Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z Gmail na iPad i iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 IPablus

IPablus
  • 93 postów

Napisano 17 czerwca 2011 - 11:43

Witam Od paru dni mam problem z pocztą i kalendarzem Googla. Aplikacja Poczta i Kalendarz krzyczą że mają problem z aut rysa ją i żebym wpisał poprawne hasło bądź innego usera. Hasła nie zmienialem, na innych urządzeniach jak macbook czy przeglądarka logikę sie bez problemowo. Oba objawy mam na iPadzie i iPhonie. Zmieniłem hasło ale to nie pomogło. Ciekawostką jest też to że inne aplikacje na iP nie mają problemu z logowaniem na konto Googla. Pytanie moje brzmi czy ktoś z Was ma bądź miał podobny problem i czy może sobie z tym jakoś poradził?

#2 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 czerwca 2011 - 12:08

Cóż problemu takiego nie miałam i nie mam ani na iPhonie ani iPadzie. Rozumiem że usuwanie i dodanie ponownie gmaila na iPhonie i iPadzie problemu nie rozwiązało ?

#3 IPablus

IPablus
  • 93 postów

Napisano 17 czerwca 2011 - 12:11

Niestety nie ;(

#4 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 17 czerwca 2011 - 12:37

ja też tak czasem mam... woła czasem o hasło... a ja je wpisuje to albo jest spokój, albo cały czas monituje na nowo o nie... to chyba w google coś się pieprzy co jakiś czas...

#5 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 17 czerwca 2011 - 15:10

Używam Gmail ( + kalendarz ) na 2 iPhone'ach i iPadzie i nigdy nie miałem takich problemów. //T

#6 IPablus

IPablus
  • 93 postów

Napisano 18 czerwca 2011 - 08:16

A powiem wam wiecej. Mam dwa konta na gmail i tylko z jednym mam takie utrapienie.

#7 cidik

cidik
  • 317 postów

Napisano 17 lipca 2011 - 19:55

Miałem to samo, trochę pomogło zamknąć przeglądarkę safari na wszystkich urządzeniach, +wylogowanie sie z kont... i wchodzisz w ustawienia-safari-bazydanych i kasujesz tam wszystko w mail.google.com.... U mnie trochę pomogło.... Nie wiem z czego to wynika ale niektóre konta było po 2 razy podane...

#8 cidik

cidik
  • 317 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 11:29

Więc kontynuując - u mnie działa tylko zamknięcie safari i wyczyszczenie cash.... może opcja multimiliarder będzie działać ( w ustawieniach gmaila)

#9 dashkallavar

dashkallavar
  • 28 postów
  • SkądBerlin DE

Napisano 21 lipca 2011 - 18:23

To problem z serwerem google i plikami cache na urzadzeniach. Mialem to samo. Wyczysc cache. Potem powinno smigac.

#10 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 01:03

W wiekszosci przypadkow pomaga zabicie procesu maila.

#11 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 10 lipca 2012 - 13:24

Witam, chyba mam taki sam problem. Otóż to dodałem gmaila przez Microsoft Exchange haslo wszystko dobrze powpisywałem, ale na ipadzie wyskakuje mi komunikat "Nieprawidłowe hasło, Podaj hasło do konta Exchange" co mam zrobic??

#12 BaB

BaB
  • 81 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 10 lipca 2012 - 13:48

Trzeba użyć tej strony do odblokowania... ale pomaga tylko na jakiś czas:/ Dramat z tym jest generalnie i ten problem doprowadza mnie do szału:(

https://accounts.goo...ayUnlockCaptcha

#13 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 10 lipca 2012 - 13:53

rozumiem ze na ta strone trzeba wejsc z poziomu tabletu ?? Straszny dramat z tym jest;/

#14 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 10 lipca 2012 - 13:54

To się dzieje, gdy za szybko zmieniasz strefy geograficzne - na przykład korzystasz z internetu w domu, a potem w pracy - gdzie w korporacjach internet idzie na przykład przez gatewaye w USA czy w innym kraju - dlatego zmiana w ciągu doby między strefami geograficznymi blokuje mobilną pocztę. Mi się to przydarza zawsze w Izraelu, gdzie korporacyjne WiFI idzie przez USA, wyjście z roboty i google widzi Izrael... Google w ten sposób "zabezpiecza" uzytkowników.

#15 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 10 lipca 2012 - 13:56

Ale ja z iPada korzystam tylko w domu... Działa dzięki tej stronie wyżej.

#16 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 10 lipca 2012 - 14:17

Kłopot że na mapie google jesteśmy jako kraj wysokiego ryzyka. Stąd chyba częściej się to zdarza u nas...

#17 mac2003

mac2003
  • 13 postów

Napisano 13 lipca 2012 - 22:23

Problem po dodaniu konta gmail na iPad Witam, mam problem z synchronizacja poczty gmail po dodaniu konta gmail na iPada. Do tego czasu miałem skonfigurowane konto na iPhone i było ok. Problem polega na tym ze np. dzisiaj najnowsza pocztę mam z 4 lipca a na koncie mam maile aż do 13 lipca. Nie wiem dlaczego nie chce mi ściągać nowszych maili. Zaznaczam ze nie ma problemu z połączeniem się z kontem. Dziękuje za wszystkie rady, pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych