Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Google+ - dyskusja ogólna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#26 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 06 lipca 2011 - 02:00

@mareksle raczej spi, bo takiego ruchu w sieci to juz dawno nie bylo, a Awesom od FB to chyba dzisiejsza awaria :/

#27 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 07 lipca 2011 - 21:26

Chyba jednak nie śpi:) Facebook nawiązał współpracę ze Skype (link), no i Mark wypowiedział się na temat kręgów (link). Wygląda na to, że facet ma rację. Co o tym myślicie?
Generalnie długo czekałem na taką usługę ze strony Google, bardzo lubię ich rozwiązania (choć Buzz np. okazał się niewypałem, zresztą jak kilka innych pomysłów). Nie testuję osobiście Google+, ale nie mogę się doczekać gdy wyjdzie z fazy testów, i czy realnie zagrozi (oby!) FB.

#28 Patryk Marek Kala

Patryk Marek Kala
  • 13 postów
  • SkądOstrzeszów, Poland

Napisano 10 lipca 2011 - 11:52

nie zgadzam się z opinią Marka. Co mnie interesuje do jakiego kręgu zostałem dodany u znajomych? Jeśli znajomy nie chce podzielić się jakąś informacją ze mną to i tak tego nie zrobi. Kręgi ułatwiają to czego FB nie potrafił dobrze umiejscowić czyli łatwe publikowanie tylko dla osób którym chcemy coś powiedzieć.

#29 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 10 lipca 2011 - 13:16

+1 Co mnie obchodzi, że u jednego jestem w kręgu "żółci", a u drugiego w kręgu "niebiescy"?

#30 Patryk Marek Kala

Patryk Marek Kala
  • 13 postów
  • SkądOstrzeszów, Poland

Napisano 10 lipca 2011 - 13:51

+1
Co mnie obchodzi, że u jednego jestem w kręgu "żółci", a u drugiego w kręgu "niebiescy"?

dokładnie. Mark po prostu musiał coś powiedzieć... przecież nie powie że kręgi są super bo to jak strzelić samobója...

#31 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 10 lipca 2011 - 15:29

A nie ma na facebooku grup, że publikujesz coś dla grupy tylko? Wydawało mi się że coś takie jest, a to dokładnie co te kręgi.

#32 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 10 lipca 2011 - 16:28

Jest, tylko nie jest to wyeksponowane i przez to niewielu użytkowników z tego korzysta chyba.

#33 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 10 lipca 2011 - 16:47

Wydaje mi się jednak, że sporo osób z tego korzysta (znaczy się, na Facebooku). Sama parę razy robiłam dla znajomych "szkolenie" z ustawień prywatności i mam wrażenie, że ludzie ogarniają w mniejszym lubi większym stopniu zawiłości FB. Ogarnięcie podstaw przydaje się szczególnie przy dużej liczbie znajomych, gdy mamy na liście zarówno bliskich przyjaciól jak i współpracowników (których zazwyczaj nie chcemy informowac o życiu prywatnym). :)

#34 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 00:47

Jest i używam na fb, co nie zmienia faktu, że kręgi są o wiele wygodniejsze i bardziej intuicyjne przy większej liczbie "znajomych".

#35 konrado0905

konrado0905
  • 361 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 07:40

Są grupy, ale sprawdza się tylko przy małej ilości osób. Ale np jak ma 300 znajomych i chcę zablokować wgląd w moje komentarze tylko "rodzinie", to już się nie da. Trzeba blokować wszystkich pojedynczo i jak się okazało ostatnio nawet to nie do końca działa poprawnie.

#36 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 08 września 2011 - 22:18

Dzisiaj na Google+ do swoich kręgów dodał mnie... Janusz Piechociński. Zaczynam się bać. ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych