AppleTV - warto?
Napisano 05 września 2007 - 13:16
Napisano 05 września 2007 - 16:23
Napisano 12 września 2007 - 20:55
Napisano 12 września 2007 - 21:45
Napisano 13 września 2007 - 03:19
Napisano 13 września 2007 - 06:43
Napisano 13 września 2007 - 08:33
Poza tym jest tu może ktoś kto ma po wgrywane dodatkowe pluginy i niech powie jak to działa i czy warto wgrywać
Napisano 13 września 2007 - 08:35
Mac Mini G4 jest lepszy a cena zbliżona. Jak bym maił wybierać najtańszy Mac Mini G4 lub AppleTV wybór się sam nasuwa.
Zblizona???
Apple TV jest o połowe tańsze i do zastosowań salonowych moim zadniem lepsze
Napisano 16 września 2007 - 17:10
Napisano 22 września 2007 - 22:24
Napisano 22 września 2007 - 22:41
- ensis1@wp.pl lubi to
Napisano 23 września 2007 - 09:41
To nie odbiera "zwykłej telewizji". Problem ceny to jest problem polskiego dystrybutora. Kupiłem w USA wersję ze 160G dyskiem za 359$, czyli mniej niż 1000zł. U nas kosztuje dużo drożej. Ale niestety jest duży problem z wykorzystaniem twardego dysku. Ja używam MacBook'a z dyskiem 80G. Na dysku AppleTV można umieszczać zdjęcia, muzykę i filmy tylko synchronizując z iTunem komputera. Taka sama zasada jak z iPodem. Kombinowałem już, żeby synchronizować zasoby z twardym dyskiem jaki mam podłączony do AirPorta ale niestety się nie da. A może ja nie potrafię? Może ktoś wie jak to zrobić? Może są jakieś pluginy, za pomocą których można wskazać dysk sieciowy do pobierania materiału?Ja myślę, że się opłaca ale czy to odbiera zwykłą TV?
Kolejny problem to MP3 zrobione legalnie z mojej biblioteki płyt...Po przerzuceniu ich na dysk AppleTV bardzo tracą jakość, natomiast kupione w iTune Store mają doskonałą jakość. Czyżby dowcip zrobiony przez Apple i próba zmuszenia użytkowników do zakupów w iTune Store? Mało elegancki numer...
Ogólnie jestem bardzo zadowolony, bo gadżet YouTube w telewizorze jest super. Pozdrawiam.
Napisano 23 września 2007 - 16:34
Napisano 29 września 2007 - 14:59
Wielkie dzięki Falcon, zrobiłem zgodnie z Twoim zaleceniem i wszystko działa jak burza. Udało mi się w te sposób zrzucić z komputera 30G muzyki i zachować tylko bibliotekę. Jesteś wielki!!! A może wiesz jeszcze czy można podłączyć się do dysku zdalnie?birdy: filmy na zew. dysku powinno dac sie dodac w prosy sposob. Wylaczasz na MacBooku opcje zarzadzania plikami przez iTunes - iTunes -> Preferences -> Advanced -> i odfajkowujesz 'Copy files to iTunes Music folder when adding to library' (czyli od teraz, plik dodany do bibliteki, nie bedzie do niej kopiowany, tylko odszukiwany w pierwotnej lokalizacji - w tym wypadku, na zewnetrznym dysku).
W tym momencie, taki film siedzi sobie w Library, ale fizycznie jest na innym dysku. Powinno sie go dac zsynchronizowac z Apple TV jak i z iPodem.
Pozdrawiam
Birdy
Napisano 06 listopada 2007 - 12:38
Napisano 06 listopada 2007 - 13:23
Zdalnie to znaczy z innego miejsca, niż z zasięgu mojego AirPortu. Czy można korzystać z dysku jak z FTP?W jakim sensie zdalnie?
Napisano 06 listopada 2007 - 21:17
Napisano 13 listopada 2007 - 22:35
Napisano 13 listopada 2007 - 23:04
bawilem sie kilka dni apple tv i musze powiedziec ze oddalem go do sklepu. dysk 160 fajna sprawa ale w moim PB G4 jest tylko 80 wiec nie bylbym w stanie tego uzywac. gadzet super fajny, zdjecia sie bardzo przyjemnie oglada, muzyka z kompa prosto do HI FI - super sprawa, ale filmy ...
strasznie dlugo trwa "ripowanie" dvd do jakiegos sensownego formatu, poza tym bylem pewien ze moge zwolnic swoj dysk i wrzucic wszystko na to male cudo a tu dupa - synchronizacja tylko zdalna wiec nie da sie zostawic filmu w apple tv a usunac go z dysku.
no nic dalej bede zondglowal plytkami DVD szukajac ulubionego odcinka simpsonow czy will and grace ;(
moim zdaniem apple tv jest warte uwagi ale dopiero po wgraniu pluginów pokazuje swoje pełne możliwości bez nich moim zdaniem nikomu nie polecam zakupu.
Napisano 28 listopada 2007 - 18:41
Napisano 28 listopada 2007 - 19:36
Napisano 28 listopada 2007 - 22:03
Napisano 30 listopada 2007 - 12:35
Nie warto - w Polsce to na pewno nie warto... Apple z iTunes (szczególnie iTunes Store) "ma serdecznie gdzieś" Polskę - jak z resztą każdy tego typu kraj strikte afrykański, a za te pieniądze dostaniesz konkretną np. nagrywarkę DVD z twardzielem 120 (i więcej) GB. Żeby to chociaż odtwarzało zwyczajnie płyty DVD i służyło jako Tuner (ala "n")... Ale synchronizować iTunes (i iTube) tylko po to żeby wyświetlać na ekranie telewizora...? I to jeszcze kładąc kolejne kable sieciowe... Bezsens. Z drugiej strony, dziwne że to ustrojstwo (apple TV) może synchronizować iTube, a samo iTunes już nie (przecież to żaden kłopot, tym bardziej że wiele innych aplikacji -np. Miro - już dawno to potrafi)... Niech zaczną reklamować to jako dodatek za 1zł do np. tel. w sieci Łera, to potwierdzi to wówczas jedynie fakt, jaki to niesprzedający się szajs.
nie podoba sie to nie kupuj, nikt nie zmusza skoro wg Ciebie nie warto. Ale żeby od razu "bezsens", "szajs" "dodatkowe kable" (tego akurat nie trzeba robic jest wifi), "apple ma serdecznie gdzieś polske" ... zawsze jest jeszcze PC ;-)
wg mnie nie jest to ani szajs ani bezsens, sprawdza sie w tym do czego zostało zaprojektowane czyli muza, foty i youtube itp na tv ktory mam w salonie a nie mam tam sprzętu grającego i nie chce mi sie targac mbp za kazdym razem... i wg mnie WARTO oczywiście jeśli dla kogoś wydatek rzędu 800-1000 pln nie jest nadszarpnięciem budżetu domowego...
pozdrawiam
Napisano 01 grudnia 2007 - 15:22
wg mnie nie jest to ani szajs ani bezsens, sprawdza sie w tym do czego zostało zaprojektowane czyli muza, foty i youtube itp na tv ktory mam w salonie a nie mam tam sprzętu grającego i nie chce mi sie targac mbp za kazdym razem
mozna skorzystac z ipoda jest tanszy i poreczniejszy
Napisano 04 grudnia 2007 - 22:47
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych