Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone -> aux w samochodzie -> audio -> telefon przez system audio samochodu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 pangelard

pangelard
  • 140 postów

Napisano 21 czerwca 2011 - 11:31

mam taki pomysł.
Chciałbym wykorzystać maksymalnie port aux w samochodzie, żeby móc słuchać muzyki, rozmawiać przez telefon i sterować iphone'a z pilota. Od razu zaznaczam, że chcę mieć rozwiązanie przenośne z wykorzystaniem portu aux, więc profesjonalne zestawy podłączane do audio w samochodach nie wchodzą w grę.
zwykły kabel aux daje mi możliwość podłączenia się do głośników w aucie, ale wszystkim muszę sterować w iphonie. Poza tym jak ktoś do mnie zadzwoni to pojawia się problem z mikrofonem.
Ale jeżeli w oryginalnych słuchawkach iphone'a jest pilot z mikrofonem z możliwością sterowania ipodem, to zacząłem się zastanawiać i szukać jakiegoś rozwiązania do samochodu.
Ogólnie chodziło mi o to, żebym przy podłączeniu do audio w samochodzie przez port aux mógł sterować muzyką i rozmawiać przez telefon bez dotykania iphone'a.
Poniżej to co znalazłem do tej pory:
PHE1AB - iPod/iPhone Headphone Amplifier Pyleaudio.com ::: Your source for Car Audio, Mobile Video, Neon Lighting proste rozwiązanie, ale w tym pilociku chyba nie ma mikrofonu no i nie rozwiązuje problemu kabli, a pilocik gdzieś sobie lata.
Amazon.com: iLuv iEA15BLK iPod Remote with Third-party Headphones Adapter for VoiceOver (Black): Electronics problem z mikrofonem jak wyżej
Amazon.com: Monster iEZClick Remote Control for iPod (Black): Electronics fajne rozwiązanie, bo pilota montuję sobie gdzie chcę, ale nadal nie mam chyba jak rozwiązać problemu z mikrofonem
The iSimple WiFli IS713 - FM/RDS Transmitter w/ Wireless Remote- iPod, iPhone ciekawe rozwiązanie, bo ma własną aplikację w app store wykorzystuje wifi i fm transmitter ale nie rozwiązuje problemu telefonu
LiquidAUX™ for iPhone and iPod - K33429US - Kensington tak samo jak powyżej. Jak ktoś zadzwoni to będę słyszał, ale nie mam mikrofonu. Fajny pilocik.
Belkin AirCast Auto HandsFree F4U037tt Chyba najlepsze rozwiązanie jakie znalazłem. tak naprawdę w pełni sprawny zestaw do telefonu i audio pod aux, a do tego jeszcze łączy się z iphone'm przez BT, więc eliminuje trochę kabli.

No i teraz co potrzebuje od was. Poproszę o wasze opinie i pomysły. Może wiecie jak rozwiązać problem z mikrofonem w większości z tych rozwiązań. Może znacie jakieś inne lepsze akcesoria?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych