Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przelewy bankowe przez przeglądarkę safari.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 mariusznicpon

mariusznicpon
  • 149 postów
  • SkądElblag, Poland

Napisano 12 czerwca 2011 - 10:37

Witam, poszukuje dobrego banku z kontem osobistym w którym zrobię przelew z poziomu przeglądarki iPada i iPhona. Aktualnie mam konto w BPH ale do dziś nie ma możliwości zrobienia przelewu z urządzeń mobilnych za sprawą wtyczki dodawanej do przeglądarki.

#2 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 czerwca 2011 - 10:51

W bzwbk, bez problemu robię przelewy.

#3 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:02

BPH to jest kpina, wróciłem parę miesięcy temu do tego banku z Pekao i żałuje... BPH chyba dopiero wczoraj dowiedział się że jest coś takiego jak internet, wieczne problemy z Firefoxem, brak mobilnych aplikacji a liczba placówek... Nie spodziewałbym się, że przelewy szybko staną się możliwe z iphone czy ipada.

#4 mariusznicpon

mariusznicpon
  • 149 postów
  • SkądElblag, Poland

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:10

I dlatego poszukuję jakiejś alternartywy. Widziałem fajną aplikację na iPada i iPhona Raiffeisen bank, ale jestem ciekawy czy też przez stronę www mogę zrobić przelewy.

#5 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:11

bzwbk i nordea na pewno można zrobić przelew, mogę sprawdzić jeszcze millenium chociaż oni chyba apkę mają do obslugi, ale nie wiem co ona robi

#6 realista

realista
  • 112 postów

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:11

Millenium mozna obslugiwac z safari, a dodatkowo ma aplikacje mobilne na IOS/Android do prostszego zarzadania kontem/przelewami (okrojone mozliwosci, ale za to szynsza mozliwosci wyslania przelewu itp. itd.) ps. choc sam nie polecam tego banku za bardzo - dawno bym sie przeniosl, ale prawda taka, ze co rozmawiam ze znajomymi o ich bankach, to nikt nie jest raczej zadowlony ze swojego :P

#7 MaRith

MaRith
  • 180 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:16

Ja nie miałem problemów z przelewami z iPhona w banku ING. Wersja normalna strony działa na wszystkich przeglądarkach, dodatkowo nowoczesny design strony (w porównaniu np. do mBanku) Co do wersji mobilnej to automatycznie optymalizuje stronę pod iPhone'a tzw. "lajt".

#8 asiej

asiej
  • 340 postów
  • SkądPolska

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:26

Alior Bank ma swoją aplikację na iOS (trochę upierdliwe jest logowanie).

#9 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:28

Pekao działa bez problemu. Plus fajna opcja, możesz na iP zainstalować tokena, generuje kody do transakcji, bardzo wysoki poziom bezpieczeństwa transakcji, dostaliśmy za to nagrodę.
PekaoToken for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store

#10 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:30

Polecam wykonywanie przelewów w banku ING na ipadzie, działa doskonale. Podobnie raiffeisen, który ma oddzielną aplikację do tego celu.

#11 nemesis

nemesis
  • 364 postów
  • SkądPoznań/Berlin

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:45

Ja mam w mbanku i tez nie mam problemu z robieniem przelewow :)

#12 damianss

damianss
  • 9 postów
  • SkądLubin

Napisano 12 czerwca 2011 - 16:05

W Getinbank i VWbank direct tez nie ma problemu z przelewami, wszystko śmiga aż miło :-)

#13 mariusznicpon

mariusznicpon
  • 149 postów
  • SkądElblag, Poland

Napisano 12 czerwca 2011 - 16:08

Dziękuję za odpowiedzi, wychodzi na to ,że to w BPH są tylko takie zwyczaje. Czas się z nimi pożegnać.

#14 realista

realista
  • 112 postów

Napisano 12 czerwca 2011 - 16:12

sprawdz czy aby na pewno BPH nie ma osobnych aplikacji na rozne platformy mobilne - ja w Millenium przez przypadek na to wpadlem, bo info na koncie , ze takowe sa i moge z nich korzystac pojawilo sie po tym, jak przypadkowo znalazlem aplikacje w appstore i zaczalem uzywac - dziwna polityka banku (jak caly ten bank) informuja mnie o tym, ze moge uzywac jak juz zaczalem uzywac, wczesniej cisza sza, ze mam taka opcje :P

#15 mariusznicpon

mariusznicpon
  • 149 postów
  • SkądElblag, Poland

Napisano 12 czerwca 2011 - 16:15

Na pewno nie ma, już sprawdzałem. Od wielu lat mi to przeszkadzało ale po kupieniu iPada czara goryczy się przelała.

#16 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 czerwca 2011 - 16:31

Ja z racji sędziwego wieku siedzę w PKO BP i też nie mam problemów z płatnościami poprzez iPad-a. Nawet mi to pomaga gdyż ze swojej ślepoty powiekszam okienka na maksa aby dokładnie wypełnić pola. Owszem w k.... mnie ta zdrabka ale już się przyzwyczaiłem. Przynajmniej zwiększyli od niedawna ilość numerków na zdrabce do 50 szt gdyż ilość poprzednia była pożerana przeze mnie w iście oszołamiającym tempie. Pozdrawiam

#17 speedave

speedave
  • 352 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 12 czerwca 2011 - 16:45

Jak tak samo ze względu na brak wsparcia dla iOS, zmieniam bank BPH na inny. Prawdopodobnie na mBank.

#18 all999

all999
  • 446 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 czerwca 2011 - 00:21

Mam konta w PKO BP i Citi Handlowy. Do obydwu loguję się bez problemu z poziomu safari, dodatkowo Citi ma aplikację, ale na razie tylko na iPhone, zdecydowanie wygodniejsza obsługa niż przez przeglądarkę.

#19 kiler129

kiler129
  • 403 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 14 czerwca 2011 - 01:17

Najbardziej przystosowany do dotyku i nowoczesny jest AliorBank :) Sam używam i chwalę.

#20 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 czerwca 2011 - 06:28

Najbardziej przystosowany do dotyku i nowoczesny jest AliorBank :)
Sam używam i chwalę.

Błagam przestań pisać takie głupoty. Najczęstsze awarie systemu są w Aliorze. Opakowanie mają śliczne ;) ale tylko opakowanie.

#21 Grehor

Grehor
  • 188 postów
  • SkądZabrze

Napisano 14 czerwca 2011 - 07:00

ING na iPadzie działa wyśmienicie :)

#22 Kruszek

Kruszek
  • 72 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 08:57

Inteligo smiga rewelacyjnie - ma tez do iphone programik - wersja mini całego serwisu.

#23 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 czerwca 2011 - 09:05

mBank, MultiBank oraz ING działają wyśmienicie na iPhonie i iPadzie, nie mniej jednak dla mnie serwis transakcyjny ING to porażka. Dobrze działa też iPKO, nie mniej liczba operacji którą da się zrobić za pośrednictwem serwisu transakcyjnego PKO jak dla mnie jest za mała.

#24 kajtek88r

kajtek88r
  • 330 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 09:59

mBank, MultiBank oraz ING działają wyśmienicie na iPhonie i iPadzie, nie mniej jednak dla mnie serwis transakcyjny ING to porażka. Dobrze działa też iPKO, nie mniej liczba operacji którą da się zrobić za pośrednictwem serwisu transakcyjnego PKO jak dla mnie jest za mała.

Mbank dziala przez przeglądarkę, ale troche mi brakuje aplikacji bankowej. Znaczy aplikacja niby jest, ale umożliwia poczytanie reklam a nie logowanie się na konto :/

#25 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 czerwca 2011 - 10:11

Mbank dziala przez przeglądarkę, ale troche mi brakuje aplikacji bankowej. Znaczy aplikacja niby jest, ale umożliwia poczytanie reklam a nie logowanie się na konto :/

Mówiłam jedynie poprzez przeglądarkę ta ichniejsza aplikacja do niczego się nie nadaje :), nie mniej jednak korzystanie przez safari z ich serwisu transakcyjnego jest bardzo wygodne w moim odczuciu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych