Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

oglądanie filmu z iTunes na iPad.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 czerwca 2011 - 17:17

witam mam dwa programy:
1. Remote (Apple) - wiadomo do czego. mozna uruchomic film ale odtwarzany jest na komuterze.
2. AirView (Clement Vasseur) - niedostepny juz w appstore, YouTube - ‪AirView - iPhone as AirPlay-Receiver‬‏

czy jest program ktory bedzie polaczeniem obu naraz? przegladanie zawartosci itunes (mac) oraz uruchomienie i streamowanie tresci wideo do iPada (AirView)?

#2 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 21 czerwca 2011 - 17:44

no dobrze, ale ja tego nie rozumiem, Airplay jest wbudowany w system iOS i iTunes dziala bez tych dodatkowych aplikacji. Mozesz przegladac zawartosc calej biblioteki iTunes na iPadzie i odtwarzac co ci sie tylko podoba PS. Jesli nie wiesz czym to sie je - Home Sharing Wlaczasz na maczku, wlaczasz na iPadzie i bangla samo z siebie ;)

#3 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 czerwca 2011 - 21:58

Nie zrozum mnie zle ale nie zrozumiales. Leże na łóżku. Mam 300 krótkich filmów szkoleniowych po ok 10 min każdy. Chce przeglądać zawartość macbooka a dokładnie bibliotekę iTunes na ipadzie tak jak to robi remote ale chce tez wybrać dany film i oglądać go na ipadzie jak przy pomocy airview. Twoja sugestia jest troszkę niewygodna bo aby streamowac muszę 300 razy wstawać i w iTunes włączać Air na ipada. Macbooka mam w innym pokoju.

#4 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 21 czerwca 2011 - 22:13

czy jest program ktory bedzie polaczeniem obu naraz? przegladanie zawartosci itunes (mac) oraz uruchomienie i streamowanie tresci wideo do iPada (AirView)?

Nie zrozumialem cie zle, ale musisz pamietac ze tutaj nie czytamy w swoich myslach, jesli sie wyrazisz jasniej to moze dojdziemy do czegos. Home Sharing pozwala na przegladanie zawartosci itunes (mac) oraz uruchomienie i streamowanie tresci wideo do iPada.
Z tego co napisales wynika ze dokladnie tego szukasz.

PS. Stream To Me

PS2. Po co mialbys wstawac i w iTunes wlaczac Air na ipada? Home sharing tak jak napisalem udostepnia ci cala biblioteke iTunes na ipadzie, nie wazne czy wideo czy nie wideo. Jesli filmiki sa kompatybilne z iTunes nie potrzebujesz nic wiecej, jesli nie sa to powyzsza sugestia StreamToMe powinna problem rozwiazac.

#5 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 czerwca 2011 - 23:34

Stary dziekuje Ci jak nie wiem co. tyle miesiecy sie meczylem ..... ehhh

#6 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 22 czerwca 2011 - 09:45

Lepsza alternatywa jest programik o nazwie Splashtop remote w AppStore :)

#7 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 09:54

Wow, a jakim cudem twoim zdaniem VNC jest lepsze od natywnego odtwarzania?

#8 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 czerwca 2011 - 10:10

ja korzystam z kolei z video stream - też OK

#9 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 czerwca 2011 - 10:43

prostota zdecydowanie przemawia za home sharing.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych