Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

problem z aktywnoscia w przegladarkach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 CAM

CAM
  • 6 postów

Napisano 30 czerwca 2011 - 20:33

siemka, jak w temacie mam problema z aktywnoscia w przegladarkach, posiadam maca juz od ponad roku, poczatkowo olewalem to ale obecnie potrzebuje rozwiklac problemik z wasza pomoca :) sytuacja wyglada tak ze jak najedziesz kursorem w win... na tekst lub jakies pole z przypisanym .hover, kolor tekstu lub tla zmiania sie na jakis tam kolor jaki zostal przypisany, a na macu cholerstwo nie dziala cos, dopiero jak wcisne to zmienia sie, prosze o jakies wskazowki co jest grane, trzeba cos zainstalowac, odblokowac itd. z gory dziekowa :)

#2 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 czerwca 2011 - 20:43

mieć zaznaczone okno.

#3 CAM

CAM
  • 6 postów

Napisano 30 czerwca 2011 - 20:58

cos wiecej bo nie kumam o co chodzi :)

#4 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 30 czerwca 2011 - 21:03

Roberto, jemu chodzi o taki myk z windowsa, że po najechaniu na element sam się zaznacza tak, jak po kliknięciu jeden raz w OS X.

#5 CAM

CAM
  • 6 postów

Napisano 30 czerwca 2011 - 21:30

o wlasnie zalapales, po prostu jak masz menu na jakies stronie i jak umiescisz kursor na dowolny button czy tekst, cos sie dzieje bez wciskania niczego, ale widze ren.. po twoim tekscie ze nie ma takiej opcji :)

#6 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 lipca 2011 - 07:33

Jakie 'samozaznaczanie elementów na stronie' jest w windowsie? Z tego co autor napisał to chodzi mu o :hover na stronach internetowych. A ten działa przecież normalnie w każdej przeglądarce (no, oprócz IE6) i od przeglądarki jest zależny, nie od systemu. Siedzę trochę w robieniu stron, więc zauważyłbym gdyby mi nie działały :hovery na stronach...

#7 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 01 lipca 2011 - 09:28

Roberto, ja już nie pamiętam dokładnie, bo bardzo dawno nie bawiłem się Windą, ale tam było w systemie coś takiego jak otwieranie jednym kliknięciem (najechanie zaznacza, kliknięcie otwiera). Nie pamiętam już dokładnie, jak to działało, ale skoro autor pisze że tak jest to pewnie używał i wie.

Nie wiem, czy to nie chodziło o taką opcję YouTube - ‪[TIP] Windows xp - Otwieranie programów jednym kliknięciem.‬‏ w Windowsie. Ale czy to działa w przeglądarkach to już Ci nie powiem.

Natomiast samorozwijające się menu, to mi się ostatnio samo zrobiło na naszej stronie, jak się coś skopało z moim profilem. Wszystkie paski mi się same rozwijały i myślałem, że szału dostanę :D

#8 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 lipca 2011 - 10:15

Roberto, ja już nie pamiętam dokładnie, bo bardzo dawno nie bawiłem się Windą, ale tam było w systemie coś takiego jak otwieranie jednym kliknięciem (najechanie zaznacza, kliknięcie otwiera).

Tylko tak przecież JEST na stronach internetowych. Jeżeli tak ma być (autor strony może przecież zmienić to zachowanie)

#9 CAM

CAM
  • 6 postów

Napisano 01 lipca 2011 - 12:43

chlopaki troszke zagalopowaliscie sie, po prostu nie dziala .hover, dopiero jak wcisne myszka, a na win... nie trzeba wciskac, od razu pokazuje sie efekt :)

#10 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 01 lipca 2011 - 12:49

Chodzi o to że nie działa np. na myapple w menu .hover? Dopiero jak klikniesz to zmienia przycisk? Jak tak to bardzo dziwne, nie spotkałem się z tym na żadnym z moich maków.

#11 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 lipca 2011 - 12:50

:hover w aktywnym oknie jak najbardziej działa na stronach. Więc gdzieś coś musisz mieć namieszane - albo w przeglądarce albo w jakichś innych ustawieniach.

#12 CAM

CAM
  • 6 postów

Napisano 01 lipca 2011 - 15:32

czyli cos nie gra u mnie :), spokczko wielkie dzieki, bede szukal, pozdro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych