Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPad 2 + dysk zewn臋trzny !!!

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 apple.pl

apple.pl
  • 18 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w/Mielec

Napisano 01 lipca 2011 - 17:57

Witam 1. Czy istnieje jaka艣 mo偶liwo艣膰 pod艂膮czenia iPad 2 z zewn臋trznym dyskiem o pojemno艣ci 500GB lub 1TB z w艂asnym zasilaniem sieciowym ? Przy u偶yciu ipad dock i przej艣ci贸wek lub jakie艣 inne sposoby ??? 2. Czy mo偶na pod艂膮czy膰 dysk wi fi do ipad 2 ? 3. Czy ipad 2 wykrywa dysk zewn臋trzny ?? 4. Czy znacie jakie艣 urz膮dzenie, na kt贸re m贸g艂bym zgra膰 muzyk臋 i po pod艂膮czeniu obs艂ugiwa膰 j膮 przez Ipada ??? Chce wymieni膰 Maca na ipada 2, spe艂nia on wszystkie moje kryteria tylko chcia艂bym pod艂膮czy膰 pod niego wy艂膮cznie dysk z muzyk膮 i ewentualnie zewn臋trzn膮 kart臋 d藕wi臋kow膮. Do mojej pracy w internecie nie potrzebuje maca, a iPad spe艂nia艂by idealnie swoje zadanie gdyby by艂a mo偶liwo艣膰 wsp贸艂pracy z zewn臋trznym dyskiem.

#2 rbej

rbej
  • 596 post贸w
  • Sk膮dTr贸jmiasto

Napisano 01 lipca 2011 - 18:00

Kup dysk WiFi do Ipada, bo zewn臋trzenego nie pod艂膮czysz bezpo艣rednio.

#3 michak80

michak80
  • 430 post贸w
  • Sk膮dKij贸w ( Ukraina )

Napisano 01 lipca 2011 - 18:15

Jedyne rozwi膮zanie na dzisiaj to Seagate Goflex Satelitte. Bardzo fajne urz膮dzenie. Nie wiem czy ju偶 dost臋pne w Polsce. Cena oko艂o 200$. wed艂ug mnie du偶o. Ale ma nawet dedykowan膮 aplikacj臋 w AppStore.

GoFlex Satellite Wireless | Seagate

Seagate GoFlex Satellite: wsz臋dobylskie filmy - NetPozytywny.pl - Internet zawsze pod r臋k膮

#4 apple.pl

apple.pl
  • 18 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w/Mielec

Napisano 01 lipca 2011 - 19:50

ale czy b臋d臋 m贸g艂 korzysta膰 w tym samym czasie z internetu je艣li wybior臋 sie膰 wi fi segate ?

---------- Wpis dodano o 20:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:29 ----------

Istnieje jaki艣 inny spos贸b ???

#5 aston

aston
  • 41 post贸w

Napisano 01 lipca 2011 - 21:13

Sprecyzuj co konkretnie masz na my艣li m贸wi膮c "pod艂膮czy膰". Je艣li chodzi o podpi臋cie kablem usb tak jak pod艂膮czasz do komputera to nie bardzo, jednak s膮 alternatywne metody uzyskania dost臋pu do plik贸w na dyskach pod艂膮czonych np. do lokalnej sieci.

#6 apple.pl

apple.pl
  • 18 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w/Mielec

Napisano 01 lipca 2011 - 21:37

z tego co wyszuka艂em w internecie dysk wifi seagate b臋dzie najlepszym wyborem, wraz z premier膮 w europie b臋dzie aktualizacja, kt贸ra pozwoli na jednoczesne korzystanie z seagate app oraz internetu, mam jeszcze pytanie czy istnieje jeszcze jakis spos贸b do podpi臋cia zewn臋trznej karty d藕wi臋kowej na usb, do kt贸rej podpi臋te s膮 g艂o艣niki 5.1. Mo偶na kupi膰 przej艣ci贸wk臋 z jacka 3,5mm do usb ?? :roll:

#7 Mikey124

Mikey124
  • 550 post贸w

Napisano 02 lipca 2011 - 10:52

Wydaje mi si臋, 偶e w Cydii (musisz wprowadzi膰 iPada w tryb Jailbreak) jest aplikacja pozwalaj膮ca na obs艂ug臋 dysk贸w i pendrive'贸w pod艂膮czonych przez Camera Connection Kit. Wiem, 偶e iPad 2 ma mo偶liwo艣膰 pod艂膮czenia g艂o艣nik贸w 5.1, jednak o przej艣ci贸wce z jacka na usb nigdy nie s艂ysza艂em.

#8 barcik100

barcik100
  • 131 post贸w

Napisano 02 lipca 2011 - 10:58

Tylko na jb musisz jeszcze poczeka膰 troch臋.

#9 clarnet

clarnet
  • 291 post贸w
  • Sk膮d呕ory

Napisano 02 lipca 2011 - 11:07

.czy istnieje jeszcze jakis spos贸b do podpi臋cia zewn臋trznej karty d藕wi臋kowej na usb, do kt贸rej podpi臋te s膮 g艂o艣niki 5.1. Mo偶na kupi膰 przej艣ci贸wk臋 z jacka 3,5mm do usb ?? :roll:

Mo偶e spraw臋 rozwi膮偶e Ci apple tv z wyj艣ciem optical audio.
Ponadto je艣li chodzi o pliki muzyczne i video to spraw臋 rozwi膮偶e jakikolwiek komputer z itunes i bibliotek膮 na dysku in/ext, wzgl臋dnie dysk wifi z obs艂ug膮 itunes.
Je艣li masz na my艣li inne pliki to program ezShare (mam go na iphonie) pozwala 艂膮czy膰 si臋 z dowolnym dyskiem, np. ftp, webdav czy google docs.
Tak naprawd臋, to nie wiem po ci mia艂by by膰 ten kabel, skoro dost臋p jest przez sie膰?
Chyba 偶e masz ich tak du偶o lub nie chcesz odpala膰 itunes

#10 apple.pl

apple.pl
  • 18 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w/Mielec

Napisano 02 lipca 2011 - 13:38

Ok dzi臋ki za pomoc Panowie, chce po prostu stworzy膰 na mieszkaniu jakim艣 cudem mini centrum dla ipada, pod艂膮czy膰 dysk zewn臋trzny z muzyk膮, filmami, zdj臋ciami, zewn臋trzn膮 kart臋 d藕wi臋kow膮 z g艂o艣nikami 5.1 oraz 艂adowark臋. Nie mam poj臋cia jak to wszystko razem po艂膮czy膰, mo偶liwe jest pod艂膮czenie do oryginalnego kabla od ipada hub usb, nast臋pnie do tego 艂adowarki, karty d藕wi臋kowej oraz dysk zewn臋trzny ? Czy ipad w og贸le to wykryje ?

#11 clarnet

clarnet
  • 291 post贸w
  • Sk膮d呕ory

Napisano 02 lipca 2011 - 17:50

Co艣 si臋 tak upar艂 na ten kabel do ipada, hub, kart臋, 艂adowark臋 itd Ipad2 + apple tv (do tego tv od razu z audio lub wzmacniacz do g艂o艣nik贸w kina domowego z wej艣ciem optycznym lub chinch je艣li stare atv + dowolny komp. z itunes z bibliotek膮 na dysku w艂asnym, sieciowym, usb, fw (lub od razu dysk sieciowy z itunes) I masz dok艂adnie to o czym piszesz. Po co to kablami komplikowa膰, jailbrakeiem, cydi膮 itd?

#12 apes1

apes1
  • 65 post贸w

Napisano 02 lipca 2011 - 22:30

Ostatnio za艂o偶y艂em podobny temat. Chodzi艂o mi w nim o DLNA. Kupi艂em dysk sieciowy z t膮 funkcja i poprzez iPada i iPhona mam dost臋p do film贸w, muzyki i zdj臋膰.

#13 apple.pl

apple.pl
  • 18 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w/Mielec

Napisano 02 lipca 2011 - 23:15

przeczyta艂em Tw贸j temat i jednak przetestuje opcje: Camera kit -> Belkin hub usb zasilany -> zewn臋trzny dysk zasilany -> zewn臋trzna karta d藕wi臋kowa + g艂o艣niki My艣l臋, 偶e b臋dzie to najta艅szy spos贸b i oby skuteczny. Jakiego programu u偶ywa膰 do przegl膮dania plik贸w z dysku ???

#14 barcik100

barcik100
  • 131 post贸w

Napisano 02 lipca 2011 - 23:34

iFile a jailbreake ju偶 jest prawie(tzw "beta")

#15 piropirat

piropirat
  • 366 post贸w

Napisano 05 lipca 2011 - 00:22

JB dw贸jki ju偶 jest dost臋pny!

#16 cidik

cidik
  • 317 post贸w

Napisano 05 lipca 2011 - 23:25

A tak mi teraz przysz艂o do g艂owy mo偶e, rozwi膮zanie icloud, pomo偶e w tym czego szukasz... Masz przestrze艅 automatyczna synchronizacje itd... Nie wiem ile to bedzie p艂atne... Ale dzia艂a膰 bedzie napewno bo to dzieciak appla, a i mo偶e w pierwszych miesi膮cach premiery programu opcja wolnej przestrzeni na dane bedzie wi臋ksza...

#17 pio11

pio11
  • 1聽700 post贸w

Napisano 08 lipca 2011 - 02:04

W膮tpie, 偶eby iPad obs艂u偶y艂 zewn臋trzn膮 kart臋 d藕wi臋kow膮. W og贸le je艣li wykryje wi臋cej ni偶 1 urz膮dzenie to b臋dzie dobrze. Lepiej ju偶 AppleTV kupi膰 bo razem z iPadem stanowi膮 艣wietny komplet!

#18 Nexuss_Fortuna

Nexuss_Fortuna
  • 1 post贸w

Napisano 05 sierpnia 2011 - 08:50

Kingston wprowadzi艂 Wi-Drive - przeno艣ny dysk Wi-Fi oparty na pami臋ciach flash z w艂asnym zasilaniem (pono膰 do 4 godzin pracy na baterii). Obs艂uguje do 3 u偶ytkownik贸w jednocze艣nie i posiada funkcj臋 bridge - mo偶na je po艂膮czy膰 do internetu i po pod艂膮czeniu do niego iPada mamy dost臋p do plik贸w i do sieci jednocze艣nie. Pojemno艣ci b臋d膮 16GB i 32GB. Z tego co mi wiadomo, to ma by膰 w sierpniu dost臋pny w Polsce. Aplikacja w App Store jet ju偶 dost臋pna za free.

#19 conkerkh

conkerkh
  • 458 post贸w

Napisano 05 sierpnia 2011 - 10:02

Kingston wprowadzi艂 Wi-Drive - przeno艣ny dysk Wi-Fi oparty na pami臋ciach flash z w艂asnym zasilaniem (pono膰 do 4 godzin pracy na baterii).
Obs艂uguje do 3 u偶ytkownik贸w jednocze艣nie i posiada funkcj臋 bridge - mo偶na je po艂膮czy膰 do internetu i po pod艂膮czeniu do niego iPada mamy dost臋p do plik贸w i do sieci jednocze艣nie.
Pojemno艣ci b臋d膮 16GB i 32GB.
Z tego co mi wiadomo, to ma by膰 w sierpniu dost臋pny w Polsce. Aplikacja w App Store jet ju偶 dost臋pna za free.

Kupno tego jest kompletnie absurdalne karta 16GB na allegro za 70zl, 32GB za 150zl, CCK kosztuje 125 zl. Nie wierze zeby ten szajs Kingstona kosztowal taniej, poza tym 4h na baterii przeciez ledwo dwa filmy da sie obejrzec.

Da sie podpiac dysk z zewnetrznym zasilaniem przy pomocy CCK, jest w Cydii toggle do SBSettings nazywa sie chyba USB drive mount, dzieki temu nie trzeba montowac za kazdym razem dysku przez terminal.

#20 piropirat

piropirat
  • 366 post贸w

Napisano 05 sierpnia 2011 - 12:14

-Dysk sieciowy + dedykowana aplikacja -Dysk USB + iFile(Cydia, Jailbreak) + CCK

#21 Teq

Teq
  • 667 post贸w

Napisano 05 sierpnia 2011 - 15:47

jest w Cydii toggle do SBSettings nazywa sie chyba USB drive mount, dzieki temu nie trzeba montowac za kazdym razem dysku przez terminal.

Dzieki za info, meczylo mnie to ciagle montowanie przez terminal.
CydiaUpdates.net

Hmm czyzbym sie pospieszyl, wyglada na to ze dziala tylko z FAT, przetestuje jak bede mial chwilke, moje dyski to hfs+

#22 pangelard

pangelard
  • 140 post贸w

Napisano 08 sierpnia 2011 - 14:59

gdzie moge kupic ten goflex satellite? My艣l臋, ze jest to swietne rozwi膮zanie, ale na allegro nie ma, na ebay tylko w US. nie wiecie gdzie w Polsce, ewentualnie w Europie z dostaw膮 do Polski moge to kupic?

#23 kondzio42

kondzio42
  • 120 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 08 sierpnia 2011 - 15:14

Jesli chodzi o seagate to watek juz istnieje

http://myapple.pl/ur...a-ipad-2-a.html

#24 pangelard

pangelard
  • 140 post贸w

Napisano 08 sierpnia 2011 - 15:22

thnx

#25 Dawidkw

Dawidkw
  • 1 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 09 sierpnia 2011 - 12:42

Witajcie! Zainstalowalem w艂a艣nie router wifi tp-link wr1043nd z mo偶liwo艣ci膮 pod艂膮czenia dysku zewn臋trznego przez USB. Dysk jest widoczny na laptopie po wcze艣niejszym udost臋pnianiu w opcjach routera. W jaki spos贸b mozna zobaczy膰 zawarto艣膰 dysku na iPad? Pzdr. Dawidkw

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych