Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 3g Odblokowanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 ciepeche

ciepeche
  • 9 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 12:26

hej chciała bym zasięgnąć waszej porady. Dostałam dzisiaj od siostry z uk telefon iphone. Telefon jest bez simlocka, ale siostra zablokowała w nim hasło i była na nim blokada. Znalazłam na waszej stronie sposób iż należy podłączyć go do itunes przytrzymać "home"+ "power" aby wejsc w tryb awaryjny i przywrocic oprogramowanie. Tak też zrobiłam, wgrało się nowe oprogramowanie, lecz po podłączeniu go do laptopa i włożeniu karty sim, wyświetla się w itunes napis iż "Karta sim włożona do telefonu nie jest obsługiwana". Dzwoniłam do siostry ona mówi że na pewno iphone jest bez simlocka bo z niego korzystala w różnych sieciach. Jest to telefon iphone 3G czarny 16GB. Niewiem jak sprawdzić jakie ma w tej chwili wgrane oprogramowanie bo w itunes pokazuje tylko ten napis a w iphone nie wiem co mogę wpisać aby mi pokazało wersje softu. Proszę o odpowiedź . Ania

#2 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 12:55

Telefon który masz ma w 100% simlock. Prawdopodobnie wcześniej simlock był ominięty software'owo co jest rozwiązaniem czasowym. Przywrócenie oprogramowania przywróciło też simlock. Mam dla Ciebie niestety gorszą informacje. Robiąc odtworzenie oprogramowania w iTunes zainstalowałaś również najnowszą wersje tzw. BB i w tej chwili software'owo simlocka ominąć się już nie da.
Jedyny sposób to instalacja BB od iPada co niesie ze sobą niestety wiele problemów. Wszystkie informacje na ten temat znajdziesz w pierwszym wątku w dziale pytań.

http://myapple.pl/ip...przeczytaj.html

Wątków o problemach związanych z posiadaniem BB od iPada jest na forum masa. Przykładowo

http://myapple.pl/ip...lemy-z-gps.html

//T

#3 ciepeche

ciepeche
  • 9 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 13:20

czy jest ktoś mi w stanie dać konkretnego linka do instrukcji wgrywania bb od ipada? podałeś link do tematu, ale tam na 1 stronie nie ma żadnej instrukcji. a stron jest ponad 200..... Gdzie znajdę krok po kroku co mi jest potrzebne i jak się do tego zabrać. GPS'u nie potrzebuje więc zaryzykuje :) Pozdrawiam! Ania

#4 ciepeche

ciepeche
  • 9 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 17:27

witam ponownie, przepraszam że piszę nowy post ale poczytałam już sporo i chyba doszłam do tego co mi potrzeba. Więc tak, ściągnęłam program f0recast v1.0, podłączyłam iphona i okazało się że wyświetliły mi sie takie informacje : baseband : 05.16.02 bootloader : 6.4 model : mc131 - czyli wychodzi na to iż jest to iphone 3GS ?? iphone firmware : 4.3.4 I teraz tak, pobrałam program Redsn0w 0.9.8b3 do niego dodatkowo pobrałam firmware iPhone2,1_4.3.4_8K2_Restore i teraz mam to wszystko zrobić według tych instrukcji które są np. na youtube czyli coś takiego : Jailbreak iOS 4.3.4. możecie wykonać za pomocą: Redsn0w Redsn0w 0.9.8b3 – szybko i łatwo – nie czyści zawartości urządzenia 1. podpinamy urządzenie kabelkiem i uruchamiamy Redsn0w (na Windows Vista i 7 musimy włączyć zgodność z XP i uruchomić jako administrator) 2. klikamy Browse i wskazujemy pobrany firmware 3. zaznaczamy opcje i wyłączamy iPhone 4. wprowadzamy urządzenie w tryb DFU czyli wciskamy POWER, po 2 sekundach bez puszczania przycisku POWER, wciskamy i trzymamy przycisk HOME przez 10 sekund, potem puszczamy POWER i trzymamy HOME przez jakieś max 30 sekund. 5. DONE i to będzie tyle, powinno działać?? Jak się w czymś mylę to proszę o korektę :)

#5 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 17:54

Korekta: - Tak jak przypuszczałem masz najnowsze oprogramowanie 4.3.4 z najnowszym BB 5.16 i nie obejdzie się bez BB od iPada jeśli zależy Ci na uruchomieniu telefonu. - JB oprogramowania 4.3.4 jest tylko w wersji tethered. Czyli do każdego uruchomienia telefonu potrzebujesz komputera. Nie polecam tego rozwiązania. - Jeśli telefon miał JB a wszystko na to wskazuje jest duża szansa, że u Saurika masz zachowane SHSH dla oprogramowania 4.3.3. JB tej wersji jest w wersji untethered czyli telefon działa bez kombinowania z uruchamianiem przez komputer. Proponuje zacząć od próby instalacji oprogramowania 4.3.3. Potem zdecydujesz czy instalować BB od iPada itp... - znajdź w sieci i pobierz Custom Firmware do 3GS w wersji 4.3.3 - oprogramowanie musi być opisane 'activated'. - pobierz program Tiny Umbrella, uruchom, sprawdź czy jest WŁĄCZONA opcja 'set hosts to Cydia on Exit' i zamknij program. - zrestartuj komputer - W iTunes uruchamiasz 'shift + odtwórz' i wskazujesz pobrany plik CF. Jeśli pojawi się błąd 3194 tzn. że SHSH dla 4.3.3 u Saurika nie ma i tej wersji nie zainstalujesz. Jeśli pojawi się inny bład SHSH prawdopodobnie jest u Saurika ale telefon trzeba wprowadzić w tzw. pwned DFU Zrobisz to przy pomocy redsn0w. Potrzebujesz do tego oryginalny plik z oprogramowaniem 4.3.3 dla 3GS ( nie CF!) który musisz wskazać w pierwszym kroku. Potem zaznaczasz TYLKO 'just enter pwned DFU mode right now...'. Po wprowadzeniu w DFU robisz ponownie 'shift + odtwórz' w iTunes. Tym razem powinno się udać. powodzenia //t

#6 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 18:00

Możesz kombinować jeśli lubisz, ale ja na twoim miejscu skorzystałbym z usług Simlock.pl - Uwolnij swój telefon od blokady simlock, z zagranicznymi simlockami to trochę drogo, ale za to ile nerwów zaoszczędzisz! :-)

#7 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 18:07

Możesz kombinować jeśli lubisz, ale ja na twoim miejscu skorzystałbym z usług Simlock.pl - Uwolnij swój telefon od blokady simlock, z zagranicznymi simlockami to trochę drogo, ale za to ile nerwów zaoszczędzisz! :-)

popieram. Instalacja BB od iPada to coś na co ja NIGDY bym nie poszedł.

//T

#8 ciepeche

ciepeche
  • 9 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 18:36

dyndas, czy może być to ten soft? [url=http://myiphone.com.pl/download-iOS433_iPhone3GS.html]iOS 4.3.3 - iPhone 3GS : Download, aplikacje, programy na iPhone do ściągnięcia[/url]

niewiem jak wyszukać soft activated

#9 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 18:40

dyndas, czy może być to ten soft? iOS 4.3.3 - iPhone 3GS : Download, aplikacje, programy na iPhone do ściągnięcia

niewiem jak wyszukać soft activated

To jest 'normalne' oprogramowanie Apple'a. btw też będziesz potrzebować. Szukając musisz podać 'custom firmware' !!!

//T

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych