Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Numbers od Apple w App Store

• Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 pbas

pbas
  • 94 posts
  • SkądKatowice

Posted 19 December 2010 - 19:40

Czy ktoś z Was wie, czy jest możliwość scalania komórek w arkuszu Numbers na iPada? Jeżeli tak, czy moge prosić o podanie sposobu (sam nie potrafię tego zrobić)

#2 Gregory

Gregory

• 2734 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 19 December 2010 - 20:02

Obecna wersja Numbers na iPadzie nie obsługuje łączenia komórek ze sobą. Nawet jak zaimportujesz arkusz z połączonymi komórkami (zrobiony na Macu), to zostaną one rozdzielone.

#3 pbas

pbas
  • 94 posts
  • SkądKatowice

Posted 19 December 2010 - 20:14

Dzięki za odpowiedź

#4 eMCe

eMCe
  • 383 posts
  • SkądToruń

Posted 01 July 2011 - 11:52

Numbers od Apple w App Store Hej. Mam pytanie odnośnie Numbers. Dodałam pliki poprzez iTunes i otworzylam na iPadzie. Przy otwieraniu pliku na iPadzie pokazał się komunikat, że wiele rzeczy w pliku zostanie usuniętych np. ukryte kolumny i wiele innych. No i teraz nie wiem co się stanie jak podłączę znowu iPada do iTunes. Czy to się jakoś zacznie synchronizować jak iCal i nadpisze mi ten plik, który jest w komputerze? Boje się że oprócz zmian tych, które celowo wprowadzilam zmieni się wyszystko to o czym informował mnie Numbers w iPadzie. Może ktoś wie co się stanie? Sorry, jeśli to jakieś lamerskie pytanie, ale Numbers w iPadzie mam od wczoraj dopiero.

#5 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3177 posts

Posted 02 July 2011 - 12:21

Nic się nie nadpisze, iWork na iOS nie synchronizuje się z komputerem, pliki przerzucasz ręcznie.

#6 eMCe

eMCe
  • 383 posts
  • SkądToruń

Posted 02 July 2011 - 14:26

Hę to trochę bez sensu chyba :-). Czyli pracowanie na plikach, które mam otwierać w komputerze ma wiele ograniczeń jeśli dobrze rozumiem? Nie mogę ukrywać kolumn w komputerze, dodawać wypełnienie komórek i wiele innych? Czy jest gdzieś jakaś lista czego Numbers, Pages i Keynote w iPadzie nie obsługują?

#7 imielski

imielski
  • 373 posts

Posted 02 July 2011 - 14:37

[url=http://www.zdnet.com/blog/hardware/crippled-iworks-apps-for-ipad-causes-confusion-and-frustration-for-new-owners/7935]Crippled iWorks apps for iPad causes confusion and frustration for new owners | ZDNet[/url]

oraz

h[URL="http://www.macworld.com/article/150673/2010/04/iwork_ipad.html"]ttp://www.macworld.com/article/150673/2010/04/iwork_ipad.html[/URL]

#8 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 02 July 2011 - 18:44

Ups, swietne linki, dzieki. Keynote juz wyprobowalem na wlasnej skorze i niestety transfer z maka na ipada nie byl ani piekny ani przyjemny, ale lepsze takie keynote niz zadne - prezentacje bez dzwigania ze soba wszedzie laptopa to ogromny plus. Natomiast do glowy by mi nie przyszlo produkowac zaawansowane arkusze w Numbers... mam wrazenie ze Apple wyprodukowal to raczej jako proof-of-concept niz faktycznie uzyteczny program.

#9 eMCe

eMCe
  • 383 posts
  • SkądToruń

Posted 03 July 2011 - 10:25

A jest może jakaś aplikacja, która umożliwia tylko odczyt plików iWorka? Bez edycji, tylko do odczytu. Tak by nic mi nie zmieniło w plikach.

#10 Damian.De

Damian.De
  • 317 posts
  • SkądWielkopolska, UK

Posted 03 July 2011 - 10:57

Do odczytu plików takich jak:
.jpg, .tiff, .gif (images); .doc and .docx (Microsoft Word); .htm and .html (web pages); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Preview and Adobe Acrobat); .ppt and .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (text); .rtf (rich text format); .vcf (contact information); .xls and .xlsx (Microsoft Excel)
znajdujących się w załączniku z Mail, iDisk lub z innego serwera - iOS nie wymaga żadnego oprogramowania, umożliwia to natywnie.

#11 imielski

imielski
  • 373 posts

Posted 03 July 2011 - 11:00

zwykły podglad! w mac os wcisnięcie spacji :-)

#12 Prometeus

Prometeus
  • 6 posts

Posted 14 July 2011 - 15:51

[iPad] Numbers paleta barw Hej, wie ktoś może jak zmienić domyslna paletę barw w Numbers na iPadzie? Otóż jeżeli chcemy ustawić kolor wypełnienia dla komórek to mamy z góry określona paletę barw. Jeżeli wybierzemy jakiś arkusz z przykładowych paleta ta jest inna - w zależności od wybranego szablonu. Ma ktoś jakiś pomysł? Pozdrawiam

#13 pabllo2

pabllo2
  • 13 posts

Posted 21 July 2011 - 09:28

Do odczytu plików takich jak:
.jpg, .tiff, .gif (images); .doc and .docx (Microsoft Word); .htm and .html (web pages); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Preview and Adobe Acrobat); .ppt and .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (text); .rtf (rich text format); .vcf (contact information); .xls and .xlsx (Microsoft Excel)
znajdujących się w załączniku z Mail, iDisk lub z innego serwera - iOS nie wymaga żadnego oprogramowania, umożliwia to natywnie.

niestety na iPadzie 2 z iOS5 to nie dziala - tzn. nie wyswietlaja sie zadne pliki office'owe - word, excel, powerpoint.

pozostaje Documents to Go czy cos innego jest jeszcze? Poza numbers czy keynote oczywiscie

#14 dudek564

dudek564
  • 295 posts

Posted 12 April 2012 - 18:49

[ipad] Numbers - błąd przy próbie otworzenia pliku.

Witam. Wczoraj ostatni raz edytowałem dokument w programie Numbers dzisiaj, gdy chcę go otworzyć pojawia się komunikat:

Arkusz Niedostepny: Aby Otworzyć ten arkusz, musisz połączyć się z internetem.

Próbowałem na 3G i na WiFi, bezskutecznie. Tak samo na www.icloud.com

Proszę o pomoc, jest to projekt nad którym pracowałem ponad miesiąc.

Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego!
Przeczytaj koniecznie TO. plmax.

#15 offi

offi
  • 51 posts
  • SkądCentral Poland

Posted 09 May 2012 - 20:36

Numerowanie wierszy w numbers na iPad

Przeszukałem forum i net, ale odpowiedzi na pytanie "Jak numerować wiersze w numbers na iPadzie" nie znalazłem.
W numbers iworks jest to proste, zresztą identycznie jak exelu. A w moim "pedziu" znaleźć tej opcji coś nie mogę.

Help

#16 drakkar

drakkar
  • 3 posts

Posted 09 May 2012 - 22:07

Wstawiasz pierwszą liczbę np. 1 (musisz to zrobić na klawiaturze T - nie na tej do pisania liczb) następnie normalnie przytrzymujesz na tym polu palcem i z poleceń wybierasz wypełnij. Przeciągasz w dół i gotowe.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users