iPhone 4 - rozwarstwiona bateria (tylna obudowa wyskoczyla)
Rozpoczęty przez
maalta
, 13 lip 2011 19:20
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 lipca 2011 - 19:20
Witam
Po zdjeciu bumpera zauwazylem ze tylna obudowa odstaje (wygladalo to jakby wyskoczyla), probowalem wcisnac z powrotem ale nic to nie dalo. Myslalem ze to to od jakiegos upadku (zona uzywa tego telefonu) i nie oddalem na gwarancje tylko pojechalem de serwisu gsm, tam po otwarciu okazalo sie ze to bateria jest rozwarstwiona i to ona wypchnela tylna czesc obudowy, bateria zostala wymieniona na nowa ale okazalo sie ze nie laduje, stoi na 2 % i nic
i teraz dwie opcje albo ta nowa bateria byla padnieta albo to ze sie stara rozwarstwila to jakis problem z ladowaniem. Mial ktos podobny problem?? I kolejne pytanko czy mozna probowac go jeszcze reklamowac po wymianie baterii (otwarciem telefonu) poza oryginalnym serwisem ???
Krzysiek

Napisano 13 lipca 2011 - 20:37
zrobiłeś najgorsze co mogłeś po prostu trzeba było dać na gwarancje a tak masz już po frytkach , gwarancja już na pewno nie zostanie uznana w ingerencje w sprzęt a jak wiadomo nie ma oryginalnych baterii na rynki tylko zmieniki
Napisano 13 lipca 2011 - 21:05
chyba, że odzyskasz starą baterię... ?
Napisano 13 lipca 2011 - 21:22
Wiem ze zrobilem najgorzej jak moglem
zalezalo mi na czesie i teraz du...... , a stara baterie ta rozwarstwiona mam (wiec mzoe ja wsadze z powrotem i tak mi uznaja gwarancje
---------- Wpis dodano o 22:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:17 ----------
Dodatkowo w serwisie gsm powiedzieli mi ze bateria bedzie oryginalna (nie wiedzialem ze sa tylko zamienniki na rynku
a zalezalo mi na oryginalnej przy ewentualnej pozniejszej odsprzedazy.
---------- Wpis dodano o 22:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:21 ----------
Dodatkowo w serwisie gsm powiedzieli mi ze bateria bedzie oryginalna (nie wiedzialem ze sa tylko zamienniki na rynku
a zalezalo mi na oryginalnej przy ewentualnej pozniejszej odsprzedazy.

---------- Wpis dodano o 22:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:17 ----------

---------- Wpis dodano o 22:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:21 ----------

Napisano 13 lipca 2011 - 21:28
Jedź do serwisu, każ zainstalować starą baterię i zgłoś wadę w ramach gwarancji.
Otwarcie telefonu nie powoduje utraty gwarancji.
Napisano 13 lipca 2011 - 21:33
Dzieki za info chyba tak zrobie, tylko teraz jeden problem z ta rozwarstwiona bateria nie zamkne telefonu, mozna oddac do serwisu otwarty ??
Napisano 13 lipca 2011 - 23:44
Postarałbym się jednak zamknąć obudowę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych