Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Macbook - pytanie o jeden konkretny program i prośba.

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 July 2011 - 22:24

cześc,

Od jakegoś czasu przymierzam sie do zakupu mac'a (ale o tym jakiego kupic napewno jeszcze napisze - raczej air ze wzgeldu na mobilność).

Przed samym zakupem bardzo mi zalezy na sprawdzeniu kompatybilności jednego programu a dokładnie platformy transakcyjnej BOSSAFX.

I teraz tak aby nie było ze leniem jestem:
moi znajomi nie posiadaja zadnego maca,
napisałem do supportu niestety nie sa w stanie odpowiedziec (na stronie jest napisane ze nie zadziała ale ktoś z infolinii twierdzi ze na 100% tak - na stronie jest napisane Platforma BOSSAFX działa w środowisku Windows 98SE/ME/2000/XP/2003/Vista/7)
byłem w ispot nie pozwolili zainstalowac,
Chciałem sam zainstalować bez pytanie podjechałem do saturna ale padło całe stoisko APPLE (wywaliło prąd)

Pech, no trudno.

Pytanie i prosba czy ktos mogłby mi powiedziec czy program działa, może ktoś korzysta.
Przy probie pobrania instalacji jest tylko napisane dla komputerów klasy PC.

Jest to program który mozna sciagnac (wersje demo) podac jakiekolwiek dane (nie wymaga adresu email tel itp) i ma działać.

Jak ktos byłby tak uprzejmy podaje link do pobrania programu:

Prezentacja systemu w Oferta-Forex - bossa.pl

Bardzo dziękuje ,tylko od tego zalezy czy kupie macbooka'a

Pozdrawiam

#2 barcik100

barcik100
  • 131 posts

Posted 17 July 2011 - 22:28

Kolego niestety nie widzę na tej stronie wersji pod mac os x jest tylko wersja exe dla windows więc jeśli chcesz używać tego to albo bootcamp lub virtualka z windą.

#3 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 July 2011 - 22:38

No szkoda. Jutro bede musial zadzwonic tam znowu i dopytac dlaczego mowia ze dziala. Ja szczerze mowiac ludzilem sie ze program sam pobierze odpowiednia wersje pod dany system ( malo realne niestety ) . Dziekuje bardzo i bede ich meczyl. I jeszcze z nerwow temat w zlym dziale dalem- przepraszam

#4 barcik100

barcik100
  • 131 posts

Posted 17 July 2011 - 22:46

Może niektórzy po prostu nie wiedzą zę w macach używa się mac os x:)

#5 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 July 2011 - 22:52

Na to wyglada. Jak juz kupie maca to srednio bede chcial ogladac win. Mam 2 laptopy i non stop 2 musza byc wlaczone bo nie wiem ktory sie zwiesi ( a sam program naprawde bardzo malo wymagajacy). Jest to mocno drazniace szczegolnie ze 2 musze brac ze soba wszedzie i musza pracowac min 14 h dziennie bez zadnych przerw. To jest jakas parodia po prostu. Licze tylko ze ten ktos na infolinii nie pomylil sie a moze za szybko chcial mnie uszczesliwic ( i moze program bedzie) .

#6 barcik100

barcik100
  • 131 posts

Posted 17 July 2011 - 22:54

Jedyna szansa to tylko jakiś zamiennik ale jak to jest jakiś specjalistyczny to może być problem.

#7 Michalek

Michalek
  • 1031 posts
  • SkądWołomin/ Chełm

Posted 17 July 2011 - 22:55

Możesz odpalić na maku bez instalowania windowsa (np. przy pomocy wine'a).

#8 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 July 2011 - 22:56

No wlasnie intresuje mnie tylko ten bo jako jedyny jest powiazany z polskim bankiem ( ma jeszcze pare plusow ale nie bede tu zameczal ludzi :) ) .

#9 barcik100

barcik100
  • 131 posts

Posted 17 July 2011 - 22:57

Wine na maka jest do kitu przynajmniej według mnie na linuxie chodzi ok ale tu to porażka

#10 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 July 2011 - 22:58

Możesz odpalić na maku bez instalowania windowsa (np. przy pomocy wine'a).

Czyli jest szansa ze sie uda. To jest jakis emulator tak?

Wine na maka jest do kitu przynajmniej według mnie na linuxie chodzi ok ale tu to porażka

Ale czy w ogole jest szansa odpalenia aplikacji pisanych pod win?

#11 barcik100

barcik100
  • 131 posts

Posted 17 July 2011 - 22:59

Coś w tym rodzaju ale to nie jest emulator. TYlko kiepsko to działa.

#12 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 July 2011 - 23:08

No dzieki. Jutro postram sie podjechac do siedziby banku i sie dokladnie dowiedziec. Na szczescie po drodze mam 4 punkty z produktami apple wiec moze w ktoryms sam sprobuje. Dzieki za zainteresowanie.

#13 Michalek

Michalek
  • 1031 posts
  • SkądWołomin/ Chełm

Posted 17 July 2011 - 23:10

Kiepsko, nie kiepsko, dziewczyna używa już od pewnego czasu i nie narzeka. Ostatecznie jest jeszcze crossover.

#14 barcik100

barcik100
  • 131 posts

Posted 18 July 2011 - 10:01

JA używałem do starego programu i mi nie chodził jeśli tobie działa dobrze to zwracam honor .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users