Kurs Logic pro 9? + Kilka pytań
Napisano 29 czerwca 2011 - 12:42

Napisano 29 czerwca 2011 - 13:27
Gdzieś mogę dostać jakąś książkę przygotowującą do pracy w Logic 9? Cholerstwo baaaaardzo nieintuicyjne:?. Wcześniej pracowałem na Cubase, ale teraz kupiłem mac.
A teraz mam kilka pytań:
1. Jak wyłączyć insert na kanale? Jak chcę włączyć, to klikam w te okienko pod napisem insert i ładuję plugin, jak go wyrzucić stamtąd? Lewy przycisk - odpala mi się insert, prawy - dostaję jakieś menu.
2. Jak ciąć audio? W Cubase miałem do tego takie nożyczki, tutaj? nie mam pojęcia jak to zrobić.
3. Jak tworzyć grupy? Chcę pogrupować sobie perkusje, sekcję dętą, ale nie umiem stworzyć kanału - w Cubase było to Group Channel.
4. Jak zrobić sidechain? W Cubase robiłem kanał quadro w grupie i ustawiałem mu kanał, który ma grać, a który pompować? Jak to zrobić w Logic?
dziękuję
A, jak się Cubase będzie sprawował pod mac?
Kolego poszukaj tutoriali na YouTube a nie zadawaj prostych pytań.
1. lewy raz klik no plugin
2. esc
3. cmd + lewy klik zaznaczamy traki output to bus
4. youtube naszym przyjacielem jest...
Napisano 29 czerwca 2011 - 23:55
Napisano 30 czerwca 2011 - 00:04
Napisano 30 czerwca 2011 - 07:40
Napisano 01 lipca 2011 - 13:03
Napisano 03 lipca 2011 - 19:37
YouTube - Канал пользователя SFLogicNinja
nawet jak juz nie byłem całkiem zielony
Napisano 09 lipca 2011 - 10:34
Nie możesz pracować nadal na Cubase na macu? Ja też się przesiadłem, ale z cubasem sie nie pożegnałem. Śmiga elegancko; śmiem twierdzić iż stabilniej niż na win (Cubase 4). Dokonałem upgrade do Cubase 6 - i jest rewelacja. Absolutnie nie chcę porównywac Cubase do Logica i vice versa, ale skoro przyzwyczaiłeś sie do intuicyjności Cubase, to proponowałbym przy nim pozostać. Chyba że nabyłeś już Logica...to ze względów ideologicznych należy na nim pracowaćWcześniej pracowałem na Cubase, ale teraz kupiłem mac.

Napisano 09 lipca 2011 - 11:49
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych