Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wirtualny pendrive - istnieje coś takiego ?

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 naweciarz

naweciarz
  • 190 posts
  • SkądLublin

Posted 09 July 2011 - 21:10

Witam, posiadam program, który można odpalić tylko z pendrive'a. Chciałbym jednak nie musieć nosić ze sobą ciągle tego sticka i za każdym razem szukać po torbie, gdy chcę odpalić progsa. Przekopiowałem wszystkie pliki na dysk, ale po odpaleniu aplikacji MAC krzyczy, że potrzebny jest dysk usb. Czy istnieje na MACa taki program, żebym mógł swoją aplikację odpalić bez zewnętrznego pendrivea? Dzięki z góry arek

#2 a11

a11
  • 511 posts

Posted 09 July 2011 - 21:46

ee... nigdy się z czymś takiem nie spotkałem co to za program ?

#3 naweciarz

naweciarz
  • 190 posts
  • SkądLublin

Posted 09 July 2011 - 22:31

słownik translatica..jedyny słownik pl-ang na maca (natywny i aktualny), działa (chyba) w javie

#4 gieza

gieza
  • 709 posts

Posted 09 July 2011 - 22:39

kupiony pewnie na pendrive? może jakiś klucz jest na tym penie. jakaś wydzielona partycja z kluczem do licencji, do którego się odwołuj pogram po próbie uruchomienia

#5 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 09 July 2011 - 22:39

Hehe, natywny w Javie. Coś źle pewnie kopiujesz wg mnie, może jakieś ukryte pliki są i czegoś mu nie kopiujesz na dysk. Raczej mało prawdopodobne aby po skopiowaniu nie działało bo dla systemu pendrive do zwykły katalog /Volumes/Twoj_Pendrive, ścieżek też nie ma na stałe bo pendrive możesz sobie nazwać jak chcesz i będzie inaczej w /Volumes. Więc stawiam że coś jest ukryte i po prostu tego nie kopiujesz. Zobacz też w logach, może tam są jakieś informacje co go boli.

#6 naweciarz

naweciarz
  • 190 posts
  • SkądLublin

Posted 10 July 2011 - 14:03

hm nie bardzo się na tym znam, otworzyłem pena i skopiowałem wszystko, co było widoczne. Szczerze to przesiadłem się niedawno na Maca i nie kombinowałem jeszcze z wieloma rzeczami. Jest coś takiego jak w windzie widok folderów -> ukryte?

#7 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 10 July 2011 - 14:13

1. Wystarczy przed nazwą pliku postawić kropkę = ukryjesz plik(i)

2. Jedna z wielu aplikacji do tego celu: Download Houdini for Mac - Create, access, or delete hidden folders. MacUpdate.com i/lub widget: http://www.apple.com...iddenfiles.html

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users