Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Photo booth problem...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Blotniaks

Blotniaks
  • 98 postów

Napisano 06 maja 2007 - 15:56

Witam. Nie wiem skad to sie wzielo, ale gdy probuje uruchomic Photo booth pojawia mi sie taki oto komunikat: Sprawdzilem i zadnen program nie uzywa kamery.... Activity Monitor takze niczego nie pokazuje :(. Ma ktos jakies pomysly na rozwiazanie tego problemu? Bede wdzieczny za pomoc!
Dołączona grafika

#2 DanielF

DanielF
  • 5 765 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 06 maja 2007 - 16:34

wyłącz skype i uruchom photobooth!

#3 PavelM

PavelM
  • 1 535 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 maja 2007 - 16:45

A w Skype, iChat działa?

#4 kasiulki

kasiulki
  • 6 postów

Napisano 24 września 2008 - 17:18

photobooth prosze o pomoc! Hej!Mam problem i w miare mozliwosci prosilabym o pomoc ! W dniu dzisiejszym skasowalam przez przypadek aplikacje photobooth z mojego Mac'a mysle,ze bezpowrotnie.Czy ktos wie co teraz mam zrobic?W sensie,czy musze od nowa instalowac wszystkie programy?Czy moze mozna program w jakis sposob do-instalowac?W internecie szukalam ale nigdzie nie mozna go sciagnac. Pozdrawiam serdecznie liczac na pomoc :) K.

#5 vjbeng

vjbeng
  • 768 postów
  • SkądBobry Podchalańskie

Napisano 24 września 2008 - 23:24

znajdź na dysku instalacyjnym paczkę z photo booth i zainstaluj sam photo booth... wszystkie preferencje i zdjęcia powinny nie być skasowane, jak tylko samą aplikację skasowałeś.....

#6 kasiulki

kasiulki
  • 6 postów

Napisano 26 września 2008 - 09:25

:) A jak to zrobic?Tzn wlozyc plytke instalacyjna i...gdzie mozna ta paczke z photo booth znalezc?

#7 vjbeng

vjbeng
  • 768 postów

Napisano 26 września 2008 - 10:00

wrzucasz pierwszą płytę instalacyjną, nie wiem jaki tam masz system, ale klikasz na instal bundeled software only, i potem klikasz dostosuj i wybierasz z listy photo booth... :D .. tak jest na mojej płycie instalacyjnej z Tigerem, ale pewnie tak samo jest na Leo... jak nie będziesz mógł znaleźć na Leo to daj znać to tam też poszukam...

#8 kasiulki

kasiulki
  • 6 postów

Napisano 26 września 2008 - 10:50

Ok.Wrzucilam plytke,wcisnelam bundeled software only-i wyskakuje instalator pakietu dodatkowe programy(instalator Mac OS X Leopard)...nie ma nigdzie opcji dostosuj...:(

#9 vjbeng

vjbeng
  • 768 postów

Napisano 26 września 2008 - 11:09

wciskasz dalej, wybierasz dysk na którym chcesz to instalować a potem masz opcje, w zależności od języka, customize albo dosttosuj...

---- Dodano 26-09-2008 o godzinie 10:13 ----
powiedz, czego to instalujesz????

#10 kasiulki

kasiulki
  • 6 postów

Napisano 26 września 2008 - 11:15

Kliklenalm dostosuj-wyskoczyla nazwa pakietu "dodatkowe programy" i nic.Nie ma zadnej listy z ktorej moglabym cokolwiek wybrac....Klikajac na ''dodatkowe programy"rowniez zadna lista nie wyskakuje.

#11 vjbeng

vjbeng
  • 768 postów

Napisano 26 września 2008 - 11:17

ja na cd do kompa mam photo booth... to są płyty z tigerem, a na upgrade do leo już nie ma... ale to dlatego może że to upgrade....

#12 kasiulki

kasiulki
  • 6 postów

Napisano 26 września 2008 - 11:19

Ok ale co dalej...?

#13 vjbeng

vjbeng
  • 768 postów

Napisano 26 września 2008 - 11:32

nie wiem jak to jest u ciebie, ale mam tu zdjęcia jak to u mnie wygląda, na Leo upgrade, nie mam takiej opcji, mam ją za to w płycie która jest zawsze z kompem, mam na myśli tą szarą... nie wiem, czy ty będziesz na swojej szarej miał taką samą opcję, bo może w leo jakoś tego nie ma... ale jeśli tak będzie u ciebie i moje zdjęcia nic nie pomogą to daj mi maila, wyślij go mi na prv a ja ci wyślę photo booth, rozumiem,że skasowałeś samo "photo booth.app"

Tiger szara płyta:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

i Leo Upgrade:

Dołączona grafika

---- Dodano 26-09-2008 o godzinie 10:43 ----
jak mi maila dasz to prześlę ci "photo booth.app", ty wrzucisz je na miejsce i naprawisz prawa dostępu i wszystko powinno działać, nie jest to za bardzo profesjonalny sposób, ale jak ine znajdziemy innego wyjścia... tzn właściwie ważne, żeby działało... a w ten sposób nie jeden program przeniosłem już :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych