Google+ - dyskusja ogólna
Started by
Michał Kubowicz
, 01 Jul 2011 14:17
35 replies to this topic
Posted 06 July 2011 - 02:00
@mareksle raczej spi, bo takiego ruchu w sieci to juz dawno nie bylo, a Awesom od FB to chyba dzisiejsza awaria :/
Posted 07 July 2011 - 21:26
Chyba jednak nie śpi:) Facebook nawiązał współpracę ze Skype (link), no i Mark wypowiedział się na temat kręgów (link). Wygląda na to, że facet ma rację. Co o tym myślicie?
Generalnie długo czekałem na taką usługę ze strony Google, bardzo lubię ich rozwiązania (choć Buzz np. okazał się niewypałem, zresztą jak kilka innych pomysłów). Nie testuję osobiście Google+, ale nie mogę się doczekać gdy wyjdzie z fazy testów, i czy realnie zagrozi (oby!) FB.
Generalnie długo czekałem na taką usługę ze strony Google, bardzo lubię ich rozwiązania (choć Buzz np. okazał się niewypałem, zresztą jak kilka innych pomysłów). Nie testuję osobiście Google+, ale nie mogę się doczekać gdy wyjdzie z fazy testów, i czy realnie zagrozi (oby!) FB.
Posted 10 July 2011 - 11:52
nie zgadzam się z opinią Marka. Co mnie interesuje do jakiego kręgu zostałem dodany u znajomych? Jeśli znajomy nie chce podzielić się jakąś informacją ze mną to i tak tego nie zrobi. Kręgi ułatwiają to czego FB nie potrafił dobrze umiejscowić czyli łatwe publikowanie tylko dla osób którym chcemy coś powiedzieć.
Posted 10 July 2011 - 13:16
+1
Co mnie obchodzi, że u jednego jestem w kręgu "żółci", a u drugiego w kręgu "niebiescy"?
Posted 10 July 2011 - 13:51
+1
Co mnie obchodzi, że u jednego jestem w kręgu "żółci", a u drugiego w kręgu "niebiescy"?
dokładnie. Mark po prostu musiał coś powiedzieć... przecież nie powie że kręgi są super bo to jak strzelić samobója...
Posted 10 July 2011 - 15:29
A nie ma na facebooku grup, że publikujesz coś dla grupy tylko? Wydawało mi się że coś takie jest, a to dokładnie co te kręgi.
Posted 10 July 2011 - 16:28
Jest, tylko nie jest to wyeksponowane i przez to niewielu użytkowników z tego korzysta chyba.
Posted 10 July 2011 - 16:47
Wydaje mi się jednak, że sporo osób z tego korzysta (znaczy się, na Facebooku). Sama parę razy robiłam dla znajomych "szkolenie" z ustawień prywatności i mam wrażenie, że ludzie ogarniają w mniejszym lubi większym stopniu zawiłości FB. Ogarnięcie podstaw przydaje się szczególnie przy dużej liczbie znajomych, gdy mamy na liście zarówno bliskich przyjaciól jak i współpracowników (których zazwyczaj nie chcemy informowac o życiu prywatnym).
Posted 11 July 2011 - 00:47
Jest i używam na fb, co nie zmienia faktu, że kręgi są o wiele wygodniejsze i bardziej intuicyjne przy większej liczbie "znajomych".
Posted 11 July 2011 - 07:40
Są grupy, ale sprawdza się tylko przy małej ilości osób. Ale np jak ma 300 znajomych i chcę zablokować wgląd w moje komentarze tylko "rodzinie", to już się nie da. Trzeba blokować wszystkich pojedynczo i jak się okazało ostatnio nawet to nie do końca działa poprawnie.
Posted 08 September 2011 - 22:18
Dzisiaj na Google+ do swoich kręgów dodał mnie... Janusz Piechociński.
Zaczynam się bać.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users