Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3G 3.3.1 GPS działa w kratkę- baaardzo długo się łączy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Jakuda

Jakuda
  • 142 postów

Napisano 27 czerwca 2011 - 09:00

Witajcie! Od dłuższego czasu walczę z działaniem GPS w moim telefonie... Nie chodzi o to, że nie działa wogóle tylko, że często nie chce sie łączyć przez baaardzo długo- czasami zajmuje mu to 10 min, czasami 100km trasy, Stosowałem różne metody "ożywiania" które raz dawały efekt- w ciągu 2sec. GPS sie łączył- i przez cały dzień już nie było problemów. Po krótkiej przerwie znów nie mógł znaleźć sygnału... Zwykle TomTom nie chce sie odpalić więc odpalałem sygic aura, który sie szybko łączył, i potem cudownie już Tomek znajdował satelity, innym razem reset ustawień sieciowych pomagał, in nym razem reset telefonu, włączenie edge i 3g w sb prefs pomagało- a teraz nawet to nie działa. Dodam, że mam softwarowo wyłączone 3g (bo tak ciągnął mi kase za każde połączenie z internetem w tle). Czy ktoś ma pomysł co może być? bo jak czytałem na necie to albo GPS działa, albo nie działa permanentnie, a tutaj raz działa raz nie i często połowe trasy walcze, żeby złapać sygnał. Może na IOS 4.0, 4.1 będzie lepiej? Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam Kuba

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych