Witam,
Mam tuner elgato i kolege w USA ktory nie ma dostepu do niektorych kanalow polskiej TV. Chcialbym mu udostepniac niektore seriale ktore on lubi ogladac i musi za nie placic jakies ogromne sumy pieniadzy, (to tez nie wszystko bo teraz naprzyklad wprowadzono ograniczenia) nie chodzi mi tutaj o szeroko pojete piracenie ale ogolnie chcialbym sie dowiedziec czy jest jakis soft ktory pozwala mi material zapisany z tunera TV zkonwertowac do xvid pod mac os X ofc. Mam te EyeTV ale to pozwala tylko na zapis w DivX a ja bardzo bym chcial XviD - lepsza jakosc mozna na nim uzyskac. Przeczytalem w innym temacie dotyczacym kopiowania DVD cos na temat handbrake ? ktos moze wie czy tym da sie konwersje zrobic do xvid chociazby tez filmu z plyty DVD ? na screenie na stronie domowej jest niby menu "Codecs" i chociaz pisze iz ten program jest tylko do robienia ripow w mpeg4 to moze jednak istnieje jakas opcja doinstalowania tam xvid-a jako kodeka pakujacego ?
Chwilowo jestem osamotniony i moj MP marnuje sie stojac w domu tak sam ale chcialbym sie
dowiedziec czy cos z tego moze bedzie :]
Pozdrawiam

Konwersja mpeg2 to xvid z tuner TV
Rozpoczęty przez
psych0l
, 04 maj 2007 00:23
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 04 maja 2007 - 00:23
Napisano 04 maja 2007 - 06:02
DivX,Xvid jeden pies. róźnica jest tylko taka że DivX jest płatny. Jeśli chcesz mieć lepszej jakości to kompresuj do MP4/H.264 (lub oczywiście x264)
Pamiętaj też że każda rekompresja z jednego stratnego formatu na inny powoduje znaczną utrate jakości. Zwłaszcza przy takich gdzie podczas dekodowania jest stosowany silny post-processing(RealVideo czy WMV), przy rekompresji jest on pomijany.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych