Dziwny problem z połączeniem w UPC
Posted 12 June 2011 - 23:20
Posted 13 June 2011 - 07:24
Posted 13 June 2011 - 07:44
Posted 13 June 2011 - 09:45
---------- Wpis dodano o 10:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:45 ----------
a spróbuj jak działa internet na samym CISCO bez airporta
To samo...
Posted 13 June 2011 - 09:52
To samo...
Podłącz komputer do modemu po kablu (rozumiem, że ma wejście na skrętkę, mimo obsługi WiFi) odłącz z prądu na minutę i znowu włącz, wtedy sprawdź, czy coś dało, jak nie - dzwoń do UPC.
Posted 13 June 2011 - 10:41
Podłącz komputer do modemu po kablu (rozumiem, że ma wejście na skrętkę, mimo obsługi WiFi) odłącz z prądu na minutę i znowu włącz, wtedy sprawdź, czy coś dało, jak nie - dzwoń do UPC.
Zrobiłem tak jak mówisz i już myślałem, że wszystko śmiga. Wszedłem na wp.pl i zacząłem otwierać nowe strony jako karty z cmd. Z 7 poszło jak burza, ale następne już nie:/ Znowu w pasku był spinner. Ładował ładował, ale nic się nie działo. Otworzyłem więc nowe okno i próbowałem wejść na wp.pl. Też nic... Co za bezsensowny problem...
Posted 13 June 2011 - 10:44
Posted 13 June 2011 - 10:51
Posted 13 June 2011 - 10:59
Posted 13 June 2011 - 11:02
a próbowałeś na innej przeglądarce oprócz Safari?
Tak. Na FF to samo:/
Posted 13 June 2011 - 11:56
Posted 13 June 2011 - 15:28
Posted 13 June 2011 - 17:31
Mam ten sam problem od dobrego pół roku jak nie więcej. Nie jestem zielony w sprawach związanych z sieciami domowymi, ale te pieprzone problemy związane z internetem od UPC i ich popieprzonymi modemo-ruterami nie są do rozwiązania…
Ja już sobie darowałem… Ustawiam kapsułe w tryb routera, ona sama się rozłącza z tego trybu, w UPC nikt nic nie wie.
Porażką są te modemo-routery, jakby nie mogi dać samego modemu...
Ale mnie zmartwiłeś tą wypowiedzią. Tak przecież nie może być. Net 50 a chodzi jak 10 i w dodatku jest mega niestabilny. Płacimy to wymagajmy. Masz dokładnie takie same objawy?
Dzisiaj dzwoniłem, opisałem problem. Na to Pan uprzejmie, że u niego sygnał jest ok i że przekaże ten problem dalej do techników, którzy mają się nim zająć do końca tygodnia. Pięknie...
---------- Wpis dodano o 18:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:14 ----------
Ale limit połączeń jest właśnie zależny od operatora.
No ale żeby nagle się to zmieniło? Przy lepszym (teoretycznie) łączu?
---------- Wpis dodano o 18:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:27 ----------
http://forum.mediasw...opic.php?t=5938
Widać nie my jedyni… Co za gówno… Jutro chyba dzwonię i rezygnuję.
Posted 15 June 2011 - 14:45
Posted 15 June 2011 - 19:48
Mój problem może nie jest identyczny, ale podobny. Głównym problemem jest to, że kapsuła nie chce w żaden sposób współpracować z urządzeniem Thomson TWG (modemo-router) od UPC. Urządzenie to generalnie działa w ten sposób, że wbudowany modem współpracuje z wbudowanym routerem i udostępnia sieć Wi-Fi w domu, ja chciałbym wyłączyć wbudowany router i podłączyć pod to zwnętrzny, czyli kapsułe. Nie ma szans… Co kilkam OFF w ustawieniach wbudowanego routera to po kilku godzinach są czary, wbudowany router samoczynnie się uaktywnia i rozłącza kapsułe to jednocześnie bardzo spowalnia cały internet w domu ponieważ wbudowany router nie obsługuje tych szybszych standardów prędkoścowych N…
W skrócie brak słow… Czy u Ciebie jakieś nowości? Jesteś pewny, że Twoje urządzenie napewno współpracuje z kapsułą? Czy nie jest przypadkiem tylko do niego podłączone, może to jest właśnie przyczyną wolnego Wi-Fi tak jak u mnie...
Udało się! Dzisiaj zadzwoniłem drugi raz i dałem Pani do zrozumienia, że ten net jest do dupy i odstępuje od umowy. Ona mnie wtedy przełączyła na informatyka. Opisałem mu problem i dodałem, iż wątpię w to że jest on w stanie zdalnie rozwiązać ten problem. W tym momencie mówi do mnie: " Proszę sprawdzić teraz". Ja na to: " Słucham?" Wchodzę zatem do Safari i otwieram kilkanaście stron jako zakładki. ŚMIGA!!! Pytam się Pana jak on to zrobił? Powiedział, że wyłączył firewalla na modemie i tyle. Powiedział, że to musiało blokować.
Na Twoim miejscu domagałbym się nowego modemu. Ja mam Cisco i teraz jest OK. Wcześniej miałem Scientific Atlanta i też był ok. Ciekawe dlaczego Ty masz Thomsona... Od dawna masz neta w UPC? Jaką prędkość i czy zawsze miałeś ten szajski modem?
Posted 21 June 2011 - 11:33
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users