Hej,
jakoś nie moge wygooglowac jak wyglada klawiatura macbook sprzedawanego w Polsce a jak w USA czy np Włoszech. Zastanawiam sie czy zakup w USA nie będzie wiązał sie z jakimis niedogodnosciami. Wiem ze niemiecka klawiatura ma pozamieniane niektóre znaki np.
Różne klawiatury z rożnych krajów w Macbook Pro
Started by
Netty
, 18 Jun 2011 15:41
6 replies to this topic
Posted 18 June 2011 - 15:41
Posted 18 June 2011 - 16:00
US układ jest tym prawidłowym, inne układy w tym EU to jakieś dziwadła. Zakup w USA a więc z US układem jest najlepszą decyzją. Jeżeli Ci nie przeszkadza pionowy enter i gdzieś tylda na dole to bierz EU. Mnie to mocno przeszkadza, więc mam zawsze US układ. Z racji tego, że mieszkam w NYC to raczej wyboru nie mam innego to zawsze będzie US.
Posted 18 June 2011 - 19:23
Info dotyczące "różnych" klawiatur w Macach tutaj: How to identify keyboard localizations
Posted 18 June 2011 - 20:39
Nie wiem czy zauważyliście, ale jak przyciśnie się Polish to wylatuje jakaś dziwna klawiatura z pozamienianymi "Y" i"Z".
Posted 18 June 2011 - 20:53
Bo to jest układ klawiatury z 216 znakami.
W MBP sprzedawanych w Polsce jest układ English (International)
Posted 04 September 2011 - 21:11
Z tej strony wynika, ze klawiatura z UK jest podobna do naszej, to prawda?
Słyszałem, że jest inaczej.
Posted 04 September 2011 - 21:21
Prawda jest taka, że ja mam szwedzką klawiaturę: http://upload.wikime..._Sweden.svg.png
i sprawa wyglądała tak, że pierwszego dnia plułem sobie w brodę a dwa dni później nie zwracałem już na to uwagi
i sprawa wyglądała tak, że pierwszego dnia plułem sobie w brodę a dwa dni później nie zwracałem już na to uwagi
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users