Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MobileMe nie działa.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 awtharok

awtharok
  • 146 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 22:21

Witam,

Po pewnym czasie korzystania z mojego iPada 2 16 gb Wi-Fi postanowiłem się zabezpieczyć i uruchomić funkcje "znajdź mój iPad". Wszystko skonfigurowałem na 100% prawidłowo i co? Wchodzę na me.com i pokazuję ,że mój ipad jest gdzieś w chinach podczas kiedy trzymam go w Polsce na kolanach. Dodam ,że funkcja wysyłania do niego wiadomości działa - tylko lokalizacja jest zupełnie z kosmosu. Kiedy wchodzę przez google maps sprawdzić swoją lokalizacje też mi pokazuję prawidłową. Czego to może być wina?

Dołączona grafika

#2 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 lipca 2011 - 23:33

U mnie z ipad 2 3G usługa "znajdz moj iPad" działa dobrze na mobileme.

#3 awtharok

awtharok
  • 146 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 23:46

Zawsze pokazuje mi ,że iPad znajduje się w mieście o nazwie Taiyuan: Taiyuan – Wikipedia, wolna encyklopedia. Tak jak myślałem - znajduje tam się fabryka Apple.

Czy to możliwe ,że podczas "sklejania" iPada w chinach ktoś czegoś nie włożył??

#4 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 lipca 2011 - 00:00

hiehiehie to bylby zonk ;p Ale jak napisales masz ipad 2 wifi a jesli sie nie myle to w nim nie ma gps'a, wiec lokalizuje cie po wifi a z lokalizacja wifi jest roznie. A wejdz w mapy i zobacz czy tam bedzie ci dzialac lokalizacja.

#5 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 00:05

To pewnie przez to, brak GPS. Aczkolwiek powinno i tak bliżej pokazywać niż Chiny ;)

#6 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 16 lipca 2011 - 00:07

Chodziłeś z nim po mieście? Z lokalizacją po IP bywa różnie. Z reguły działa w miarę dobrze, ale mogą się zdarzyć różne "kwiatki". Zobacz czy podłączenie się do innych sieci, najlepiej od zupełnie innego dostawcy internetu coś zmieni.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych