Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Odprawa na lotnisku i bagaż podręczny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 19:39

Cześć lece do Manchesteru i chciałbym związku z tym przywieźć sobie kilka rzeczy,mam pytanie czy jeśli w bagażu podręcznym będe miał zapakowany Airport Extreme w folie to będą się czepiać przy odprawie czy raczej na odprawie moge mieć w folii?Chciałbym przewieźć też inne rzeczy w bagażu podręcznym jakieś kryształy,gry na ps3.Wszystko zapakowane oryginalnie.Czy przepuszczą mnie z tymi rzeczami?Czy ktoś lecący z UK do Polski spotkał się z czymś takim że nie pozwolili zabrać czegoś na pokład samolotu??Pytam bo nie chce wydawać pieniędzy na bagaż rejestrowany ponieważ mam w podręcznym mnóstwo wolnego miejsca i wszystko bym tam pomieścił.

#2 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 11 lipca 2011 - 19:42

Jeżeli chodzi o Airporta to nie wiem, ale wątpię szczerze żeby ktoś się przyczepił. Jeżeli chodzi o gry to nikt się czepiał nie będzie.

#3 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 19:45

jesteś w unii i możesz sobie wozić co si się podoba*, jeśli zmieścisz się w bagażu podręcznym - wymiary torby i ciężar. *wiadomo - prawie wszystko;)

#4 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 11 lipca 2011 - 19:58

mój stary iPhone 3G był w podręcznym bagażu zafoliowany i było bez problemu, ale to prawdopodobnie nie jest zasada..

#5 Jotek

Jotek
  • 557 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 20:07

Jesteś w unii, więc nie ma problemu i bez znaczenia czy w opakowaniu, folii czy luzem. Trzymaj się wagi, rozmiarów i zaleceń przewoźnika (ostre przedmioty, płyny itp).

#6 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 20:22

A czy ktoś mi może powiedzieć czy pojęcie ostre przedmioty to tylko noże,scyzoryki,pilniki i jakieś szable??Czy coś jeszcze się kwalifikuje do tego?

#7 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 11 lipca 2011 - 20:28

nożyczki jeszcze. niedawno było o tym w tv. generalnie to wszystko ostre czym możesz wojować i krzywdę zrobić ;)

#8 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 20:42

A czy ktoś mi może powiedzieć czy pojęcie ostre przedmioty to tylko noże,scyzoryki,pilniki i jakieś szable??Czy coś jeszcze się kwalifikuje do tego?

na pewno nie airport, nawet jeśli jest extreme.

#9 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 21:20

Ja tylko Airporta nie będe przewoził :) Chodzi mi czy o jakieś np. świeczniki kryształowe nie mieli by problemów bo ma ostre krawędzie?

#10 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 11 lipca 2011 - 21:24

raczej chodzi o wszystko co ma ostrze ;) jakbyś miał za długie paznokcie to by Ci dłoni nie kazali ucinać ;P

#11 CEHM

CEHM
  • 639 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 lipca 2011 - 21:33

Srubokret, etc. O dziwo, karty kredytowe nie sa problemem, o jakie np. pytaja sie, gdy wsiada sie na poklad maszyny El Al...

#12 squid

squid
  • 242 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 23:36

Znajomym zabrali szklanki, wiec różnie może być z kryształami. Do elektroniki się nie doczepią. Co najwyżej będzie trzeba rozpakować.

#13 damkaro

damkaro
  • 544 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 15:25

mi ostatnio w Edynburgu kazali MacBooka włączyć, czy przypadkiem nie jest przerobiony na coś co może eksplodować.... A jeszcze mam pytanko, wybieram się do UK jak wyjdzie nowy iPhone i czy da radę przewieść 8-9 iPhonów w bagażu podręcznym? (w pudełkach)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych