Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

zacina się iPhone 4

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 mac lover

mac lover
  • 75 posts

Posted 16 July 2011 - 23:04

mam nowego iPhona 4 pod 4.3.3 i pojawił się problem. wgrałem sobie jakąś tam grę (normalnie przez appstore) pograłem trochę potem wyszedłem z niej i jak chciałem powrócić to się zaczęło: włączała się na chwilę i zaraz wyłączała inne programy tak samo zaczęły reagować potem gdy go restartowałem to miałem problemy z włączeniem go, a jak już się włączył to np. nie robił zdjęć tylko zamykał migawkę i tyle niektóre programy działały, ale tak jakby wolniej a teraz w ogóle nie chce się włączyć (chciałem go odtworzyć, ale w miejscu którym jestem mam mega wolny net i przerwałem to) wiecie co się dzieje

#2 mac lover

mac lover
  • 75 posts

Posted 17 July 2011 - 08:21

po odtworzeniu i aktualizacji go nie chce się włączyć nawet - świeci się tylko jabłko

---------- Wpis dodano o 09:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:00 ----------

po jakims czasie pojawia się:
rysunek, żeby podłączyć go do itunes i na dole pasek do odblokowania, ale nie da się odblokować, a w itunsie mowi ze karta jest zablokowana kodem pin i ze trzeba zaktualizowac itunes (ja mam najnowsza wersje)
ktoś coś wie???

---------- Wpis dodano o 09:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:05 ----------

włączyłem go bez itunes i doszedł do komunikatu Blokada sim i kiedy nacisnąłem Odblokuj to się zaciął

#3 North

North
  • 1336 posts

Posted 17 July 2011 - 08:22

Ten komunikat, że trzeba zaktualizować iTunes, bo jest pin na karcie sim to ja nie wiem jak Apple wymyśliło. Zrób jeszcze raz restore do najnowszej wersji, jeżeli dalej nie będzie działał, telefon na gwarancję oddaj. Ekran w ogóle reaguje na dotyk?

#4 mac lover

mac lover
  • 75 posts

Posted 17 July 2011 - 08:30

włączyłem go bez itunes i doszedł do komunikatu Blokada sim i kiedy nacisnąłem Odblokuj to się zaciął

---------- Wpis dodano o 09:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:22 ----------

dzięki za jakiś odzew. mam nadzieję, że pomoże, bo szczerze to mój 3 iPhone i dopiero przy 4 mam problem i nawet nie wiem gdzie i jak go oddać na gwarancji (kupiony w Play)

---------- Wpis dodano o 09:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:26 ----------

dzięki za jakiś odzew. mam nadzieję, że pomoże, bo szczerze to mój 3 iPhone i dopiero przy 4 mam problem i nawet nie wiem gdzie i jak go oddać na gwarancji (kupiony w Play)

---------- Wpis dodano o 09:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:27 ----------

dotyk działał przez chwilę, jak się pojawił komunikat Blokada sim - zdążyłem nacisnąć i w sumie podświetliło się (czy tam wygasło to ODBLOKUJ), ale potem tak jakby się zaciął.
robię restore jeszcze raz

#5 North

North
  • 1336 posts

Posted 17 July 2011 - 08:39

Okej, daj znać, co będzie się działo po kolejnym restore.

#6 mac lover

mac lover
  • 75 posts

Posted 17 July 2011 - 08:45

to samo :( czyli zacina się i jak pojawia się ta grafika, że podłączyć do itunes i na dole niby podświetla się ten pasek do odblokowania to on się zatrzymuje i nie działa dotyk, a w itunes to co zwykle czyli, że pin itd. ps. wiesz może jak wygląda to w Play z gwarancją itd. i ile może to trwa (ciężko obyć się bez tel, a tym bardziej bez iPhona :P)

#7 North

North
  • 1336 posts

Posted 17 July 2011 - 08:49

A spróbuj jeszcze włożyć kartę bez pin. Play nie jest oficjalnym operatorem iPhonów, więc nie wiem czy mają podpisaną umowę z Regeneris (które naprawie iPhone Ery i Orange). Niemniej jednak wymienią ci go na pewno na nowy, możesz także poprosić, żeby dali ci jakiś telefon zastępczy.

#8 mac lover

mac lover
  • 75 posts

Posted 17 July 2011 - 09:16

no właśnie i tu jest problem, bo ja mam go kupiony w Play, a wrzuciłem sobie kartę z Orange, a Playowską kartę mam zwykłą, a tu trzeba micro sim :( ale przypuszczam, że to nie w tym tkwi problem (wszystko do tej pory działało, aż do wczoraj)

dzięki za pomoc

---------- Wpis dodano o 10:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:02 ----------

a wiesz może czy oddając go na gwarancji to jest tak samo jak z komputerem APPLE, że nie potrzeba paragonu, ani faktury ???

---------- Wpis dodano o 10:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:09 ----------

teraz go jeszcze na chwilę włączyłem to udało mi się wpisać pin i potem się zaciął znów :(
idę do iSource

#9 arpus

arpus
  • 161 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 17 July 2011 - 09:16

w Regenersis trzeba więc myślę, że tu też trzeba będzie... a telefon nie jest na Ciebie? Najlepiej przejdź się do salonu Play'a nawet dzisiaj i wszystkiego się dowiedz.

#10 mac lover

mac lover
  • 75 posts

Posted 17 July 2011 - 09:23

z tego co wiem to Play ogarnia iSource. zresztą ja na wsi siedzę jeszcze parę dni, więc jak wrócę ogarnę dzięki za pomoc ps. teraz go jeszcze na chwilę włączyłem to udało mi się wpisać pin i nawet spróbować go zacząć odtwarzać z kopii zapasowej, ale wyskakuje jakiś błąd i dotyk znów nie działa, a potem wyświetla się, że myśli i się wyłącza (oszalał)

#11 arpus

arpus
  • 161 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 17 July 2011 - 09:30

a może tak DFU i restore bez odtwarzania żadnej k. zapasowej ? :) Mi to jakoś wygląda na programowy problem... Daj znać.

#12 mac lover

mac lover
  • 75 posts

Posted 18 July 2011 - 11:42

no właśnie tak zrobiłem i mimo tego jak juz się odtworzy to wtedy:
włącza się i nawet uda mi się nacisnąć ODBLOKUJ (więc dotyk działa),
ale potem zaraz się zacina i nic się nie dzieje

spróbuję jeszcze raz

---------- Wpis dodano o 12:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:16 ----------

teraz siedzę już parę minut z logiem apple na iPhonie i właśnie iTunes zamulił mi i coś myśli (muzyka też się zwiesiła)
poczekamy zobaczymy

---------- Wpis dodano o 12:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:29 ----------

zrestartowałem to mi pokazało grafikę żeby podłączyć do itunsa i że blokada pin, a na iPhonie nic nie mogłem zrobić (ani odblokować ani nic)

#13 arpus

arpus
  • 161 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 18 July 2011 - 12:03

Serwis...

#14 mac lover

mac lover
  • 75 posts

Posted 01 August 2011 - 13:01

okazało się, że padła pamięć Nand

1 user(s) are reading this topic