Czesc.
Mam oto taki maly problem w doborze sprzetu sieciowego.
Aktualnie posiadam budynkowy dostep do sieci Wi-Fi (brak dostepu do urzadzenia, brak mozliwosci podpiecia kabla, operator rozprowadza siec po wifi standard b/g).
Chcialbym w domu stworzyc siec domowa w standardzie N do tego celu chce wykorzystac Time capsule, do ktorego po wi-fi chce podpiac reszte sprzetu domowego obecnego jak i tego, ktory dokupie np. laptopy, iphone, apple tv, ipad itp.
Problem pojawia sie w doborze AP Client - jaki sprzet wybrac aby moc go spiac bezprzewodowo z sieci wi-fi mojego operatora oraz miec mozliwosc podpiecia Time Capsule do tego urzadzenia po kablu lub tez po Wi-Fi.
Polecacie jakies rozwiazania bo aktualnie po przeszukaniu wielu roznych producentow zupelnie juz nic nie wiem.

Siec Wifi _ Time Capsule + reszta
Rozpoczęty przez
, 09 cze 2011 18:04
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 czerwca 2011 - 18:04
Napisano 10 czerwca 2011 - 09:40
To sprobuje podpowiedziec sam sobie.
Tanim i bardzo ciekawym rozwiazaniem jest OVISLINK AirLive Mini-AP 300Mbps 802.11b/g/n (N.MINI).
Tu pytanie czy ktos moze posiada ten sprzecik i moze cos o nim powiedziec, bo z pobierznie przejrzanej dokumentacji wyglada ze sie nada czyli Ovilink bedzie laczyl sie z operatorem a TimeCapsule kablem z OVISLINK.
Napisano 10 czerwca 2011 - 09:58
Cześć
Posiadam AirLive N.MINI, używany dokładnie w takiej samej konfiguracji jaką opisujesz.
Malutki, wydajny i oszczędny sprzęt. Nie ma żadnego problemu

Napisano 10 czerwca 2011 - 10:16
Kloda dzieki za odpowiedz. Mozesz napisac cos o samym urzadzeniu - czy pracuje stabilnie, czy miales z nim jakis problemy. Przekonuje mnie do niego wielkosc, cena jak i funkcjonalnosc. Przez dlugi czas pracowalem na Linksysach, Dlinkach, z ktorymi mialem rozne doswiadczenia.
Napisano 10 czerwca 2011 - 14:36
Nie było najmniejszego problemu z działaniem i konfiguracją.
Wystarczy na obudowie ustawić tryb pracy, następnie w panelu podać dane do wifi.
Napisano 10 czerwca 2011 - 17:11
Dzieki. Zamowilem i prawdopodobnie w poniedzialek odbiore

Napisano 16 czerwca 2011 - 11:42
Odebralem zamowiony sprzecik i tak na szybko przyjrzalem sie konfiguracji probujac zestawic aktualnie polaczenie.
Siec WI-Fi <---> AirLive n.Mini <---> reszta mojego sprzetu.
Zupelnie nie wiem jak sie do tego zabrac. Jak podlaczyc sie do sieci Wi-Fi operatora przyjmujac zalozenie ze siec jest otwarta bez autentyfikacji.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych