Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 - rozwarstwiona bateria (tylna obudowa wyskoczyla)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 maalta

maalta
  • 24 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 lipca 2011 - 19:20

Witam Po zdjeciu bumpera zauwazylem ze tylna obudowa odstaje (wygladalo to jakby wyskoczyla), probowalem wcisnac z powrotem ale nic to nie dalo. Myslalem ze to to od jakiegos upadku (zona uzywa tego telefonu) i nie oddalem na gwarancje tylko pojechalem de serwisu gsm, tam po otwarciu okazalo sie ze to bateria jest rozwarstwiona i to ona wypchnela tylna czesc obudowy, bateria zostala wymieniona na nowa ale okazalo sie ze nie laduje, stoi na 2 % i nic :( i teraz dwie opcje albo ta nowa bateria byla padnieta albo to ze sie stara rozwarstwila to jakis problem z ladowaniem. Mial ktos podobny problem?? I kolejne pytanko czy mozna probowac go jeszcze reklamowac po wymianie baterii (otwarciem telefonu) poza oryginalnym serwisem ??? Krzysiek

#2 Fixx

Fixx
  • 194 postów
  • Skąd84200

Napisano 13 lipca 2011 - 20:37

zrobiłeś najgorsze co mogłeś po prostu trzeba było dać na gwarancje a tak masz już po frytkach , gwarancja już na pewno nie zostanie uznana w ingerencje w sprzęt a jak wiadomo nie ma oryginalnych baterii na rynki tylko zmieniki

#3 arpus

arpus
  • 161 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 13 lipca 2011 - 21:05

chyba, że odzyskasz starą baterię... ?

#4 maalta

maalta
  • 24 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 lipca 2011 - 21:22

Wiem ze zrobilem najgorzej jak moglem :( zalezalo mi na czesie i teraz du...... , a stara baterie ta rozwarstwiona mam (wiec mzoe ja wsadze z powrotem i tak mi uznaja gwarancje

---------- Wpis dodano o 22:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:17 ----------

Dodatkowo w serwisie gsm powiedzieli mi ze bateria bedzie oryginalna (nie wiedzialem ze sa tylko zamienniki na rynku :( a zalezalo mi na oryginalnej przy ewentualnej pozniejszej odsprzedazy.

---------- Wpis dodano o 22:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:21 ----------

Dodatkowo w serwisie gsm powiedzieli mi ze bateria bedzie oryginalna (nie wiedzialem ze sa tylko zamienniki na rynku :( a zalezalo mi na oryginalnej przy ewentualnej pozniejszej odsprzedazy.

#5 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 21:28

Jedź do serwisu, każ zainstalować starą baterię i zgłoś wadę w ramach gwarancji. Otwarcie telefonu nie powoduje utraty gwarancji.

#6 maalta

maalta
  • 24 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 lipca 2011 - 21:33

Dzieki za info chyba tak zrobie, tylko teraz jeden problem z ta rozwarstwiona bateria nie zamkne telefonu, mozna oddac do serwisu otwarty ??

#7 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 23:44

Postarałbym się jednak zamknąć obudowę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych