Mój problem jest tak dziwny, że nawet nie wiedziałem, w którym dziale go umieścić ani jak szukać więc sorki jeśli już się pojawiło. Generalnie nie mam problemów z przeglądaniem stron ale gdy podpinam się pod iPlusa to nie wskakuje mi jedna strona - ebay (nie ważne, z którego kraju - żadna wersja nie chce mi się załadować). Nie mam zielonego pojęcia z czego to może wynikać, tym bardziej, że jest to tylko ebay i właśnie z iPlusa. Byłbym wdzięczny za pomoc.

iPlus nie wyświetla strony
Started by
Pavlaq
, 28 Jun 2011 17:27
5 replies to this topic
Posted 28 June 2011 - 17:27
Posted 29 June 2011 - 00:22
A resolvuje Ci nazwę na poprawny adres IP? Od tego zacznijmy.
Posted 29 June 2011 - 08:48
A co to znaczy i jak to sprawdzić?
Posted 29 June 2011 - 12:39
W Terminalu:
host eBay | Electronics, Cars, Clothing, Collectibles and More Online Shopping
Albo w Network Utility, zakładka Lookup.
host eBay | Electronics, Cars, Clothing, Collectibles and More Online Shopping
Albo w Network Utility, zakładka Lookup.
Posted 29 June 2011 - 12:49
Witaj,
miałem ten problem z netbookiem Samsung NC10 z wbudowanym modemem i kartą iPlusa.
Problem był z niektórymi stronami. Gazeta.pl chodziła normalnie, ale już wiadomosci.gazeta.pl nie ładowały się nigdy.
Dodatkowo filmweb.pl i jakieś jeszcze inne. Przez rok korespondowałem ze wsparciem technicznym iPlus oraz Samsungiem.
Każdy przerzucał odpowiedzialnoś na drugiego. Nie pomogły reinstalki oraz formaty. Na karcie Play chodziło wszystko jednak normalnie, więc uznałem, że to problem iPlusa, nierozwiązywalny dla ich działu technicznego. I już nie jestem klientem iPlusa

Posted 12 July 2011 - 18:14
A resolvuje Ci nazwę na poprawny adres IP? Od tego zacznijmy.
w terminalu po hostowaniu wyświetla mi się
eBay | Electronics, Cars, Clothing, Collectibles and More Online Shopping has address 66.135.200.181
eBay | Electronics, Cars, Clothing, Collectibles and More Online Shopping has address 66.135.210.61
eBay | Electronics, Cars, Clothing, Collectibles and More Online Shopping has address 66.135.210.181
eBay | Electronics, Cars, Clothing, Collectibles and More Online Shopping has address 66.211.181.161
eBay | Electronics, Cars, Clothing, Collectibles and More Online Shopping has address 66.211.181.181
eBay | Electronics, Cars, Clothing, Collectibles and More Online Shopping has address 66.135.200.161
nie wiem jak to się ma do mojego IP ale w tej chwili jest ono "95.40.49.44" (iPlus ma dynamiczne IP).
Sorki, że tak późno ale poprzedniego maila napisałem tuż przed wyjazdem na wakacje..
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users