Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z EDGE

• This topic is locked This topic is locked
2 replies to this topic

#1 darkelf

darkelf
  • 15 posts

Posted 25 June 2011 - 03:11

Witam. Poniżej przedstawiam mój problem. Na forum jest wiele tematów na temat EDGE w iPhone. Jednak, większość z nich to ludzie piszący o tym, jak wyłączyć EDGE, że pobiera im dane itd. Ja, wręcz przeciwnie - chcę by EDGE u mnie działało! A to jest właśnie problemem. EDGE nie działa. Udało mi się tylko raz uruchomić, coś tam kombinując. Teraz jednak nie działa znowu. Oczywiście, WiFi działa bez problemu i bardzo szybko, jednak EDGE ani ruszy... W APN wpisałem: internet - a to dlatego że mam sieć PLAY. Więc wygląda to tak: USTAWIENIA/OGÓLNE/SIEĆ/DANE PRZEZ SIEĆ KOMÓRKOWĄ/ Dane komórkowe APN internet UŻYTKOWNIK pole puste HASŁO pole pyste Internet Tethering APN internet UŻYTKOWNIK pole puste HASŁO pole puste Robiłem już sposób z innego tematu, w którym kolega wyzerował ustawienia. U mnie nie pomogło. Przypominam, że raz mi się udało uruchomić EDGE. Edit: Na karcie HEYAH EDGE działa bez problemów. Wychodzi na to, że ustawienia PLAY są złe, lecz wpisuje takie jak na stronie operatora czyli APN internet Czy ktoś pomoże mi?

#2 darkelf

darkelf
  • 15 posts

Posted 25 June 2011 - 18:43

Czy naprawdę nikt na tym forum nie zna się na tym? Dodam, że sposób z tego tematu [url=http://www.myapple.pl/iphone/130981-raz-na-zawsze-internet-w-ip-z-play___.html]Raz na zawsze internet w iP z Play...[/url] NIE DZIAŁA.

Na karcie HEYAH nadal EDGE działa bez problemów. Problem mam tylko z kartą PLAY :-(

#3 darkelf

darkelf
  • 15 posts

Posted 25 August 2011 - 18:09

PROBLEM rozwiązany. Temat do ZAMKNIĘCIA. Problem leżał po stronie operatora sieci PLAY i taryfy FRASH. Mianowicie, nie działał internet na EDGE, jeśli nie wykupiło się pakietu. Kupno nawet najtańszego pakietu za 3 zł (25 mb) zmieniło postać rzeczy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users