Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytanie o zakupy w Amazon.co.uk

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 lipca 2011 - 22:38

Siemanko! Mam pytanko odnośnie zakupów w Amazon.co.uk Przy zakupie wybrałem opcję darmowej dostawy do Polski, i dostałem informację o wysyłce mojej paczki poprzez Deutsche Post DHL. Teraz moje pytanie: W jaki sposób zostanie mi dostarczona pod adres? Zwykłym DHL'em? Co w wypadku, gdy nie będzie mnie w domu? Nie wiem jak sprawdzić jej namiary i bezpośredniego dostawcę. Dzięki za pomoc!

#2 kojotek

kojotek
  • 112 postów
  • SkądPruszków

Napisano 04 lipca 2011 - 22:49

Wszelkie niezbędne informacje dotyczące paczki i jej tracking number powinieneś otrzymać w jednym z maili. Przynajmniej tak było w moim przypadku. Sytuacja dotyczy zarówno zakupów z amazon.com jak i amazon.co.uk.

#3 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 lipca 2011 - 22:52

Mam tracking number, jednak gdzie go nie wpiszę na stronie DHL to nie znajduje takiej paczki w bazie danych. Na stronie Amazona napisano, że nie można śledzić przesyłki przy wysyłce poprzez Deutsche Post DHL. Więc po co mi ten numer?

#4 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 04 lipca 2011 - 22:56

Przyjedzie kurier polskiego oddziału. Jak cię nie będzie, to zostawi awizo i odbierzesz paczkę w punkcie dhl. Jak nie będzie mógł wrzucić awizo do skrzynki ( np skrzynki na zamkniętej klatce lub osiedlu), to sam musisz dzwonić po kilkunastu dniach do swojego oddziału dhl lub zapytać w amazon uk. Info o wysłaniu paczki dostaniesz z amazona. Paczki idą bardzo szybko.

#5 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 lipca 2011 - 23:00

Paczki idą bardzo szybko.

Jak szybko?

#6 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 04 lipca 2011 - 23:02

Jak szybko?

Bardzo szybko. Zadzwoń po tygodniu jeśli przesyłka nie dojdzie do Ciebie.

#7 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 lipca 2011 - 23:05

Bardzo szybko. Zadzwoń po tygodniu jeśli przesyłka nie dojdzie do Ciebie.

Rozumiem, że dzwonić do Amazona? Bo DHL'owi to nawet nie wiedziałbym co powiedzieć. ;)

#8 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 04 lipca 2011 - 23:07

A z rejestracją w systemie poczekaj przynajmniej 24h od info o wysłaniu.
Jak szybko? Dostawałem przesyłkę po 2 dniach, jednak średnio 4-5 dni roboczych.

---------- Wpis dodano o 00:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:06 ----------

Do amazona wysyłaj maile.

#9 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 04 lipca 2011 - 23:12

miałem kiedyś widget do dashboard: "delivery status", były tam pozycje zarówno amazon.co.uk jak i DHL Germany... może tam by ten tracking number hulał...

#10 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 lipca 2011 - 23:16

Spoko. Dzięki za odpowiedzi. ;)

#11 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 05 lipca 2011 - 10:28

Delivery status nie zawsze jest aktualny na stronie amazona. Ja mam dalej in delivery paczki wysłane w grudniu. Numer paczki możesz sprawdzić na niemieckiej stronie DHL.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych