Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

problem z apple id

• Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 stinson

stinson
  • 6 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 12:12

witam od niedawna mam iphona i chce zalozyc apple id zeby moc sciagac programy z app store. Kiedy wpisuje nr karty security kod i do kiedy karta jest wazna klikam continue i jest napisane "Your payment method was declined. Please enter valid payment method information". Probowalem zalozyc konto i przez internet i przez iphona i zawsze to samo. A karta jest moja i podaje prawdziwe dane :roll: Pomocy! ;d:D

#2 balyan

balyan
  • 84 postów
  • SkądRybnik

Napisano 07 lipca 2011 - 12:32

RE: być może masz nieobsługiwaną kartę to trzeba mieć specjalne karty do płacenia przez internet, a jak ty masz na przykład zwykłą kartę z kredyt banku to sobie nic nie pościągasz, jak chcesz kupować w appstore polecam giftcardy jak coś to pisz przez PW wszystko spokojnie wytłumaczę ;P

#3 stinson

stinson
  • 6 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 12:40

mam konto internetowe w banku millenium czyli chyba moge kupowac przez internet? wsumie ja nie kupowac tylko zalozyc konto i sciagac darmowe rzeczy :P moze w przyszlosci bym kupowal. a co to sa te gift cardy?

#4 balyan

balyan
  • 84 postów
  • SkądRybnik

Napisano 07 lipca 2011 - 12:53

jak darmowe to patrz wchodzisz na itunes szukasz jakieś gry free pobierasz ją i przekierowuje Cię,żebyś założył konto i wtedy wpisujesz swoje dane i dajesz payment method none ;) z tymi giftcardami pisz na PW jak będziesz zainteresowany ;PP

#5 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 lipca 2011 - 12:56

Wystarczy zwykła karta do rachunku umożliwiająca płatności w interencie (debetowa, kredytowa itp). Gift Cardem kupisz cos tylko wówczas kiedy masz konto w USA, na polskim koncie (z polskim apple id) gift cards nie działają.

#6 jawe83

jawe83
  • 630 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lipca 2011 - 13:09

Jeśli nie masz żadnych funduszy na koncie, też będziesz miał odrzucenie! Apple pobiera małą kwotę przy zakładaniu/aktualizowaniu informacji o koncie, a następnie ją zwraca. Musisz mieć minimum 10 PLN na koncie, aby przejść autoryzację :)

#7 balyan

balyan
  • 84 postów
  • SkądRybnik

Napisano 07 lipca 2011 - 13:23

lokria wiem jak się używa giftcardów,bo sam ich używam na co dzień

#8 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 lipca 2011 - 13:26

lokria wiem jak się używa giftcardów,bo sam ich używam na co dzień

A czy ja CI sugerowałam że nie wiesz jak się ich używa ? Twórca teamtu ma w tym zakresie mniejszą wiedzę niż Ty, zatem ta odpowiedź była adresowana do niego, nie do Ciebie.

#9 balyan

balyan
  • 84 postów
  • SkądRybnik

Napisano 07 lipca 2011 - 13:31

ok ;) no ale stinson, po co tam karte na chama chcesz, pobierz darmowa aplikację i daj payment method none proste czyz nie??

#10 stinson

stinson
  • 6 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 14:21

ok dzieki za pomoc. czy teraz jak bd podlaczony do wifi i zaloguje sie na to konto to bez problemu sciagne cos z app store za darmo i zainstaluje? sciagnalem przez itunes darmowa gre da sie ja zainstalowac na iphonie przez komputer?

#11 balyan

balyan
  • 84 postów
  • SkądRybnik

Napisano 07 lipca 2011 - 14:25

niestety nie itunes to jedyna perspektywa tak przez wifi możesz ściagac ile chcesz darmowych ;D a zpłatnymi jest trochę ciężej ;P

#12 stinson

stinson
  • 6 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 15:15

dzieki za pomoc juz wszystko ogarnalem temat mozna zamknac :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych