Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Instalacja ios

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 jurii4

jurii4
  • 13 postów

Napisano 03 lipca 2011 - 18:59

Witam!! Mam pytanie odnośnie instalacji ios do mojego ipoda touch 2g. Posiadam wer. ios 3.0 oraz jailbreak,chciałbym zainstalowac wer. 4.0 no i oczywiscie zrobic jailbreak;) Moje pytanie brzmi jak to ogarnąć i jakie są najlepsze narzędzia do wer mojego ipod'a touch2G 8GB /?:roll:

#2 NowakLukasz

NowakLukasz
  • 114 postów

Napisano 03 lipca 2011 - 19:35

jailbreak [4.2.1] [redsn0w]

iPod Touch 2G
Sprawdziłem – działa. Oto poradnik.

Co jest nam potrzebne?

iTunes
Redsn0w
Soft 4.2.1
Instrukcja:

Wgrywamy soft 4.2.1 (jeśli jeszcze tego nie zrobiliśmy)
Uruchamiamy redsn0w (Win 7 i Vista – tryb zgodności z XP + administrator)
Naciskamy “Browse” i wskazujemy gdzie mamy zapisany soft 4.2.1. Program chwilę pomyśli i będziemy mogli nacisnąć “Next”
Pojawi się spora liczba opcji (w zależności od urządzenia)
Install Cydia – jailbreak + instalacja Cydii (zaznaczamy)
Install custom bundle – instalacja dowolnego pliku “.deb” przy jailbreaku (rzadko przydatne)
Install iPad baseband – instalacja basebandu z iPada (wymagane tutaj)
Verbose boot – zamiast logo Apple przy włączaniu widzimy hackerską linię komend (nieprzydatne, ale fajnie wygląda)
Custom boot logo – zamiast logo Apple możemy dać własny obrazek (nieprzydatne, ale fajnie wygląda)
Custom recovery logo – zamiast ikonki iTunes i kabelka w trybie recovery możemy dać własny obrazek (bardzo nieprzydatne, ale fajnie wygląda)
Enable multitasking – odblokowanie wielozadaniowości na starszych urządzeniach (wg. preferencji, podobno działa nieźle)
Enable homescreen wallpaper – odblokowanie tapety za ikonami (wg. preferencji, nie zalecam – zbędny bajer)
Enable battery percentage – odblokowanie procentowego wskaźnika baterii (przydatne, zaznaczyć)
Deactvate – deaktywacja urządzenia (wymagane tutaj)
Just boot tethered right now – wymagane dla urządzeń z “tethered JB”, kiedy wyłączy nam się urządzenie
Just enter pwned DFU mode right now – specjalny tryb DFU (tylko w wyjątkowych sytuacjach, gdy iTunes nie chce wgrać nam softu)
Przechodzimy dalej, naciskając “Next”
Teraz będziemy musieli wprowadzić urządzenie w tryb DFU. Bardzo często nie wychodzi za pierwszym razem, ale wierzcie mi – uda się wam.
Dla ułatwienia redsn0w odlicza ile trzeba trzymać poszczególne przyciski.Tłumaczenie wyświetlanego textu w redsn0w:1. Przytrzymaj przycisk POWER.
2. Bez puszczania przycisku POWER, naciśnij i przytrzymaj przycisk HOME (10 sekund)
3. Bez puszczania przycisku HOME (trzymaj go cały czas!), puść przycisk POWER (30 sekund).
Urządzenie musi mieć czarny/biały ekran! Jeżeli widzisz ikonkę iTunes z kabelkiem na ekranie, to musisz spróbować jeszcze raz!

Redns0w teraz automatycznie wykona wszystko, o co go poprosiliśmy.
Źródło:
[url=http://ivanilla.pl/?p=982]iVanilla

#3 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 04 lipca 2011 - 17:37

Myślę, że teraz masz pełną jasność :) .. na przyszłość używaj opcji szukaj.

Zamykam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych