Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

gwarancja a wsadzenie wlasnej pamieci ram do maca pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Norbert

Norbert
  • 18 postów
  • SkądLondon,UK

Napisano 30 kwietnia 2007 - 18:34

witam, powiedzcie mi prosze czy jak wsadze samodzielnie pamiec ram po zakupie maca pro to strace gwarancje? sa na slotach jakies pląby? Generalnie chodzi mi o samodzielny zakup pamieci ram takich samych parametrow jakie sa wsadzane do tych maczkow, dzieki temu moge kupic ram 50% taniej ale nie wiem jakie jest tego ryzyko, prosze wypowidzcie sie na ten temat, czy tez tak robicie? jestescie zadowoleni? a jak z gwarancja? czy jak wyjme moja pamiec i zostanie orginalna to bede mial na maca nadal aktualna gwarancje :) ? Dziekuje za Wasza pomoc

#2 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 30 kwietnia 2007 - 18:45

wymiana dysków i pamieci nie narusza gwarancji... dla Twojego dobra radze przeczytac gwarancje :)

#3 Norbert

Norbert
  • 18 postów
  • SkądLondon,UK

Napisano 30 kwietnia 2007 - 19:32

maca jeszcze nie mam ale planuje jego zakup stad moje dziwne pytania :) ciesze sie ze wymiana ramu nie narusza gwarancji wiec mozna dzialac w tym temacie dowoli :) Jest tutaj moze jakis uzytkownik ktory wsadzil swoja pamiec ram i moze podzielic sie doswiadczeniami czy mac dobrze chodzi?

#4 misioslaw

misioslaw
  • 1 595 postów
  • SkądTychy

Napisano 30 kwietnia 2007 - 19:47

Chodzić będzie dobrze o ile mu kingstonów nie wsadzisz :-) Apple pakuje(przynajmniej do niedawna montował) do maków kości Microna

#5 Norbert

Norbert
  • 18 postów
  • SkądLondon,UK

Napisano 30 kwietnia 2007 - 20:34

zna ktos moze sprawdzone marki ktore nie gryza sie z architektura maca?

#6 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 kwietnia 2007 - 21:24

Chodzić będzie dobrze o ile mu kingstonów nie wsadzisz :-)
Apple pakuje(przynajmniej do niedawna montował) do maków kości Microna

Ja mam Kingstona 1 GB i chodzą bardzo dobrze.

#7 misioslaw

misioslaw
  • 1 595 postów
  • SkądTychy

Napisano 30 kwietnia 2007 - 21:33

Ja mam Kingstona 1 GB i chodzą bardzo dobrze.

Nie zaprzeczam, przypadki sie zdarzają. Co jednak nie zmienia faktu źe najwięcej problemów związanych z pamięcią zdarza sie właśnie przy kingstonach których maki nie za bardzo lubią.

#8 marcinzk

marcinzk
  • 59 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 kwietnia 2007 - 22:46

Ja też miałem Kingstona o odpowiednich parametrach i nie było z nim nigdy żadnych problemów.

#9 Norbert

Norbert
  • 18 postów
  • SkądLondon,UK

Napisano 30 kwietnia 2007 - 22:58

Sadzicie ze ten ram bedzie odpowiedni do Maca Pro ?- [URL="http://www.crucial.com/uk/store/mpartspecs.aspx?mtbpoid=C67D5D6AA5CA7304"]http://www.crucial.com/uk/store/mpartspecs.aspx?mtbpoid=C67D5D6AA5CA7304[/URL]

#10 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 01 maja 2007 - 05:54

Sadzicie ze ten ram bedzie odpowiedni do Maca Pro ?- http://www.crucial.c...67D5D6AA5CA7304

Bedzie jak najbardziej odpowiedni

maca jeszcze nie mam ale planuje jego zakup stad moje dziwne pytania :) ciesze sie ze wymiana ramu nie narusza gwarancji wiec mozna dzialac w tym temacie dowoli :)
Jest tutaj moze jakis uzytkownik ktory wsadzil swoja pamiec ram i moze podzielic sie doswiadczeniami czy mac dobrze chodzi?

Wkładałem Transcend 2x1GB Fully Buffered PC667 i działało bez problmu :grin:
coś takiego :

Dołączona grafika

Co do gwarancji to możesz równiez sam wymienić lub dodać karte grafiki , jeśli kupujesz Wersje Xeon 2,66 (to jedyna ktora nie ma Bluetooth na pokładzie standardowo 2 GHz oraz 3 GHz maja :)) mozesz bez utraty gwarancji zamontowac ten moduł jak i też AirPort do płyty Główej

#11 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 03 maja 2007 - 01:06

maca jeszcze nie mam ale planuje jego zakup stad moje dziwne pytania :) ciesze sie ze wymiana ramu nie narusza gwarancji wiec mozna dzialac w tym temacie dowoli :)
Jest tutaj moze jakis uzytkownik ktory wsadzil swoja pamiec ram i moze podzielic sie doswiadczeniami czy mac dobrze chodzi?

Cruciale chca rozsadzic Maca Pro :D Na zakretach ledwo wyrabia :P A wlozyc bardzo latwo tylko pamietaj, ze jak wkladasz np. dwie kosci to jedna na gorna karte i druga na dolna itd.

#12 Norbert

Norbert
  • 18 postów
  • SkądLondon,UK

Napisano 03 maja 2007 - 13:07

super,dzieki za odpowiedzi naprawde mi pomogliscie :)

#13 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 03 maja 2007 - 13:10

super,dzieki za odpowiedzi naprawde mi pomogliscie :)

Wiec nie zapomnij dodać punkciki osobom pomagającym :)

#14 Norbert

Norbert
  • 18 postów
  • SkądLondon,UK

Napisano 03 maja 2007 - 13:15

tak oczywiscie, punkciki juz rozdane... pozdrawiam

#15 spoco

spoco
  • 1 035 postów
  • SkądWawa

Napisano 03 maja 2007 - 13:37

jesli chodzi o mb mozna wymieniac i dysk i ram jesli chodzi o mbp to tylko jedno (chyba ram ale nie jestem pewien)

#16 Norbert

Norbert
  • 18 postów
  • SkądLondon,UK

Napisano 03 maja 2007 - 15:56

mnie interesuje tylko mac pro, jako przenosna stacje robocza mam swojego acera z ktorego jestem zadowolony. MB moim zdaniem nie kalkuluje sie w stosunku moc a cena.... (zaznacze jednak z nigdy nie bawilem sie czym takim) Apple ma strasznie drogie laptopy, zreszta jak wszystko z rodziny jablek

#17 psych0l

psych0l
  • 138 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 maja 2007 - 23:17

Kingstony dzialaja ale nie wszystkie modele zreszta nie testowalem wiec tez raczej sie nie wypowiadam ale ja mam kingstona te same co sa na stronie i dzialaja. KTA-MP667AK2/1G 1GB 667MHz FBDIMM Kit (4-core and 8-core systems) KTA-MP667AK2/2G 2GB 667MHz FBDIMM Kit (4-core and 8-core systems) KTA-MP667AK2/4G 4GB 667MHz FBDIMM Kit (4-core and 8-core systems) KTA-MP667K2/1G 1GB 667MHz FBDIMM Kit (4-core systems only) KTA-MP667K2/2G 2GB 667MHz FBDIMM Kit (4-core systems only) KTA-MP667K2/4G 4GB 667MHz FBDIMM Kit (4-core systems only) to oznacza iz wcale nie jest tak iz "apple nie lubi kingstonow" po prostu mac pro wymaga specyficznych pamieci ram ale moze ktos ma jakies inne modele tutaj od kingstona w swoim mac pro to niech sie pochwali :] Pozdrawiam

#18 spoco

spoco
  • 1 035 postów
  • SkądWawa

Napisano 04 maja 2007 - 09:36

mnie interesuje tylko mac pro, jako przenosna stacje robocza mam swojego acera z ktorego jestem zadowolony. MB moim zdaniem nie kalkuluje sie w stosunku moc a cena.... (zaznacze jednak z nigdy nie bawilem sie czym takim)
Apple ma strasznie drogie laptopy, zreszta jak wszystko z rodziny jablek

wziales pod uwage ze w cene laptopa apple wliczony jest system operacyjny czy jak wiekszosc pominales ten fakt ?

#19 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 04 maja 2007 - 22:34

wziales pod uwage ze w cene laptopa apple wliczony jest system operacyjny czy jak wiekszosc pominales ten fakt ?

Nie przesadzajmy ... w 99% laptopów blaszanych też wliczona jest winda :roll:

#20 iBodo

iBodo
  • 265 postów
  • SkądW-wa

Napisano 05 maja 2007 - 05:05

W laptopach PCtowskich powinni dopłacać klijentowi za dodawanego Windowsa.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych