Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

2 MacBooki i internet po WiFi - na 1 OK, na 2 strasznie wolno

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Bass_Jack

Bass_Jack
  • 7 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 13:53

Witam! Od 4 lat jestem szczęśliwym posiadaczem MacBooka 13.3" i niedawno stałem się jeszcze szczęśliwszym posiadaczem MacBooka Pro 15.4". Niestety pełnię mojego szczęścia zakłóca jeden podstawowy problem. Otóż przy identycznej konfiguracji obydwu komputerów na MacBooku Pro internet po WiFi działa 100x wolniej, do tego stopnia, że strona Google otwiera się czasem i kilka minut, nie mówiąc już o wszelkiego typu Speedtestach, gdzie na MacBooku 13.3" mam normalną prędkość 8Mb, a na MacBooku Pro 15.4" spada czasem do 0.1Mb... Wszelkie próby obejrzenia filmiku na YouTubie nawet w 360p na 15.4" trwają kosmicznie długo gdzie na 13.3" w HD 720p, a nawet i 1080 idzie bez zająknięcia. Nie mam pojęcia w czym leży problem. Poniżej postaram się przedstawić wszelkie niezbędne dane do zdiagnozowania problemu: Na 1 i 2 komputerze te same uaktualnienia i sterowniki Na 1 i 2 komputerze ręcznie wpisane adresy DNS 8.8.8.8 (zmiana na Open DNS nic nie dawała) Na MacBooku 13" pełny zasięg, na MacBooku Pro 15" czasem pełny zasięg, czasem potrafi spaść do 1 kreseczki (oba komputery w tym samym miejscu) Na MacBooku Pro czasem zrywa zupełnie połączenie Jeśli chodzi o kanały to sprawdzałem przy routerze jakie sieci są w okolicy i wybrałem wolny kanał Mam internet z Netii 8Mb, Router Asmax 1004g Mam nadzieję, że w miarę czytelnie opisałem sytuację, jeśli czegoś brakuje proszę o podpowiedź Z góry dziękuję za zainteresowanie problemem!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych