Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

AppleTV - warto?

• Please log in to reply
69 replies to this topic

#1 stalot

stalot
  • 190 posts

Posted 27 April 2007 - 10:07

Witam i ponownie pytam: 1. Czy mozna dodac swoja ulubiona stacje radiowa do iTunes-a? Chodzi mi konkrentnie o Trójkę w iTunesie a nie w VLC, 2. To samo dotyczy filmow w typowych DIVIX-ach - Pytam, bo to co sie znajduje w iTunesie moze tez byc w moim TV dzieki appleTV - kosztuje to 299euro i jesli nie mozna dzieki temu sluchac swojej ulubionej stacji radiowej albo ogladac filmow z VCD, to na moje nie jest warte tych pieniedzy;-( Pzdr, Stalot:p

#2 Jankesik

Jankesik
  • 479 posts
  • SkądCzęstochowa/Poland

Posted 27 April 2007 - 10:24

wogóle pomysł puszek do telewizorów z netem to jakaś paranoja w dobie divixow i prapremier filmowych w domach na miesiąc przed kinową mam wrażenie że za 2 lata będzie to opisywane jako wielki niewypał

#3 Hans

Hans
  • 277 posts
  • SkądGdańsk

Posted 27 April 2007 - 12:35

Jeżeli by dodano jeszcze do tego cuda jakąś przeglondarke i ew.klijęnta poczty można by zaryzykować. I te gniazdo usb znalazlo by praktyczny użytek np.klawiatura bez kabelka... najpierw muszę tv zmienić ;-) w biedronce rzucili tanie LCD ze złączem HDMI ;-D

#4 misioslaw

misioslaw
  • 1595 posts
  • SkądTychy

Posted 27 April 2007 - 13:21

wogóle pomysł puszek do telewizorów z netem to jakaś paranoja w dobie divixow i prapremier filmowych w domach na miesiąc przed kinową mam wrażenie że za 2 lata będzie to opisywane jako wielki niewypał

Wyobraź sobie że nie wszyscy kradną filmy z p2p. A takie pudełeczka sprzedają sie dobrze.

#5 Jankesik

Jankesik
  • 479 posts
  • SkądCzęstochowa/Poland

Posted 27 April 2007 - 14:29

nio nie wszyscy to prawda :) jak się uda z takim pomysłem na rynku spoko :) ale mam wątpliwości

#6 raptou

raptou
  • 1644 posts
  • SkądUnited Europe

Posted 27 April 2007 - 22:24

Za drogie. Za dużo mniejsze pieniądze można wsadzić niezłą płytę główną i kartę graficzną z wyjściem TV do obudowy pasującej designem do zestawu muzycznego lub kina domowego (są takie), Linuksa i mamy znacznie lepsze multimedium.

Wg mnie ten pomysł nie wypali. Samo urządzenie jest świetne ale nie za te pieniądze.
Już raz był taki wynalazek sprzedawany w Polsce (2001, producent Netcom). Nie umożliwiał wprawdzie oglądania TV, czy słuchania radia z internetu, miał tylko przeglądarkę i prostego klienta poczty. Zainteresowanie bliskie zeru. Właśnie ze względu na cenę, za którą można było kupić najtańszy komputer. MCE też nie wypaliło. Wg mnie Apple TV nie powinno kosztować więcej, niż 600-700 zł. to może by znalazło wielu nabywców w Polsce. Nic tu nie dadzą zabiegi marketingowe i sztuczne podsycanie zainteresowania. Przegra także z VOD, które nieśmiało zaczyna pukać do naszych drzwi.

Na ostatnich targach Intertelecom w łodzi jedna z firm wystawiała miniaturowe płyty główne przeznaczone do zastosowań specjalistycznych (wielkości paczki na papierosy lub nie wiele większe). Poważnie myslę o wsadzeniu tego w jakąś obudowę po ładnym dekoderze, zainstalowaniu na karcie CF jakiegoś Linuksa i będzie to o niebo lepsze od Apple TV.
To są zwyczajne pecety, tyle, że zminiaturyzowane.

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

#7 macdesk

macdesk
  • 849 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 April 2007 - 22:29

Polecam ten wątek:

http://www.myapple.p...ead.php?t=35707

#8 subs

subs
  • 860 posts
  • SkądPoznań

Posted 02 May 2007 - 10:01

tu jest videocast o apple tv http://www.twit.tv/mb64
wg mnie bardzo fajne, ale jak na taka zabaweczke troszke za drogie.

#9 Raduchi-macintosh

Raduchi-macintosh
  • 114 posts
  • SkądKraków

Posted 14 June 2007 - 14:14

Ja myślę, że się opłaca ale czy to odbiera zwykłą TV?

#10 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1073 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 14 June 2007 - 16:26

zwykłej TV nie odbiera, ani cyfrowej ani analogowej z tego co się orientuje też internetowej :/ to co by mnie usatysfakcjonowało w ATV: - radio internetowe z każdego źródła - telewizja internetowa j/w - odbieranie poczty - czytnik kart przeglądarki www nie chce, telewizor służy do oglądania telewizji, ewentualnie słuchania radia. youtube to fajny gadżet, ale to jednak za mało

#11 razorek84

razorek84
  • 578 posts
  • Skąd100lica

Posted 15 June 2007 - 09:10

nie warto... I jak tam Staszek kiedy na piwko uderzamy ?

#12 Piotrek77

Piotrek77
  • 184 posts
  • SkądŁódź/Piaseczno

Posted 16 June 2007 - 15:36

Dla mnie sama funkcja przeglądania zdjęć to też trochę za mało jak na tą cenę. Z dotychczasowych odpowiedzi wynika, że żaden forumowicz jeszcze tego nie kupił, a szkoda bo warto by posłuchać opinii użytkownika...

#13 Adler

Adler
  • 572 posts
  • Skądznad Czeskiej hranicy

Posted 16 June 2007 - 15:39

nie warto...

Warto... to aktualnie najtańszy Maczek na rynku (tańszy od Mini) i można sobie postawić na tym tygryska.

#14 naresh

naresh
  • 2079 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 June 2007 - 23:32

Szkoda tylko ze jako polacy patrzymy na to przez pryzmat naszej slabej waluty. Prawda jest taka ze te 300 euro dla niemca, czy wlocha to nie jest tak duzo, a ulatwia mu zycie ;)

#15 robbie

robbie
  • 475 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 18 June 2007 - 00:21

naresh: uważam że "moc" naszej waluty nie gra aż tak dużej roli bez względu czy mówimy o Polaku, Niemcu czy Angliku. AppleTV jest po prostu za drogim gadżetem i tyle, i mówię tu o rozsądku a nie o cenie. Po co wydawać dużo pieniędzy kiedy można kupić kabelek DVI oraz przejściówkę i podłączyć swojego maczka do TV? Bawiłem się już w takie AppleTV kilka lat temu na swoim poczciwym PowerBook-u G4 800MHz (wiem, wiem, można zapomnieć o HDTV na G4, za to iMak C2D radzi sobie świetnie z full HD). Więc jak mówią słowa reklamy: "skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać??"

#16 naresh

naresh
  • 2079 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 June 2007 - 08:31

Do mnie jednak przemawia wygoda tego wynalazku. Nie wazne gdzie stoi moj maczek, ogladam to na tym, a nie innym TV, mam zamiar zajabkowac cale mieszkanie, i taki bezprzewodowy TV-out jest calkiem calkiem.

---- Dodano 18-06-2007 o godzinie 09:32 ----

AppleTV jest po prostu za drogim gadżetem i tyle, i mówię tu o rozsądku a nie o cenie.

To sie zdecyduj, bo mowisz ze za drogi, a zaraz potem mowisz ze nie chodzi o cene :/

#17 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 18 June 2007 - 09:00

Do mnie jednak przemawia wygoda tego wynalazku. Nie wazne gdzie stoi moj maczek, ogladam to na tym, a nie innym TV, mam zamiar zajabkowac cale mieszkanie, i taki bezprzewodowy TV-out jest calkiem calkiem.

Otóż to, do mnie też przemawia. Wystarczy założyć że mamy kilka maczków w domu. Zamiast biegać do każdego to sobie ze znajomymi przy pifku oglądamy zdjęcia, filmy i słuchamy muzyki nie ruszając zadków z jednego pomieszczenia :)

Chyba się w końcu skuszę na ten wynalazek...

#18 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8114 posts

Posted 20 June 2007 - 18:05

etam wystarczy ściągnąc TVOS z torrenta i mamy AppeTV na kaźdym innym maku bez problemu (podobno) duźo sie pisze o uruchamianiu apple TV na maku i OS X na apple TV :)

#19 norbertcala

norbertcala
  • 1148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 June 2007 - 08:05

Dla mnie sama funkcja przeglądania zdjęć to też trochę za mało jak na tą cenę. Z dotychczasowych odpowiedzi wynika, że żaden forumowicz jeszcze tego nie kupił, a szkoda bo warto by posłuchać opinii użytkownika...

Ja kupilem.
Naprawde super urządzenie. Super wygodna jest funkcja sluchania muzyki z iTunes. Odpada konieczność zgrywania na inne urządzenie.
Przegladanie zdjeć jest super. Robisz pokaz dla znajomych w dużym pokoju bez zbędnego podłączania innych urządzeń.
A teraz z dostepem do YouTube jest jeszcze fajniejsze.
Mamy tylko dwie uwagi.
1. Pilot. Naprawde mogli by za tą cenę dać coś lepszego niż ten malutki pilocik. Jest tak mały, że niewygodnie sie go obsługuje.
2. Szukanie YouTube nie wyszukuje z poziomy Apple TV wszystkiego co jest w serwisie.

Jakby ktoś miał pytanie to bardzo chcętnie odpowiem bo używam na codzień.

#20 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 21 June 2007 - 13:07

No cóż, za 400zł można kupić Xboksa z XBMC z interfejsem apple tv i mieć wiele więcej możliwości ;) No tak, tylko z HD może być problem, a ja niedługo planuję zakup jakiegoś LCD..

#21 Halibut

Halibut
  • 668 posts
  • SkądKatowice

Posted 26 June 2007 - 23:29

Jakby ktoś miał pytanie to bardzo chcętnie odpowiem bo używam na codzień.

Czy to prawda, że można podłączyć tylko do tv HD? Do "normalnego" się nie da?

#22 norbertcala

norbertcala
  • 1148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 June 2007 - 23:38

Ja mam podłaczonego do HD Ready panoramicznego. Apple oficjalnie mowi ze mozna tylko do panoramicznych ale gdzies na jakiejs stronie widzialem ze podlaczyli tez do zwyklych.

#23 woojt

woojt
  • 300 posts
  • SkądWuWuA --> The Right Side

Posted 27 June 2007 - 00:51

---- Dodano 18-06-2007 o godzinie 09:32 ----

To sie zdecyduj, bo mowisz ze za drogi, a zaraz potem mowisz ze nie chodzi o cene :/

taka prawnda ze ATV jest jedynie bezprzewodowym TV outem tyle że w HD (czyt.DVI też da radę - wystarczy puścić kabel i tyle)

---- Dodano 27-06-2007 o godzinie 01:53 ----

Czy to prawda, że można podłączyć tylko do tv HD? Do "normalnego" się nie da?

analogowo to tylko przez D-SUB które i tak nie występuje w TV nie-LCD/plazma, poza tym powyżej 5metrów są zakłócenia ;/

#24 mexodio

mexodio
  • 31 posts
  • SkądOlecko, Siejnik Street

Posted 25 August 2007 - 19:57

http://pl.youtube.co...h?v=t3qvJSMojBQ

A co o tym myślicie? Według mnie: Mac Mini za pół ceny!

#25 Halibut

Halibut
  • 668 posts
  • SkądKatowice

Posted 04 September 2007 - 08:08

Temat zbadany osobiście! ATV pracuje prawie z każdym tv - również crt. Jedyny wymóg to wejście component w telewizorze!

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users