Cześć,
Zabieram się za przygotowanie dopracowanej pod kątem graficznym prezentacji, w której istotne są zastosowane wielkości i kroje czcionek. Prezentacja nie będzie wyświetlana z mojego komputera, tylko z komputera dostępnego w sali konferencyjnej. Nie wiem jeszcze czy będzie to Mac czy PC z Windowsem.
Czy ktoś z Was orientuje się może jak wygląda kwestia zachowania krojów czcionek? Jeżeli użyję czcionki, którą specjalnie zakupiłem lub ściągnąłem na potrzeby prezentacji, a która normalnie nie występuje w bibliotece OS X lub Windowsa to prezentacja będzie się wyświetlać tak jak ją zaprojektowałem, czy niedostępna czcionka zamieni mi się na jakąś domyślną?
Sprawa dotyczy użycia aktualnej wersji Keynote lub PowerPointa z pakietu Office 2011 dla Maka.

Własne czcionki w Keynote/PowerPoint
Rozpoczęty przez
latarnik
, 16 cze 2011 10:51
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 16 czerwca 2011 - 10:51
Napisano 10 lipca 2011 - 13:57
Cześć,
Udało mi się znaleźć odpowiedź na własne pytanie. Na wypadek, gdyby ktoś kiedyś miał ten sam problem: póki co ani Keynote, ani PowerPoint 2011 nie obsługuje dodawania czcionki do pliku. Ergo jeżeli na komputerze, na którym będzie wyświetlana prezentacja nie będzie zastosowanej czcionki, to prezentacja nie będzie się wyświetlała tak jak było to zamierzone.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych