problem z funkcja 'hotspot osobisty'.
Napisano 11 lipca 2011 - 20:01
Napisano 11 lipca 2011 - 20:02
Napisano 11 lipca 2011 - 20:10
Napisano 11 lipca 2011 - 20:38
Napisano 11 lipca 2011 - 20:43
Napisano 11 lipca 2011 - 20:45
dupa :/ nie pomoglo
Masz dostępną funkcje modemu? Nie zmieniłeś przypadkiem karty SIM?
//T
Napisano 11 lipca 2011 - 20:47
[URL=http://www.iimmgg.com/image/87428072ff031ed75503825c8bf83280]

Napisano 11 lipca 2011 - 20:51

Napisano 11 lipca 2011 - 20:54
Napisano 11 lipca 2011 - 21:05
Napisano 11 lipca 2011 - 21:22
no wlasnie nie, jak widzicie na zdjeciu wyzej w miejscu gdzie wczesniej byla ta opcja nie ma nic, poprostu meny ma jedna pozycje mniej (?) hum jutro zadzwonie do BOA i zapytam co jst grane, moze cos im sie kaszani z tym przejsciem na t-mobile.
Dziekuje Wam za pomoc, jutro dam znac czy cos sie rozwiazalo
A po co chcesz czekać do jutra? Ja bym ich od razu obudził :-)
//T
Napisano 12 lipca 2011 - 09:13
Napisano 12 lipca 2011 - 14:58
Witam,
spróbuj w Ustawienia>Ogólne>Sieć>Sieć komórkowa danych>(Modem Internetowy) APN podać nazwę właściwą dla twojego operatora (u mnie w plusie pomogło wpisanie tego samego co w APN kilka linijek wyżej), po takim wpisie u mnie pojawiła się opcja Osobisty HotSpot.
Pzdawiam
Marek M.
Przecież kolega pisał, że modemu w ustawieniach NIE MA. A nie ma go dlatego, że Era w przeciwieństwie do Plusa jest oficjalnym dystrybutorem iPhona a jeśli w telefonie jest karta SIM oficjalnego dystrybutora iPhone'a to:
1. O dostępności modemu decyduje zdalnie operator.
2. Nie znajdziesz w ustawieniach możliwości edycji ŻADNYCH ustawień dotyczących dostępu do sieci. Ani APN, ani ustawień MMS. Wszystko jest ustawiane automatycznie.
//T
Napisano 12 lipca 2011 - 15:10
Napisano 12 lipca 2011 - 15:18
Napisano 12 lipca 2011 - 15:19
Napisano 12 lipca 2011 - 15:21

Napisano 12 lipca 2011 - 15:24
Koolego dyndas:
Funkcja HotSpot osobisty pojawia się dopiero po wpisaniu nazwy APN tam gdzie napisałem. Jak kupiłem swój telefon to po włożeniu karty też się wszystko automatycznie poustawiało, ale dopiero ręczne wpisanie spowodowało pojawienie się funkcji Hotspot.
Funkcja modemu to raczej chyba właściwość telefonu i zawartego w nim softu a nie widzimisię operatora.
Era pomimo, że jest oficjalnym dystrybutorem (co nie oznacza chyba, że jeśli ja kupiłem telefon w MediaM zrobiłem to nieoficjalnie) nie może ingerować w soft iPhona - tak mi się wydaje i tu mogę się mylić...
Jeszcze raz pozdrawiam.
Marek M.
Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz... Przeczytaj jeszcze raz mój post i postaraj się zrozumieć co tam napisałem. Jeśli jednak się nie uda proponuje włożyć do swojego iPhone karte Ery lub Orange ( oficjalni dystrybutorzy iPhone ) i sprobować znaleźć w ustawieniach APN i spróbować włączyć modem.
//T
Napisano 12 lipca 2011 - 15:26
Funkcja modemu to raczej chyba właściwość telefonu i zawartego w nim softu a nie widzimisię operatora.
omimo, że jest oficjalnym dystrybutorem (co nie oznacza chyba, że jeśli ja kupiłem telefon w MediaM zrobiłem to nieoficjalnie) nie może ingerować w soft iPhona - tak mi się wydaje i tu mogę się mylić...
Jeszcze raz pozdrawiam.
Marek M.
A słyszałeś (i być może widziałeś) coś takiego, jak "ustawienia operatora"?
Troszkę chyba pomyliłeś pojęcia, operator może i powinien (ułatwienie dla użytkownika) niektóre funkcje włączać automatycznie, nie może natomiast zastosować tzw. brandingu, np. słynne kiedyś Orange Menu...
---------- Wpis dodano o 16:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:25 ----------
hum ale jak zrobie przywrocenie bez ostatniego backup, to strace wszytkie rzeczy typu kontakty, smsy, zdjecia, kalendarz itp?
Tak, ale będziesz wiedział, czy to jest, czy nie jest przyczyna problemu! Jeśli nie, to zrobisz ponowny restore i tym razem wybierzesz opcję z przywróceniem ustawień

Napisano 12 lipca 2011 - 21:05
Napisano 18 lipca 2011 - 20:52
heh! dziwna rzecz sie stala! wlazlem w ustawienia>ogolne>siec tel sie przycial i nagle pojawila sie funkcja hotspot osobisty z ikonka "myslenia" obok, po chwili pokazalo sie 'wyl'. cofnalem sie do menu 'ustawienia' i ku mojemu zdziwieniu hotspot osobisty jest nma swoim miejscu:o
tak wiec problem rozwiazany, co nei zmienia faktu ze dzieje sie cos dziwnego z moim iphonem -.- zobaczymy czy to jedyne odchyly
dziekuje za posiecony mi czas![]()
Pozdrawiam
Tez mi sie dzieja ostatnio takie rzeczy. Opcja hotspotu znika, mysli, mysli i nic. Resetowanie tel, resetowanie ust. sieci - nic nie pomaga. A potem budze sie kolejnego dnia i wszystko bangla jak nalezy. Wkurza strasznie - nie wie ktos czym to jest spowodowane i jak temu przecowdzialac?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych