Witam,
Moze mi ktos wyjasnic o co w tym wszystkim chodzi?
http://www.ioemstore...anufacturerid=7
Wiem ze to kompletnie nierealne... i dlatego pytam.

OEM
Rozpoczęty przez
Mateusz
, 23 paź 2005 22:41
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 października 2005 - 22:41
Napisano 23 października 2005 - 23:13
Sprzedają rzeczy używane.
Np. ktoś pozbył się Panterki bo kupił Tigera.
Stąd te ceny.
Chyba

Napisano 23 października 2005 - 23:21
:?
a w jakich to dolarach?

Napisano 23 października 2005 - 23:25
code: wydaje mi sie ze nie masz racji...
mozna tam dostac takze 'nowosci':
http://www.ioemstore...58&cat=0&page=2
...kurcze
mozna tam dostac takze 'nowosci':
http://www.ioemstore...58&cat=0&page=2
...kurcze
Napisano 23 października 2005 - 23:30
Może się komuś znudził

Napisano 23 października 2005 - 23:43
O ile wiem, firmy te bazują na różnych zasadach sprzedaży oprogramowania OEM istniejących w różnych krajach - zasadach niekoniecznie zgodnych z polskimi zasadami. Stosują, na przykład, sprzedaż tego samego numeru seryjnego kilku różnym klientom lub sprzedaż oprogramowania, które powinno być sprzedawane razem z określonym osprzętem. W kraju rejestracji sklepu może być to legalne, w Polsce niekoniecznie.
Napisano 24 października 2005 - 00:35
To w jaki sposób Mateusz trafił na tę stronę może dużo powiedzieć o tym sklepie.
Na jedną z moich skrzynek e-mail często przychodzą wiadomości od bliżej niezidentyfikowanych firm oferujących oprogramowanie po bardzo atrakcyjnych cenach.
Poza brakiem możliwości kontaktu z konsultantem (live help) nie różnią się one niczym istotnym od tego "Ioemstore". Nigdzie nie można znaleźć żadnej konkretnej informacji o firmie prowadzącej dany sklep. Nie są też podane żadne dane kontaktowe. Na jednej z tego typu stron znalazłem tylko informację mówiąca o tym, że oprogramowanie jest wysyłane z krajów Europy Wschodniej. Moim zdaniem jest to sprzedaż pirackiego oprogramowania i/lub naciąganie klientów, którzy mogą nigdy nie otrzymać zamówionego programu.
Na jedną z moich skrzynek e-mail często przychodzą wiadomości od bliżej niezidentyfikowanych firm oferujących oprogramowanie po bardzo atrakcyjnych cenach.
Poza brakiem możliwości kontaktu z konsultantem (live help) nie różnią się one niczym istotnym od tego "Ioemstore". Nigdzie nie można znaleźć żadnej konkretnej informacji o firmie prowadzącej dany sklep. Nie są też podane żadne dane kontaktowe. Na jednej z tego typu stron znalazłem tylko informację mówiąca o tym, że oprogramowanie jest wysyłane z krajów Europy Wschodniej. Moim zdaniem jest to sprzedaż pirackiego oprogramowania i/lub naciąganie klientów, którzy mogą nigdy nie otrzymać zamówionego programu.
Napisano 24 października 2005 - 16:09
Feniks: gdybym dostal linka do tego sklepu przez maila o charakterze SPAM'owym, wierz mi nikomu bym nie zawracal glowy. Dostalem jednak ten 'sznurek' od znajomego i troszke sie zmieszalem.
Heidi: Wielkie dzieki, chyba masz racje. Faktycznie prawo 'antypirackie' w roznych krajach roznie wyglada...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych