#17 Jurex

Jurex
  • 79 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 04 August 2011 - 09:33

No właśnie sprawdzam na iMacu — loguje się pięknie do maila z poziomu Safari ( ale na iMacu nie mam Liona)

---------- Wpis dodano o 10:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:30 ----------

a na macBook Pro z Lion'em od dzisiaj issue: www.me.com przenosi mnie od razu do find my phone... Zmieniłem hasło, wylogowałem synchronizację i usługę MobileMe, zalogowałem się na nowo... NIC.

#18 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 04 August 2011 - 09:38

Mam Lion'a na iMac'u jak i MBP - dziala na obu. Stworz nowe konto na komputerze i zaloguj sie z niego.

#19 Jurex

Jurex
  • 79 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 04 August 2011 - 09:40

Dzięki za pomoc, oddalam się więc (mam stworzyć nowego użytkownika?)... To jest w końcu mac, więc co ma nie działać

#20 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 04 August 2011 - 09:42

U mnie jest OK, a u Ciebie nie, wiec wniosek z tego taki ze cos jednak cos nie działa ;) Stworz nowego uzytkownika na iMacu i zobacz czy z niego dasz rade sie zalogowac. Sprobowal bym tez z wyczyszczeniem pamieci podrecznej przegladarki oraz cookies.

#21 Jurex

Jurex
  • 79 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 04 August 2011 - 09:49

Bardzo dziękuję za pomoc i wsparcie. Póki co synchronizuje mi się iDisk pod nowym hasłem, poczekam... a potem stworzę nowego użytkownika, zaloguję się... Niestety — nie lubię czyszczenia cookies bo mam mnóstwo całe potem do odświeżania :)

#22 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 04 August 2011 - 10:06

MobileMe nie jest aplikacja systemowa wiec jedyne bledy moga wynikac albo z winy MobileMe (a to wykluczyles sprawdzajac dzialanie na innym kompie) albo z winy przegladarki, a nie systemu operacyjnego ... i stawial bym wlasnie na przegladarke. Pytanie tylko co sie zepsulo ? ;)

#23 Jurex

Jurex
  • 79 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 04 August 2011 - 11:21

Uff, już jestem... Diabeł leżał chyba w Cookies albo w cache'u. Trochę mi to zajęło bo jeszcze założyłem nowego użytkownika a potem Myapple nie chcial mnie zalogować :) No nic, dzięx za pomoc, Czacha. Wszystko dziala od nowa

#24 SLaweck

SLaweck
  • 173 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 August 2011 - 09:15

Podpinając się do tematu zadam pytanie: Czy zdarza Wam się, że synchronizowany iDisk po restarcie systemu gubi swoją zawartość lokalną i ściąga wszystko od zera. Lion postawiony od zera z partycji recovery. Sytuacja powtórzyła się już kilka razy. Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users