Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 Unlocked z USA czy iPhone 4 z Lock z Polski?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 DiVerSe

DiVerSe
  • 21 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 13:06

Witam. Zastanawiam się nad kupnem iP 4 i nie mogę się zdecydować. Czy próbować i kupić iPhona 4 z Apple Store (USA) Unlocked i być wolnym od Simloacka, czy wydać mniej, kupić iP 4 z SimLockiem, dokupić kartę GEVEY SIM. Druga opcja martwi mnie najbardziej, że mogą być problemy z aktywacją czy ogólnie z samą kartą Gevey sim, np po aktywacji iOS. Zapomnę sprawdzić, podniesie się BaseBand i już jestem uwięziony, z iPhona zrobi się iPod. Bo rozumiem że w przypadku Unlocked nie jestem niczym zobowiązany, po prostu kupuje aktywuje na każdej lepszej karcie? Dziękuję i pozdrawiam

#2 Damiankossek

Damiankossek
  • 142 postów
  • SkądBiałogard

Napisano 13 lipca 2011 - 13:13

Witaj, Daj sobie spokój z tymi simlockami :-) Przechodziłem już raz przez ten temat (iPhone 3G) i naszczęście jakoś udało mi się dotrwać do końca nie blokując telefonu. Wg. mnie nie opłaca się bo żyć na ciągłym stresie że nie daj boże coś się założy i po telefonie to dziękuje ... Nie wgrasz odrazu najnowszego softa, czekać na odpowiedni sn0wbreeze itp ... Teraz mam iPhone 4 bez simlocka i wkońcu nie mam takich problemów :-) LEPIEJ DOPŁACIĆ

#3 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lipca 2011 - 13:22

zdecydowanie iPhone bez simlocka (FABRYCZNIE - ultrasn0w to żaden "unlock")

#4 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 14:54

Witam.
Zastanawiam się nad kupnem iP 4 i nie mogę się zdecydować. Czy próbować i kupić iPhona 4 z Apple Store (USA) Unlocked i być wolnym od Simloacka, czy wydać mniej, kupić iP 4 z SimLockiem, dokupić kartę GEVEY SIM. Druga opcja martwi mnie najbardziej, że mogą być problemy z aktywacją czy ogólnie z samą kartą Gevey sim, np po aktywacji iOS. Zapomnę sprawdzić, podniesie się BaseBand i już jestem uwięziony, z iPhona zrobi się iPod. Bo rozumiem że w przypadku Unlocked nie jestem niczym zobowiązany, po prostu kupuje aktywuje na każdej lepszej karcie?
Dziękuję i pozdrawiam

wyzej dobrze mowia, nie baw sie w simlocki, unlocki itd. niby jest gevey, ale juz na ios 5 nie bedzie dzialal wiec odpada
jak masz mozliwosc to kupuj bez simlocka, a bedziesz zadowolony

#5 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 13 lipca 2011 - 15:10

Zastanawiam się nad kupnem iP 4 i nie mogę się zdecydować. Czy próbować i kupić iPhona 4 z Apple Store (USA) Unlocked i być wolnym od Simloacka, czy wydać mniej, kupić iP 4 z SimLockiem, dokupić kartę GEVEY SIM.

Chcesz "spróbować " kupic iP z Apple Store USA?
A w jaki sposob chcesz to zrobic?
Czyżby kolejny ktoremu sie wydaje ze mozna kupic ONLINE z wysylka do PL?

#6 DiVerSe

DiVerSe
  • 21 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 15:57

Nie nie wydaje mi się tak. Nie będę się na tle publicznym rozpisywał o co chodzi...

#7 MARQUS88

MARQUS88
  • 53 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 16:20

lepiej bez simlocka przy ip4 szybko mozna stracic przyjemnosc z korzystania z iphona i zostanie ipod

#8 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 13 lipca 2011 - 16:35

Nie nie wydaje mi się tak. Nie będę się na tle publicznym rozpisywał o co chodzi...

Jesli masz kogos kto moze ci kupic iP w USA-to sie nie zastanawiaj-nigdzie nie kupisz taniej.

#9 DiVerSe

DiVerSe
  • 21 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 16:51

A może ktoś ma z was informacje jak teraz z dostępnością iPhonów Unlock?

#10 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 13 lipca 2011 - 17:51

A...moze jasniej i po polsku?

#11 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 23:53

Jesli masz kogos kto moze ci kupic iP w USA-to sie nie zastanawiaj-nigdzie nie kupisz taniej.

Zakup iPhone w USA to według dzisiejszego kursu $ około 2000zł za 16GB. Na Allegro można bez problemu kupić 16GB za 2100zł i nawet dostać fakture VAT. Paru moich kolegów kupiło w tej cenie w ciągu ostatniego tygodnia. Czy dla 5% różnicy warto zawracać sobie głowę. Według mnie nie warto.

//T

#12 sneyk

sneyk
  • 144 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 01:12

Nie męcz się z simlockiem, za niewiele (:D) więcej masz bez ;] Powodzenia w zakupie!

#13 DiVerSe

DiVerSe
  • 21 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 12:03

A...moze jasniej i po polsku?

Zaraz po wyjściu iPhone 4 prawie codziennie brakowało iPhonów, więc zastanawiam się jak teraz jest z tym odblokowanym. Czy nadal jest szał, czy się trochę uspokoiło?

#14 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 12:22

Bo to był wtedy nowy produkt... iPhone bez simlocka nie jest dla przeciętnego amerykanina jakąś mega atrakcją. A turyści też się raczej na niego nie rzucili biorąc pod uwagę, że cena wcale nie jest super atrakcyjna. 5% różnicy nie powala na kolana... //T

#15 PETER-SZEF12

PETER-SZEF12
  • 208 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 19:47

jeśli nie zmienią cen na 5, to będzie różnica, bo na allegro na początku będą chodziły po 3000 zł, a tam wyrwiesz za 2000 zł

#16 DiVerSe

DiVerSe
  • 21 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 15:16

Witam. Powracam trochę z niedobrymi dla siebie informacjami. Z racji że mam wakacje, a jak młodzież w wakacje się nudzi to robi wiele głupstw. Mnie spotkał ten sam los no i niestety na razie mam gruntownie przycięty budżet. I tak się ewentualnie zastanawiam nad iP 4 z Simlockiem i używaniu karty Gevey Sim. Ale mam pytanie jak wygląda proces aktywacji na telefonie z Simlockiem? I jakich komplikacji mogę się spodziewać?

#17 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 lipca 2011 - 17:45

Trochę kultury kolego! - Otrzymujesz 1 ostrzeżenie. / Michal.Rz

#18 Pacholik

Pacholik
  • 19 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 18:35

Witam.
Powracam trochę z niedobrymi dla siebie informacjami. Z racji że mam wakacje, a jak młodzież w wakacje się nudzi to robi wiele głupstw. Mnie spotkał ten sam los no i niestety na razie mam gruntownie przycięty budżet. I tak się ewentualnie zastanawiam nad iP 4 z Simlockiem i używaniu karty Gevey Sim. Ale mam pytanie jak wygląda proces aktywacji na telefonie z Simlockiem? I jakich komplikacji mogę się spodziewać?

Musisz trochę jeszcze przyciąć swoją MicroSim wsadzasz do telefonu razem z Gevey, włączasz dajesz akcept czekasz chwile, następnie dzwonisz pod 112 rozłączasz się.Włączasz tryb samolotowy czekasz chwile i wyłączasz tryb samolotowy.

Wydaję się skomplikowane ale jak zrobisz tak kilka razy to zobaczysz że to proste.Trzeba to powtarzać po każdym wyłączeniu telefonu.O więcej komplikacji nie musisz się martwić.

Pozdrawiam

#19 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 18 lipca 2011 - 18:49

Jeśli już się zdecydowales na Gevey-to kup najnowszy tj Gevey Ultra. Unlock robisz w ten sposób tylko 1 raz. I jest on trwały w odróżnieniu do starszej wersji.

#20 DiVerSe

DiVerSe
  • 21 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 21:53

Temat Gevey Sim śledzę na bieżąco i wiem mniej więcej na jakiej zasadzie to działa. Bardzie mnie interesuje aktywacja telefonu. Musze wsadzić kartę operatora na który jest Lock i dopiero mogę aktywować? Jak po Restore przywrócę z kopii zapasowej to nie muszę aktywować telefonu? Gdy wyjdzie nowy iOS musze najpierw przygotować sobie Soft przy pomocy Sn0wBreeze żeby mi się BB nie podniósł ? Po prosił bym też o jakieś słowa otuchy, chciał bym jaj pokazać ten temat i że jednak lepiej zapłacić więcej i nie mieć problemów. Np. że za dwa lata jak będę chciał go sprzedać to ten bez simlocka fabrycznie pójdzie za większą cenę. Liczę na was ;)

#21 drink

drink
  • 10 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 10:22

No mam iP4 z USA simlock na A&TA i nie wiem jak go aktywować... Chętnie bym się dowiedział...

#22 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 11:34

Szukaj tematów o JB. Ten zamykam jako rozwiązany.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych