Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Google+ -- wymiana zaproszeń

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
704 odpowiedzi w tym temacie

#426 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 06 lipca 2011 - 14:34

@dirk.diggler pewnie masz racje, ale moze znajdzie sie ktos bardziej rozgarniety i zastanowi sie dwa razy zanim zdecyduje sie umiescic swoj adres e-mail w ogolno dostepnym temacie. Moze jedna z tych mysli bedzie: "a moze wysle do kogos PW, kto rozsylal tutaj (cos co jest tylko powiadomieniem) zaproszenia"?

#427 sjhdsajksb

sjhdsajksb
  • 9 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 15:05

Co do e-maili to skrzynka google radzi sobie bardzo dobrze ze spamem to po pierwsze.

Nie wierzę, że ktoś używa e-maila który podaje po zaproszenia jako głównym, używanym w ważnych sprawach np. w banku, tylko zazwyczaj to nie jest główny e-mail.

Po trzecie GMAIL oferuje fajną funkcję. Po swoim loginie możesz postawić "+" i po nim napisać co chcesz, przykładowo: twojanazwa@gmail.com to możesz twojanazwa+myapple@gmail.com itp. Wtedy włączasz filtr w gmailu i automatycznie będzie wrzucało e-maile do spamu z tego adresu, jeżeli komuś będzie dokuczał spam.

Po czwarte: zaproszenia nie działają, ale działają. Mi wysłało zaproszenia z 8 osób. Nic na gmailu nie doszło, żadne powiadomienie od google czy coś takiego sie nie zdarzyło, nadal nie moge sie zarejestrować.
Ale prawopodobnie wystarczy tylko jedno zaproszenie. Tylko trzeba czekać ok. 24 godziny (jak mój kolega) albo i dłużej. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i tyle.

Jest jeszcze jedna możliwość rejestracji - odświeżać [url]http://plus.google.com[/url] bo raz na ileś tysięcy razy pojawia się formularz rejestracyjny. Mój znajomy tak sie wczoraj wieczorem zarejestrował, nikt mu nie wysyłał zaproszeń, miał farta.

Pozdrawiam.

#428 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 06 lipca 2011 - 15:12

to ostatnie, to jest wlasnie to o czym piszemy - happy hour

#429 donvictorio88

donvictorio88
  • 259 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 lipca 2011 - 15:19

ja również poproszę mr.victorio88 /at/ gmail.com Z góry dziękuję!

#430 sjhdsajksb

sjhdsajksb
  • 9 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 15:24

Witam ponownie. Chcę potwierdzić ostatecznie, że zaproszenia NIC NIE DAJĄ.

W tym momencie można się zarejestrować tylko i wyłącznie na podstawie FARTU i odświeżania strony 'plusa' do skutku.

Mi się udało, miałem farta:

Dołączona grafika

ale to nie ma nic wspólnego z zaproszeniami. Zapomnijcie o zaproszeniach.

F5, F5, F5 i tak do skutku.

#431 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 06 lipca 2011 - 15:49

@fanvnf a ile razy mam pisac ze nie ma czegos takieg jak ZAPROSZENIE?!? To tylko powiadomienie, ze ktos udostepnil nam wpis. Fajnie ze zalozyles konto, ale z tej radosci zapomniales ze napisales dokladnie to co kilka razy pisalem i ja. Wazne jednak, ze potwierdziles to nie tylko swoim przypadkiem ale i ScreenShotem. Moze to ludzi przekona do nie wklejania wszedzie gdzie popadnie swoich adresow e-mail. Powracajac do Twojej niewiary w to jakie ludzie podaja adresy e-mail, poczytaj te wpisy i zastanow sie czy imie.nazwisko@gmail.com jest uzywany jako adres do malo powaznej korespondencji.

#432 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 16:31

Rany a Wy to odkupiciele niewinnych czy jak? Każdy jest dorosły, chce to podaje swój email. Każdy ma pojęcie z czym sie to wiąże, może mu spam nie przeszkadza, może ma dobry filtr antyspamowy a może podanego adresu prawie nie używa? Każdego prywatny biznes gdzie jaki i kiedy podaje swój adres do wiadomości publicznej. A z zaproszeniami jest tak, że faktycznie od pewnego czasu nie ma przycisku "zaproś" (a był) ale też nie jest do końca tak że zależy to od szczęścia - w przypadku moich znajomych wszyscy którym udostępniłam post nie musieli nawet wypełniać tego co przedstawione jest na screenie - byli zalogowani na google i po kliknięciu na link w mailu otwierała się strona google+ z profilem do wypełnienia. Więc chyba nie do końca jest tak jak pisze kolega powyżej...

#433 sjhdsajksb

sjhdsajksb
  • 9 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 19:53

[url=http://tosiek.pl/google-plus-zaproszenia/]Google Plus – Zaproszenia, tosiek kodowanie znaków[/url]

tutaj jak uruchomić automatyczne odświeżanie. sprawdzam, na razie bez efektów.

#434 Labilador

Labilador
  • 64 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 20:08

[ATTACH=CONFIG]9210[/ATTACH]Nie wiem jak wy, ale (co prawda jestem już zarejestrowany) mam po prostu przycisk "zaloguj" i tyle. Ja się po prostu loguję do swojego konta google i już. Mam wrażenie, że już po prostu Google+ otworzyli. :)

#435 zubel

zubel
  • 1 194 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 20:56

ten przycisk byl zawsze, jezeli nie byles zalogowany na koncie google - po zalogowaniu zazwyczaj byla ta slynna notka o przepelnieniu …ale przyznaje, ze w tej chwili albo znowu jest happy hour albo (w co troche watpie) otworzyli rejestracje, bo mam ciagle formularz rejestracji

#436 sjhdsajksb

sjhdsajksb
  • 9 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 21:04

Nie ma co się pchać na razie do google+ Nic ciekawego, większość osób to jacyś związani z IT typu prowadzący portale, który dostali zaproszenia do testów. Nie ma gier, nic nie ma. Taki okrojony ubogi facebook. Ale zapewne będą wprowadzać po trohu nowe funkcje.

#437 olafejs

olafejs
  • 1 035 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 06 lipca 2011 - 21:11

@fanvnf i to jest zajebiste że nie ma żadnych syfów gier, reklam, eurogąbek.... jak będzie to czysta społecznościówka to wróże przyszłość:) Puki co korzystam z maksymalnym umiłowaniem :)

#438 sjhdsajksb

sjhdsajksb
  • 9 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 01:49

działa rejestracja!!

Komu, wysyłam zapro, polecam post i działa! sprawdzałem 2 razy. czekam do 3:15 na e-maile i ide spać.

Trzeba zaprosić kogoś, potem polecić post.

Osoba, która chce założyć konto musi koniecznie próbować przez ten link: [url]https://plus.google.com/up/?continue=https://plus.google.com/?hl%3Dpl%26tab%3DwX&type=st&hl=pl[/url]

efekt? działa za pierwszym razem.

#439 edge

edge
  • 72 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lipca 2011 - 05:31

Czy moge dostac zaproszenie na googleplus@bouncr.com?

#440 zubel

zubel
  • 1 194 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 07:01

@fanvnf i to jest zajebiste że nie ma żadnych syfów gier, reklam, eurogąbek.... jak będzie to czysta społecznościówka to wróże przyszłość:) Puki co korzystam z maksymalnym umiłowaniem :)

… no i (jeszcze) p0k3m0nuuuf tesh nie ma ;) (i oby jak najdłuzej nie bylo)

btw.
LUDIE, ZAMIAST SPAMOWAC MI PW, POCZYTAJCIE O CZYM PISZEMY - NIE MA ZAPROSZEŃ, jak trafisz na happy hour to wejdziesz normalnie… dzizas!

=edit=
ptaszki na blipie cwierkaja, ze G+ jest otwarte dla wszystkich posiadaczy konta google, ale nie potwierdze tego, bo nie mam chwilowo jak sprawdzic

#441 konole

konole
  • 412 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lipca 2011 - 15:58

Jeśli ktoś potrzebuje zaproszenia do Google+, to piszcie na priv. ;)

#442 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 lipca 2011 - 16:18

Już można chyba się bez problemu logować.

#443 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 17:43

A ja kompletnie nie czaję tego serwisu, być może dlatego że mam tam jednego znajomego tylko. Jak dla mnie to upadnie to jak Wave, który akurat mi dla odmiany się podobał, a miałem tam też jednego znajomego.

#444 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 lipca 2011 - 17:50

Narazie wszystkich dodaje, i sam pisałem dane aby mnie dodawali. Chcę sprawdzić inpotestować, jednak narazie mam tylko iPada, Mac w serwisie, a na ipadzie działa to kosmicznie żle.

#445 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 08 lipca 2011 - 17:52

A ja kompletnie nie czaję tego serwisu, być może dlatego że mam tam jednego znajomego tylko. Jak dla mnie to upadnie to jak Wave, który akurat mi dla odmiany się podobał, a miałem tam też jednego znajomego.

Pejsbook też upadnie, to tylko kwestia czasu, ludziom to się znudzi. Pejsbook to aktualnie sterty/tony spamu, reklam itd.

#446 zubel

zubel
  • 1 194 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 18:34

Już można chyba się bez problemu logować.

wlasnie chcialem napisac, ze udostepnili zaproszenia google+, ale widze, ze mozna sie (na ta chwile) rejestrowac bez zapka

#447 Budziol

Budziol
  • 104 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 19:05

Dzisiaj udało mi się założyć konto. Podałem Imię, Nazwisko, Płeć, Datę urodzenia i po chwili ujrzałem :

Ta funkcja jest niedostępna na Twoim koncie
Korzystać z tej funkcji mogą tylko osoby, które przekroczyły określony wiek.

No i suprise - okazuje się że beta jest dla osób +18 :-|
Kumpel też rejestrował konto i nawet nie miał w formularzu rejestracyjnym pytania o datę urodzenia.

#448 zubel

zubel
  • 1 194 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 20:28

bez urazy, ale nawet nie wiesz jak mnie to cieszy :P to oznacza zero p0k3monuuufff na G+ spamujacych glupimi gierkami, testami itd

#449 Budziol

Budziol
  • 104 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 21:37

Ograniczenie wiekowe jest na szczęście tylko na czas bety, a w chwili obecnej i tak na G+ żadnych gier nie ma więc i tak raczej problemów być nie powinno. Mogliby zmniejszyć limit np. od 16 lat, lub od 13.

#450 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 08 lipca 2011 - 21:57

dobra ktoś ma opcję żeby wysłać zaproszenie ;d bo chętnie bym zobaczył co ciekawego google przygotowało :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych