Jak to jest z tymi cenami?
Rozpoczęty przez
repley
, 22 cze 2011 22:58
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 czerwca 2011 - 22:58
Zaglądnąłem sobie dzisiaj na kilka stron sklepów internetowych, od jakiegoś czasu przymierzam się do iMaca 27" i szukam dobrej okazji, promocji w cenie rat 0% albo innego typy wyprzedaży, ale dzisiaj trafiłem na coś co po prostu jest mi ciężko pojąć jak to jest że iSpot czy Cortland mają wyższe ceny na iMaca niż taki [URL="http://www.vobis.pl/oferta/komputery/komputery_stacjonarne/imac/104773_komputer_apple_imac_27_quad-c.aspx"]Vobis[/URL] cena ponad 300 zł niższa niż w iSpocie i 200 zł niższa niż w Cortlandzie, jak to jest, że licencjonowany reseler sprzedaje sprzęt drożej? Chyba, że ja coś pomieszałem i to nie są te [URL="http://www.ispot.com.pl/Apple_iMac_278243_27GHzi5_4GB1TBAMD_Radeon_HD_6770M_MC813PLA__nowy_model__p36210.html"]same modele[/URL]?

Napisano 22 czerwca 2011 - 23:54
Miesiąc temu kupiłem nowego MacBooka Pro prawie 400 zł taniej niż w Cortlandzie, poprzedniego Maca (białego) też kupowałem w jakimś zwykłym sklepie, również taniej. Obydwa pochodzą z legalnej polskiej dystrybucji, w białym wymieniałem obudowę która w tych modelach pękała, w iSource sprawdzili gwarancję, wszystko normalnie. Tak już jest że iSpot i Cortland ma zwykle wyższe ceny. Przed zakupem przez jakiś czas porównywałem ceny na ceneo, zawsze iSpot i Cortland mieli jedne z wyższych. Ważne tylko żebyś przy odbiorze koniecznie sprawdził jaki model kupujesz (w jednym ze sklepów chcieli mi wcisnąć angielską wersję jako polską, chociaż wyraźnie przy zamówieniu zaznaczałem że ma być to model PL/A - taki mieli w opisie, ale nie faktycznie na stanie).
Napisano 23 czerwca 2011 - 08:24
Proponuję śledzić wątek http://myapple.pl/gd...n-katowice.html czasem są promocje "bez VAT" i ceny wychodzą niższe lub takie same, jak sprzętu sprowadzanego ze Stanów. Nawet bez promocji wiele Maców wychodzi taniej niż w iSpot.
Napisano 23 czerwca 2011 - 10:20
*renqien dzięki za info, wiesz może jak jest z finansowaniem w Saturnie, raty, leasing?
Napisano 23 czerwca 2011 - 10:46
Ja wczoraj kupowałem dla żony, MacBook AIR i w/w saturnie cena była 3999 zł brutto co było o 200 zł taniej niż w Cortland i iSpot, ale ja kupiłem w firmie KDS w Katowicach za 3800 zł brutto, choć już widzę, że dziś jest za 3900 zł;-) więc miałem szczęście.
We wtorek byłem w iSpocie, rozmawiałem ze sprzedawcą i powiedział, że taka jest cena i tyle, że rabatu żadnego nie dostanę! Zresztą bardzo ciężko się z nim rozmawiało, a najlepsze jest to, że 150m dalej jest saturn gdzie już było 200 zł taniej:) w jednym centrum handlowym. Ogólnie jestem rozczarowany obsługą w ispocie, mam wrażenie iż nie zależy im na sprzedawaniu. Jak powiedziałem sprzedawcy że u konkurencji jest taniej to mi powiedział, że go to nie interesuje bo w tej cenie co oni mają się dobrze sprzedają więc po co obniżać cenę?
Napisano 23 czerwca 2011 - 11:09
EMU mam nadzieje, ze takie opinie jak Twoja, moja i innych docieraja do kierownictwa iSpot.
Katowicki iSpot ma najgorsza obsługę w tym kraju.
Ludzie absolutnie nierzetelni, czesto oderwani od rzeczywistości, bywaja bardzo niemili w sposobie rozmowy.
Spotykam sie jako Ślązak mający znajomych posiadających sprzet Apple na Ślasku z takim własnie opiniami.
Dosyc często słysze wprost, że wszedzie pójda, zapytaja, kupia ale nie w iSpot SCC Katowice.
Jestem przekonany, ze zakupy dokonuja tam ludzie nie majacy pojecia o atmosferze panujacej w innych miejscach i innych iSpot-ach.
Zawsze rzeczowo iSpot Galeria Łódxka i Manufaktura, Kraków Galeria na ul.Pawiej. Katowice i to wstyd sa najmniej przyjaznym miejscem do zakupów w iSpot.
Co do KDS... p.Krzysztof D. jako własciciel to juz osoba bardzo znana w Katowicach i nie tylko. Cięzki do negocjacji, choc dba o klienta i potrafi mile zaskoczyć. Na pewno wie wiecej niz 10 z iSpot Katowice.
Co do Saturn Katowice nie bede sie juz zbytnio produkował, bo jestem pod cholernym wrazeniem tego młodego człowieka, jak przebojowo wszedł ze swoja osoba i pomysłami. Praktycznie jest tematem i przykładem całego iSource.
Jesli oni go nie mianują wyzej, to chyba sam podejde i zaproponuję mu prace u siebie jako konsultanta strategii sprzedazy i kontaktu z klientami biznesowymi
Jak pisał tak pisał...kibicuje mu:)

Napisano 23 czerwca 2011 - 11:23
ArrasB, nie wierzę, że nie dochodzą! Ale jak widać nic sobie z tego nie robią! Od zawsze tam tak jest i chyba tak będzie, a szkoda. Ale dobrze, że jest kilka innych miejsc!
Napisano 23 czerwca 2011 - 12:12
Najbardziej poraza wobec tego wszystkiego slogan na stronie iSpot :
"Zespół iSpot składa się z certyfikowanych specjalistów posiadających wiedzę, pozwalającą dopasować rozwiązania do realnych potrzeb klienta oraz zaprezentowanie najnowocześniejszych rozwiązań aktualnie dostępnych na świecie.".
To chyba specjaliści sa gdzies poukrywani w centrali, albo w zyciu nie byli w iSpot Katowice SCC.
I nie jest to nagonka, ale to zenujące, ze chcac cos zakupic, a wiem, ze jest w iSpot dochodze do wniosku, ze poczekam az pojade do Łodzi lub Krakowa...bo u siebie nie kupie!
Pamietam jak blondi wrecz z kurwikami w oczach wmawiała mi, ze nie instnieje problem zółtych matryc, po czym podszedłem do ich iMac'a gdzie były zólte plamy.
Oczywiscie idac na zaplecze i konczac ze mna swoja rozmowe zakonczyła tekstem..."to jedynie kurz, bo tu w markecie rozni ludzie przychodza".
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych