Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

czy jeszcze warto kupowac iphone 3gs ?

• Please log in to reply
168 replies to this topic

#126 Prewol

Prewol
  • 10 posts

Posted 20 October 2013 - 17:34

A co myślisz o Tym chyba lepsza opcja od 3g . [url]http://tablica.pl/oferta/sprzedam-iphone-3gs-32gb-komplet-sprawny-tanio-ID3Go5b.html#ff33686e21[/url]

#127 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 20 October 2013 - 17:40

Witam czy warto kupić jeszcze iphona 3g 16gb . Mój budżet to ponad 300zł ?

Kupno 3G jest bez sensu.

#128 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 20 October 2013 - 18:02

A co myślisz o Tym chyba lepsza opcja od 3g . http://tablica.pl/of...html#ff33686e21

Dobra opcja, możesz brać.

#129 Prewol

Prewol
  • 10 posts

Posted 20 October 2013 - 18:41

już nieaktualne :( teraz tylko to [URL="http://tablica.pl/oferta/iphone-3gs-16g-ID3SSjw.html#ff33686e21"]iphone-3gs-16g 320zł[/URL]

#130 Seeichi

Seeichi
  • 32 posts

Posted 21 October 2013 - 18:17

Nie wolisz dołożyć do nowego ? btw. 3gs całkiem dobry telefon, z tego co się dowiedziałem :P

#131 Conradez

Conradez
  • 197 posts
  • SkądKraków

Posted 21 October 2013 - 18:38

nowy 3gs jeszcze można wyrwać za 700-800 złotych, są też taniej ale wysyłają je zza granicy ale nie wiem jak to z simlockiem wtedy jest..

#132 Seeichi

Seeichi
  • 32 posts

Posted 22 October 2013 - 21:15

Wystarczy kupic bez simlocka i bedzie dzialalo w kazdej sieci. Za 500 zł znajdziesz 16 gb iPhone 3gs

#133 Conradez

Conradez
  • 197 posts
  • SkądKraków

Posted 23 October 2013 - 08:54

ale mówimy o nowym, nieśmiganym modelu ;)

#134 Seeichi

Seeichi
  • 32 posts

Posted 23 October 2013 - 13:26

Tak wiem :) 499 zł bez simlocka w zafoliowanym kartoniku od sprawdzonego sprzedawcy

#135 Conradez

Conradez
  • 197 posts
  • SkądKraków

Posted 23 October 2013 - 22:53

no tak, tu masz nawet nowe sztuki za 404zł HOT! NOWY APPLE IPHONE 3GS 16GB - FIRMA GWARANCJA (3642839504) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale czy to faktycznie oryginał? :D

#136 koh

koh
  • 2186 posts

Posted 24 October 2013 - 08:25

no tak, tu masz nawet nowe sztuki za 404zł HOT! NOWY APPLE IPHONE 3GS 16GB - FIRMA GWARANCJA (3642839504) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale czy to faktycznie oryginał? :D

Widziałeś jak jest "nowy" kabel zawiązany w pudełku? Tak nie są składane nowe kable w pudełkach apple.

#137 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 24 October 2013 - 08:35

Dla mnie NOWY iPhone to przede wszystkim zafoliowane pudełko... A jeśli po samodzielnym otwarciu pudełka zobaczyłbym tak złożone słuchawki... Albo telefon był używany (ładowany, podłączony do komputera przez USB lub cokolwiek) albo to nie zdjęcie oferowanego produktu albo to PODRÓBKA... z tego co czytałem bardzo łatwo naciąć się na podróbkę kupując starsze modele iPhone'ów (mam tutaj na myśli 3G i 3GS)...

#138 zimny12345

zimny12345
  • 99 posts

Posted 02 November 2013 - 14:15

300-350 tyle trzeba dać za używanego 3gs w dobrym stanie - to jest cena za którą według mnie warto go kupić

#139 obornix

obornix
  • 6 posts

Posted 10 November 2013 - 01:28

Hej :)
Kupiłem u tego sprzedawcy z allegro 3gsa w wersji 8 GB.
Jak przyjdzie mogę się podzielić wrażeniami. Okazja jest to faktycznie spora bo telefon sprzedają o jakieś 100zł taniej od konkurencji, która
reklamuje się fotkami zafoliowanych pudełek. Te zafoliowane nie są i mają w opisie słówko "refurbished", ale z drugiej strony dostaje się roczną gwarancję producenta (?) co jednak sugeruje, że używany nie był.
Co do oryginalności - jest wysyłany ze stanów. Po co ktoś bawiłby się w taką przesyłkę? Co innego gdyby to szło prosto z Chin...

tutaj link
[url=http://allegro.pl/hot-nowy-apple-iphone-3gs-8gb-firma-gwarancja-i3642840403.html]HOT! NOWY APPLE IPHONE 3GS 8GB - FIRMA GWARANCJA (3642840403) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

W żaden sposób nie chcę reklamować sprzedawcy. Nie mogę też powiedzieć czy to dobry zakup, dopóki nie otrzymam paczki.
Fakty są jednak takie, że z 9 dostępnych sztuk wszystkie rozeszły się w parę godzin. Sam brałem ostatnią

#140 Pluto27887

Pluto27887
  • 263 posts

Posted 10 November 2013 - 07:43

Sprzedający z Allegro to ma komentarze NIESPECJALNE. Przypadkiem to nie wałek? I ta ładowarka taka inna, pudełko białe sugerujące kolor Iphona, a nigdzie nie ma wzmianki o kolorze.

#141 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 10 November 2013 - 08:55

Nie wiem po co sie tak napalc przeciez to logiczne, ze za 500zl nie kupi nowki iP 3gs...

Wczoraj za 4s zaplacilem 1399zl + simlock w orange 77zl telefon nowka kupiony na salonie nie rozpakowany w srodku wszyzstko ok jak i podczas sciagnaia simlocka wszystko poszlo w mgnieniu ok i telefon smiga az milo.

Proponuje kupowac z sieci Polskich napewno nie wyjdzie sie na tym zle i przedewszystkim szukac we wlasnych miastach i transakcja face to face czyli odbior osobisty...

Potem beda kolejne zonki, ze "janina z pkp" sprzedala komus ajFona od skosnookich ale nie z fabryki apple tylko z budki z zabawkami dla chinczykow i podrobkami.

Juz sie spotkalem z fajnymi podrobkami ale to widac, ze to podrobka bo iPhona trudniej jest idealnie podrobic niz flakon perfum...

Tu macie ori i cena sie zgadza:

http://allegro.pl/no...3693743005.html

#142 obornix

obornix
  • 6 posts

Posted 10 November 2013 - 11:03

Nie spodziewałem się zainteresowania, ale skoro pytania pojawiają się tak szybko, wrócę tu z małą "recenzyjką" - pewnie w nadchodzącym tygodniu, może pod jego koniec. :) Nie wczytywałem się w komentarze żeby nie psuć sobie humoru, ale o negatywach wiem. Cóż, w opisie mamy informacje o "słuchawkach firmy apple", ale zasilacz i kabel usb nie mają już podobnej wzmianki. Mogą być zamiennikami i może również to jest powodem, że karta sprzedawcy mruga na czerwono. Drugim powodem jest na pewno wysyłka zza granicy. Z przyzwyczajenia sprawdzam zawsze czy na stronach aukcji nie ma drobnego druku, czy coś nie wzbudza podejrzeń. Oferta wyświetliła mi się w jakiejś reklamie w przeglądarce i podszedłem do niej dodatkowo bardzo sceptycznie. Jako zainteresowany od razu zobaczyłem wzmiankę o paczce z Ameryki. Inni niekoniecznie, bo w parę dni po zakupie sprzedawca wysłał "grupowego" maila z prośbą o wycofanie roszczeń względem zbyt długiej dostawy. Ktoś musiał nie doczytać, wkurzyć się i wystawić komentarz. Taki komentarz to konieczność przed rozpoczęciem sporu transakcyjnego ;) Telefon jest ODNOWIONY (słówko refurbished). Można się po tym spodziewać wszystkiego, ale nie podróbki ;) Nie sądzicie chyba, że po wystawieniu aukcji krzyczącej wszędzie napisami APPLE i wciągnięciu w pułapkę kilkunastu jeśli nie kilkudziesięciu ludzi (takich aukcji było kilka), nagle okaże się że towar był chińszczyzną. Taka zagrywka skończyłaby się paskudnie dla oszusta, bo to na szczęście allegro :) Mamy możliwość wszczęcia sporu transakcyjnego, wraz z oddaniem zakupów i zwrotem pieniędzy. Klient zostałby z miejsca zablokowany, a w przypadku skrajnym miałby sprawę w sądzie. Dlatego warto było zaryzykować. Starczy już tego OT, wrócę z iphonem albo ostrzeżeniem dla innych ;) Swoją drogą... chyba nie wierzysz, że ktoś da za 3GSa 1000 złotych w 2013 roku. Proszę Cię :mrgreen:

#143 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 10 November 2013 - 19:50

Nie spodziewałem się zainteresowania, ale skoro pytania pojawiają się tak szybko, wrócę tu z małą "recenzyjką" - pewnie w nadchodzącym tygodniu, może pod jego koniec. :)
Nie wczytywałem się w komentarze żeby nie psuć sobie humoru, ale o negatywach wiem. Cóż, w opisie mamy informacje o "słuchawkach firmy apple", ale zasilacz i kabel usb nie mają już podobnej wzmianki. Mogą być zamiennikami i może również to jest powodem, że karta sprzedawcy mruga na czerwono.
Drugim powodem jest na pewno wysyłka zza granicy. Z przyzwyczajenia sprawdzam zawsze czy na stronach aukcji nie ma drobnego druku, czy coś nie wzbudza podejrzeń. Oferta wyświetliła mi się w jakiejś reklamie w przeglądarce i podszedłem do niej dodatkowo bardzo sceptycznie. Jako zainteresowany od razu zobaczyłem wzmiankę o paczce z Ameryki. Inni niekoniecznie, bo w parę dni po zakupie sprzedawca wysłał "grupowego" maila z prośbą o wycofanie roszczeń względem zbyt długiej dostawy. Ktoś musiał nie doczytać, wkurzyć się i wystawić komentarz. Taki komentarz to konieczność przed rozpoczęciem sporu transakcyjnego ;)

Telefon jest ODNOWIONY (słówko refurbished). Można się po tym spodziewać wszystkiego, ale nie podróbki ;) Nie sądzicie chyba, że po wystawieniu aukcji krzyczącej wszędzie napisami APPLE i wciągnięciu w pułapkę kilkunastu jeśli nie kilkudziesięciu ludzi (takich aukcji było kilka), nagle okaże się że towar był chińszczyzną. Taka zagrywka skończyłaby się paskudnie dla oszusta, bo to na szczęście allegro :)
Mamy możliwość wszczęcia sporu transakcyjnego, wraz z oddaniem zakupów i zwrotem pieniędzy. Klient zostałby z miejsca zablokowany, a w przypadku skrajnym miałby sprawę w sądzie.
Dlatego warto było zaryzykować.

Starczy już tego OT, wrócę z iphonem albo ostrzeżeniem dla innych ;)

Swoją drogą... chyba nie wierzysz, że ktoś da za 3GSa 1000 złotych w 2013 roku. Proszę Cię :mrgreen:

Uwierz, ze nie musze wierzyc, ze ktos da tyle bo sa ludzie i znam takich co nie chca nowego iPhona i sa bez chwili zastanowaniea wydac na 3GS nawet te 1000zl...

Tutaj nie lezy rzecz w kwesti finansowania a przyzwyczajenia a to duza roznica i to trzeba zrozumiec :)

#144 obornix

obornix
  • 6 posts

Posted 15 November 2013 - 19:02

Uwaga, iPhone jest ORYGINALNY. Dostałem pełny komplet z ładowarką, kablem USB, instrukcją i wskazówkami w formie rozkładanych książeczek i kluczykiem do wejścia SIM. Telefon ma wgrany iOS 6.1.3, połączył się bezproblemowo z iTunes. Menu w języku polskim. Pudełko nie było zafoliowane i widać na nim różne drobne wgniecenia z otarciami. Mnie osobiście jednak to nie interesuje - sam telefon był oklejony folią i nie widać na nim rysek, a to mi wystarczy. Polecam szukać podobnych aukcji :) do 500 złotych można zaopatrzyć się w nowego iphona 3GS. Mnie udało się za 420. Warto ;)

#145 Conradez

Conradez
  • 197 posts
  • SkądKraków

Posted 18 November 2013 - 11:27

@obornix - kupiłeś na tej aukcji z której wysyłają telefon zza granicy?

#146 obornix

obornix
  • 6 posts

Posted 21 November 2013 - 11:03

Tak. Podobno z USA, ale gość przysłał to najpierw do siebie a potem paczką priorytetową, więc nie wiem skąd naprawdę to leciało.

#147 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 21 November 2013 - 12:21

3 GS a bym już nie kupił Wszystko od 4'ki w górę :) imho mam na sprzedaż :D

#148 Adi.

Adi.
  • 90 posts

Posted 02 December 2013 - 16:22

Myślicie że to faktycznie nowe sztuki:
NOWY APPLE IPHONE 3GS 8GB BEZ SIMLOCKA GWARANCJA ! (3748975074) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
tata chciał na mikołajki mamie sprawić i znalazłem taką okazje. Brać czy jakiaś ściema?

#149 grummi

grummi
  • 67 posts

Posted 02 December 2013 - 16:40

W informacjach dodatkowych masz, że telefon jest odnowiony. Poza tym ja bym w wysyłki z Azji nie bawił.

#150 luc68

luc68
  • 223 posts
  • SkądBytom

Posted 03 December 2013 - 00:06

a ja sie wciaz nie umiem doczytac czy iphone 3gs wspolpracuje z apple TV czy nie, raz widze ze tak a raz ze nie, informacje sprzeczne i zglupialem.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users