Witam!
Znalazłem ostatnio takiego iPhone Nowy Apple iPhone 4, 16 GB PAMIĘCI ! (1721224916) - Aukcje internetowe Allegro , ale zastanawiam się czy nie będzie problemów z simlock'iem ,ponieważ mam telefon z Ery i ostatnio zmienili firmę na T-mobile i chcę wiedzieć czy będzie mi działał telefon z simlockiem z niemieckiego T-mobile?

Czy simlock z niemieckiego T-mobile zadziała w polskim?
Rozpoczęty przez
KRS15
, 16 lip 2011 14:38
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 lipca 2011 - 14:38
Napisano 16 lipca 2011 - 14:47
zdaje mi sie, ze z simlokiem t-mobile jest tak jak z simlokiem ery czyli jest ale tylko do chwili podlaczenia telefonu do itunes i internetu z inną niż t-mobile kartą. wtedy znika. z erą tak bylo dotychczas z t-mobile (podobno) też (sam nie sprawdzałem), nie wiem czy polityka t-mobile sie zmienila.
Napisano 16 lipca 2011 - 15:02
Czyli zadziała moja karta z T-mobile (Ery)?
Napisano 16 lipca 2011 - 15:14
głowy nie dam, poczekaj niech sie wypowie jeszcze z parę osób, poczytaj tez w sieci na tem temat.
Napisano 16 lipca 2011 - 15:24
Chyba jest tak, że każdy operator w danym kraju ma swojego simlocka. Czyli T-Mobile na telefonie z Niemiec bedzie mial simlock'a na karcie z T-Mobile Polska. Chyba bo pewien nie jestem. Kiedyś dawno temu przerabiałem coś takiego z Orange UK i Orange Polska i kurde nie pamiętam jak to się sprawdziło.
Napisano 16 lipca 2011 - 17:18
Owy iPhone zniknął i tak z Allegro - został usunięty przez pracownika serwisu, widać jakiś wałek był. Co do simlocka - bywało zawsze tak, że simlock był na daną sieć w danym kraju. Czyli simlock z Orange UK sprawi, że karty sim z Orange FR i PL nie będą działać.
Oczywiście, w procesie rebrandingu może zrobić się jakiś bałagan czy zamieszanie i MOŻE (ale nie musi) okazać się, że telefony z T-Mobile z innych / innego kraju będą działać z nowymi / wymienianymi kartami Era -> T-Mobile.
Napisano 16 lipca 2011 - 17:23
A mi się wydaje, że Wikipedia ma rację i działać nie będzie, sam też tak zresztą myślałem wcześniej.
Przeważnie blokada SIM-lock jest zakładana na kod kraju i kod sieci (MNC+MCC), np. 260-01.
Napisano 16 lipca 2011 - 17:30
Nie będzie działać.
Napisano 16 lipca 2011 - 17:37
Dodatkowo trzeba dodać, że polski oddział T-Mobile jest jednym z nielicznych który nie zakłada smoka. Chyba nie chcieli zmieniać polityki do jakiej przyzwyczaiła nas Era.
Napisano 16 lipca 2011 - 17:42
no to chyba koniec rozmowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych