Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Xtorrent sie "wywala"!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 ensis1@wp.pl

ensis1@wp.pl
  • 25 postów

Napisano 24 kwietnia 2007 - 22:07

Hej,
Zakumile Xtorrenta. Chodzil dni kilka super. Ale od wczoraj wywala sie co 15 min i traci porzednie ustawienia. Sciaga pliki, ktore juz raz sciagnal, gubi tytuly na pasku itd. Musze mu nieraz robic "Force Quit" bo sie wiesza. Irytujace to troche. Mieliscie podobnie? Co robic? dzieki

---- Dodano 24-04-2007 o godzinie 22:08 ----
"Zakupilem" mialo byc...

#2 Jankesik

Jankesik
  • 479 postów
  • SkądCzęstochowa/Poland

Napisano 24 kwietnia 2007 - 23:41

http://transmission....screenshots.php
ten program jest fenomenalny jak dla mnie może to używaj bądź coś z tej listy
http://www.eskimo.co...istine/p2p.html

#3 Diodak

Diodak
  • 301 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 kwietnia 2007 - 10:17

Potwierdzam, Transmission jest rewelacyjny! Wcześniej używałem Azureusa i brakuje mi w Transmission tego że nie można zaznaczyć któ®e pliki z torrenta chcę pobrać a które nie, lub ustawianie priorytetów na części. Szybki, prosty, ma peer exchange i nie ma ratio upload/download.

#4 ensis1@wp.pl

ensis1@wp.pl
  • 25 postów

Napisano 25 kwietnia 2007 - 21:08

Wielkie DZieki! Ale jak to uzytkowac? Dzieki Panowie! Sciagnalem ale jak to obslugiwac? Jakas instrukcja, prosze. Gdzie jest "search/szukaj" itd? Okienko z lupa "Filer" w prawym gornym rogu nie dziala/nie reaguje. DZieki

#5 Diodak

Diodak
  • 301 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 kwietnia 2007 - 21:28

No to jest problem bo Transmission to tylko klient do ściągania torrentów bez wyszukiwarki jak to jest w przypadku Xtorrenta. Myślałem że chodzi tylko o szybkie i wygodne pobieranie, sam szukam torrentów na www także mi nie przeszkadza. Chyba potrzeba ci innego programu.

#6 ensis1@wp.pl

ensis1@wp.pl
  • 25 postów

Napisano 25 kwietnia 2007 - 21:36

Dziekuje,

DZieki, zaraz pogrzebie w necie, zobacze jak to idzie. Czlowiek sie uczy cale zycie...

---- Dodano 25-04-2007 o godzinie 22:04 ----
Dobra, poddaje sie. Prosze Was o instrukcje jak sciagac i uruchamiac torrenty. Np. na stronie demonoid.com troche ich tam jest. wystarczy sie zarejestrowac i kliknac wybrany torrent czy trza jakies operacje w transmission wykonac? Dzieki jeszcze raz i przepraszam za zawracanie...

#7 Diodak

Diodak
  • 301 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 kwietnia 2007 - 22:39

Żeby pobrać .torrent z Demonoidów musisz być zarejestrowany np. posiadać kod zaproszeniowy lub trafić na dni kiedy rejestracja jest otwarta dla wszystkich. Pobierasz plik .torrent na biurko i uruchamiasz albo klikając w niego, albo przeciągając go na znaczek Transmission w Docku. To wszystko :). Torrent dodaje się do listy i zaczyna się sciągać. Klikając dwa razy w wybranego torrenta na liście, otwiera się okienko z dodatkowymi informacjami o seedach, peerach itd. Nie pamiętam jak było standardowo ustawione ale pliki pobierają się na biurko do katalogu o takiej samej nazwie jak torrent. Warto jeszcze spradzić ustawienia w Network jaki jest przychodzący port TCP i powinien być otwarty ale to tak samo jak w innych klientach ;).

#8 kona-nunu

kona-nunu
  • 5 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 02 grudnia 2007 - 22:06

witam, mam pytanko : czy za sciaganie torrentow ( muzyki, filmow ) moze mnie namierzyc jakas instytucja i przyslac kare do zaplaty? jezeli tak, to jak moge sie zabezpieczyc?

#9 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 grudnia 2007 - 22:08

witam, mam pytanko : czy za sciaganie torrentow ( muzyki, filmow ) moze mnie namierzyc jakas instytucja i przyslac kare do zaplaty? jezeli tak, to jak moge sie zabezpieczyc?

Nie ściągać.

#10 kona-nunu

kona-nunu
  • 5 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 02 grudnia 2007 - 23:50

Nie ściągać.

rzeczywiscie dobra rada, podczas gdy duzo uzytkownikow zasysa rozne rzeczy. ale dzieki za odp.

#11 TimmY

TimmY
  • 621 postów

Napisano 03 grudnia 2007 - 00:10

Kary do zaplaty nikt Ci nie przysle. Moga za to przyjsc i zapukac do mieszkania o godzinie 6 rano i wziac wszystkie plyty z Twojego domu CD-R oraz DVD-R, no i oczywiscie zatrzymac moga Twoj komputer na kilka miesiecy aby sprawdzic czy nie ma na nim nielegalnego oprogramowania.

#12 kona-nunu

kona-nunu
  • 5 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 03 grudnia 2007 - 00:34

Kary do zaplaty nikt Ci nie przysle.

Moga za to przyjsc i zapukac do mieszkania o godzinie 6 rano i wziac wszystkie plyty z Twojego domu CD-R oraz DVD-R, no i oczywiscie zatrzymac moga Twoj komputer na kilka miesiecy aby sprawdzic czy nie ma na nim nielegalnego oprogramowania.

dzieki TimmY , to satysfakcjonujaca odp. pozdrawiam.

#13 grzegor

grzegor
  • 1 125 postów
  • SkądKRK

Napisano 03 grudnia 2007 - 02:20

Instytucja może Ci co najwyżej zaporponować że jak im zapłacisz to nie wniosą oskarżenia. Kare do zapłaty natomiast wymierzyć Ci może sąd gdy oskarżenie zostanie wniesione a frima udownodni tam Twoją winę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych