Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Programiki na windows na Macu?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#26 spoco

spoco
  • 1 035 postów
  • SkądWawa

Napisano 08 maja 2007 - 17:20

no niestety... zawsze mozesz kombinowac z linuksowym odpowiednikiem .net frameworks (nie pamietam nazwy). Jakis czas temu bawilem sie natywnie na linie i nie bylem zachwycony wiec nie sadze zeby lepiej to emulowalo .neta na macu... a tak na marginesie wtedy zawsze mozesz powiedziec profesorowi ze nie masz jak w domu pracowac i bezproblemowo udostepnia ci miejsce do pracy w szkole...

#27 horos

horos
  • 98 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 maja 2007 - 17:31

aaaa ... a ja myslalem, ze nadrzedna idea jest "dojscie do sklepu", a nie "dojscie w koniecznie zielonych gaciach ;) Chyba nikomu nie przeszkadza, ze w Photoshopie jest wiecej niz 4 przyciski, a umiejetnosc PROFECJONALNEGO poslugiwanie sie nim, jak i calym pakietem zajmuje kupe czasu... Nie jest to rowniez pakiet stworzony WBREW "koncepcji Apple" (w tym roku to chyba najbardziej przez nich oczekiwana aplikacja/pakiet) ... Tam, gdzie da sie uproscic, niech upraszczaja! Popieram! Ale nie do konca zgadzam sie z teoria, ze nalezy tworzyc aplikacje pod najmniej wymagajacego, statystycznego odbiorce, a jak komus bedzie brakowalo, to moze dokupowac kolejne plug-iny (najlepiej po 20$ kazdy ;) I tak srednia cena za soft na maka sporadycznie spada ponizej 25$ ... Wiec rowniez przez pryzmat kieszeni, warto czasami PONADPLATFORMOWO popatrzec na oprogramowanie i wybrac coc POD SIEBIE, a nie pod konkretny system, czy interfejs. Skoro mamy juz taka mozliwosc :)

#28 spoco

spoco
  • 1 035 postów
  • SkądWawa

Napisano 08 maja 2007 - 17:58

[QUOTE=horos;303579]aaaa ...
a ja myslalem, ze nadrzedna idea jest "dojscie do sklepu", a nie "dojscie w koniecznie zielonych gaciach ;)
[/QUOTE=horos;303579]
masz racje... dlatego starego pieca mam pod reka, co prawda sluzy glownie jako domowy server (maskarada z firewallem, sql, ftp i kilka innych) ale oprocz liny zostawilem tam stara winde i czasem odpalam...

ale z drogiej strony fajnie jest dojsc do sklepu w zielonych gaciach ;) dlatego juz dawno przed maciem staralem sie eksplorowac zarowno winde jak i linuxa ;)

szczerze mowiac dopiero jak poznalem line i staralem sie zrobic podobne rzeczy na windzie zaczolem szanowac ten system (win). Ma naprawde ogromne mozliwosci a czasem jest niezastapiony... tak samo jak linuxy czy osx... kazdy ma plusy i minusy ale kazdy w jakims aspekcie jest najlepszy a w innym najgorszy... pytanie co kto lubi i co w danym momecie potrzebuje ;)

ja od pol roku kozystam symultanicznie ze wszystkich trzech...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych